Δήμος Νισύρου: Το καλάθι της Αγάπης μοιράστηκε σε όλα τα σπίτια

Share This Post

Δήμος Νισύρου: Το καλάθι της Αγάπης μοιράστηκε σε όλα τα σπίτια

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης και της αλληλεγγύης. Τις Άγιες αυτές ημέρες ο Δήμος μας μοίρασε σε όλα τα σπιτικά της Νισύρου το «καλάθι της Αγάπης» που περιείχε όλα τα απαραίτητα τρόφιμα για το Χριστουγεννιάτικο γεύμα μαζί με ένα μπουκάλι κρασί. Για τα παιδιά της Νισύρου οργανώθηκε από τον Δήμο μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι, την Παρασκευή 27/12 στο Ζωσιμοπούλειο θέατρο, όπου έλαβε μέρος η ομάδα Theatro Theama που προσκάλεσε ο Δήμος μας από την Αθήνα.  Ξυλοπόδαροι, χιονάνθρωπος, ελαφάκι, face painting και φουσκωτές φιγούρες πλαισιωμένες με τεχνητό χιόνι, πολύ χορό και μουσική δημιούργησαν μια μαγική ατμόσφαιρα και χάρισαν χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους. Στο τέλος της γιορτής μοιράστηκαν δώρα σε όλα τα παιδιά του νησιού.

Η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, η ανιδιοτέλεια και η κοινωνική δικαιοσύνη αποτελούν τα δομικά συστατικά της δημοτικής αρχής. Αυτές τις Άγιες μέρες της Αγάπης δεν ξεχνάμε ότι όλοι οι κάτοικοι του μικρού ακριτικού μας νησιού έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους πολίτες των μεγάλων πόλεων. Δεν ξεχνάμε ότι όλοι οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών πρέπει να έχουν πρόσβαση σε σοβαρή ιατρική περίθαλψη, κάτι για το οποίο παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Δεν ξεχνάμε ότι όλοι οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών έχουν δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση προς τα μεγάλα νησιά και τον Πειραιά. Αγωνιζόμαστε να παραμείνει το μεταφορικό ισοδύναμο και να επεκταθεί και σε ισοδύναμο υγείας. Ζητάμε να εφαρμοστεί ο νόμος για μηδενικό ΕΝΦΙΑ για τα νησιά με πληθυσμό λιγότερο από 1000 κατοίκους, κάτι που είχε εξαγγελθεί τον περασμένο Ιούνιο από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Δεν είναι αρκετό να γίνεται αναφορά στις Θερμοπύλες που φυλάνε οι νησιώτες, χρειάζονται και πράξεις που θα συμβάλουν ώστε να παραμείνουν οι νησιώτες στα νησιά τους.

 

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Σύλληψη αλλοδαπών για ναρκωτικά στη Κω

Σύλληψη αλλοδαπών για ναρκωτικά στη Κω Την 27-01-2023 συνελήφθησαν στη Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω: α) 36χρονος αλλοδαπός γιατί στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας

Ενημέρωση

Μεγάλης εμβέλειας πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα για τα αθλητικά σωματεία των νησιών

Μεγάλης εμβέλειας πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα για τα αθλητικά σωματεία των νησιών Την Τρίτη το μεσημέρι, σε ειδική θεματική συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Νησιωτικής Περιφερειών θα

©2020 radioproto.gr is made with by