Δήμος Νισύρου: Το καλάθι της Αγάπης μοιράστηκε σε όλα τα σπίτια

Δήμος Νισύρου: Το καλάθι της Αγάπης μοιράστηκε σε όλα τα σπίτια

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης και της αλληλεγγύης. Τις Άγιες αυτές ημέρες ο Δήμος μας μοίρασε σε όλα τα σπιτικά της Νισύρου το «καλάθι της Αγάπης» που περιείχε όλα τα απαραίτητα τρόφιμα για το Χριστουγεννιάτικο γεύμα μαζί με ένα μπουκάλι κρασί. Για τα παιδιά της Νισύρου οργανώθηκε από τον Δήμο μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι, την Παρασκευή 27/12 στο Ζωσιμοπούλειο θέατρο, όπου έλαβε μέρος η ομάδα Theatro Theama που προσκάλεσε ο Δήμος μας από την Αθήνα.  Ξυλοπόδαροι, χιονάνθρωπος, ελαφάκι, face painting και φουσκωτές φιγούρες πλαισιωμένες με τεχνητό χιόνι, πολύ χορό και μουσική δημιούργησαν μια μαγική ατμόσφαιρα και χάρισαν χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους. Στο τέλος της γιορτής μοιράστηκαν δώρα σε όλα τα παιδιά του νησιού.

Η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, η ανιδιοτέλεια και η κοινωνική δικαιοσύνη αποτελούν τα δομικά συστατικά της δημοτικής αρχής. Αυτές τις Άγιες μέρες της Αγάπης δεν ξεχνάμε ότι όλοι οι κάτοικοι του μικρού ακριτικού μας νησιού έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους πολίτες των μεγάλων πόλεων. Δεν ξεχνάμε ότι όλοι οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών πρέπει να έχουν πρόσβαση σε σοβαρή ιατρική περίθαλψη, κάτι για το οποίο παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Δεν ξεχνάμε ότι όλοι οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών έχουν δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση προς τα μεγάλα νησιά και τον Πειραιά. Αγωνιζόμαστε να παραμείνει το μεταφορικό ισοδύναμο και να επεκταθεί και σε ισοδύναμο υγείας. Ζητάμε να εφαρμοστεί ο νόμος για μηδενικό ΕΝΦΙΑ για τα νησιά με πληθυσμό λιγότερο από 1000 κατοίκους, κάτι που είχε εξαγγελθεί τον περασμένο Ιούνιο από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Δεν είναι αρκετό να γίνεται αναφορά στις Θερμοπύλες που φυλάνε οι νησιώτες, χρειάζονται και πράξεις που θα συμβάλουν ώστε να παραμείνουν οι νησιώτες στα νησιά τους.

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Πολιτική

ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΟΡΟΖΗ-ΤΣΙΓΑΡΑ: “ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΔΙΝΩ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.”

ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΟΡΟΖΗ-ΤΣΙΓΑΡΑ: “ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΔΙΝΩ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.” Μητέρα δυο νέων παιδιών, εργαζόμενη πολλές ώρες είτε

Ενημέρωση

Αποστολή Ιατρικού Κλιμακίου στη Νίσυρο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την εταιρεία «ΓΑΛΗΝΟΣ»

Αποστολή Ιατρικού Κλιμακίου στη Νίσυρο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την εταιρεία «ΓΑΛΗΝΟΣ» σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο

©2020 radioproto.gr