Δήμος Κω: Υποχρεωτική η εφαρμογή του Νόμου 4764/2020, για διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων από οφειλές προς το Δήμο

Δήμος Κω: Υποχρεωτική η εφαρμογή του Νόμου 4764/2020, για διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων από οφειλές προς το Δήμο

Ησυνειδητή διαστρέβλωση σοβαρών υποθέσεων, από ανθρώπους που υπηρετούν τα κοινά, προκαλώντας εύλογη ανησυχία και σύγχυση στους συμπολίτες μας για ότι πραγματικά συμβαίνει, δεν βοηθά στην εδραίωση κλίματος συνεννόησης και συμπόρευσης όλων.

Για αυτό, απευθυνόμαστε στους συνδημότες μας, για όλα όσα αφορούν στη συζήτηση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προ το δήμο, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Η διαχείριση των εσόδων του Δήμου και η οικονομική σχέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους δημότες ρυθμίζονται πάντοτε με νόμους που αποφασίζει η Βουλή των Ελλήνων. 

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι διαγραφές προστίμων και προσαυξήσεων από ληξιπρόθεσμες οφειλές πολιτών προς το Δήμο Κω, σύμφωνα με το Ν.4764/2020, που αποφάσισε ομόφωνα, με την συμμετοχή και της μειοψηφίας, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου στην συνεδρίαση της στις 20-10-2023, συνολικού ύψους 412.883,84€.

Πρόκειται για τυπική απόφαση υποχρεωτικής εφαρμογής του Νόμου 4764/2020, που προβλέπει διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων με μοναδική προϋπόθεση να έχει εξοφληθεί η κύρια οφειλή του πολίτη προς το Δήμο.

Σαφής, ξεκάθαρη και διαφανής διαδικασία, που εισηγείται η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου και εγκρίνεται από τα συλλογικά όργανα, όπως είναι η Οικονομική Επιτροπή.

Αν και πρόκειται για γνωστές διαδικασίες, ειδικά σε όλους όσοι είχαν ή έχουν σχέση με τις λειτουργίες του Δήμου, κρίνουμε απαραίτητες τις διευκρινήσεις προς αποφυγή παρερμηνειών, εφόσον τέθηκε, με δημοσιεύματα, σχετικό ζήτημα. 

Γραφείο Τύπου

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Διακοπή υδροδότησης την Δευτέρα 11/12

Διακοπή υδροδότησης την Δευτέρα 11/12 Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ζημιάς στο δίκτυο ύδρευσης,έχει διακοπεί η υδροδότηση στις οδούς Κορυτσάς, Κλεοβούλου και Μανδηλαρά της Δημοτικής Κοινότητας

Ενημέρωση

Mε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εκδήλωση με τίτλο «H σοφία της παράδοσης» στην Εβραϊκή Συναγωγή

Mε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εκδήλωση με τίτλο «H σοφία της παράδοσης» στην Εβραϊκή Συναγωγή Πηγή: www.vimatisko.gr Το πρωί της Κυριακής,  (10/12/2023) στην κατάμεστη αίθουσα της

©2020 radioproto.gr