Δήμος Κω: 174.373€ για δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στο Ψαλίδι από ίδιους πόρους

Δήμος Κω: 174.373€ για δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στο Ψαλίδι από ίδιους πόρους

Νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, στον παραλιακό δρόμο που οδηγεί στον υδροβιότοπο Ψαλιδίου,

θα κατασκευαστεί μέσα στους επόμενους μήνες, σε αντικατάσταση γερασμένης και ελλιπούς υφιστάμενης εγκατάστασης.

Την σχετική σύμβαση υπέγραψε σήμερα ο δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, σύμφωνα με την υπ΄αριθμό 12/2022 μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Κω, με εργολήπτρια επιχείρηση την «ΡΑΜΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ & ΣΙΑ Ε.Ε.».

Το έργο, συνολικής δαπάνης 174.373,45€, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Κω.

Πρόκειται για σύγχρονο δίκτυο, με νέα φωτιστικά τεχνολογίας LED, στην παραλιακή οδό Οδυσσέα Ελύτη, συνολικού μήκους 1,4 χλμ., συμπεριλαμβανόμενου του περιβάλλοντα χώρου στο τέρμα του δρόμου και το δρόμο που οδηγεί στο κέντρο επισκεπτών του υδροβιότοπου.

Το έργο αποσκοπεί στην αύξηση της οδικής ασφάλειας, για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και την ασφαλή συνύπαρξη αυτοκινήτων, δικύκλων, ποδηλατών και πεζών, σε μια περιοχή αυξημένης επισκεψιμότητας, ειδικά στους καλοκαιρινούς μήνες, παράλληλα με το ανάλογο αισθητικό αποτέλεσμα, για την ολοκληρωμένη ανάδειξη της περιοχής.

Όλες οι εγκαταστάσεις μελετήθηκαν και θα κατασκευασθούν με γνώμονα την ασφάλεια και την μεγάλη διάρκεια ζωής, σε συνδυασμό με το χαμηλό αρχικό κόστος, μικρή δαπάνη συντήρησης και την επίτευξη ενεργειακής οικονομίας.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα 

  Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα  Ο Δήμος Καλυμνίων γνωστοποιεί ότι, λόγω των

©2020 radioproto.gr