Δήμος Κω: Ο διπλοθεσίτης τέως δήμαρχος, με έξτρα αποδοχές 45.000€, ας μη κουνά το δάχτυλο

Share This Post

Δήμος Κω: Ο διπλοθεσίτης τέως δήμαρχος, με έξτρα αποδοχές 45.000€, ας μη κουνά το δάχτυλο

Ο κ. Κυρίτσης, ο άνθρωπος που έβαλε στην τσέπη του 45000 € ως Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, εισπράττοντας ταυτόχρονα το μισθό του Δημάρχου, τολμά ακόμα να παραδίδει μαθήματα χρηστής διαχείρισης.

Ο άνθρωπος που απαξίωσε τα στελέχη της νομικής υπηρεσίας του Δήμου, αναθέτοντας κατ΄ επανάληψη υποθέσεις σε τουλάχιστον δύο δικηγορικά γραφεία των Αθηνών, έχει το θράσος να κουνά το δάκτυλο.

Οφείλει από τότε μια απάντηση, ρωτούν οι συμπατριώτες μας, γιατί απαξίωσε όλους τους Κώους δικηγόρους;

Αποκρύπτει επιπλέον από τους δημότες, ότι τα ελεγκτικά όργανα του επέστρεψαν ως παράνομες και απαγόρευσαν να πληρωθούν, οι αμοιβές υποθέσεων φιλικού του γραφείου των Αθηνών, αφού όπως του έγραψαν στην απορριπτική απόφαση τους, τις συγκεκριμένες απλές υποθέσεις μπορούσαν να αναλάβουν οι δικηγόροι του Δήμου Κω.

Αποκρύπτει επίσης, ότι τον αριθμό των επιστημονικών συνεργατών του Δήμου Κω τον ορίζει ο νομοθέτης και δεν αποτελεί αυθαίρετη επιλογή κανενός Δημάρχου.

Στην πραγματικότητα όμως άλλο είναι αυτό που τον πειράζει. Ένα πράγμα μόνο. Το γεγονός ότι πρόκειται για Κώο επιστήμονα, που με τη γνώση του θα συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας.

Σε ότι αφορά στη ΔΕΥΑΚ, αυτό και αν είναι θράσος!

Κρατούσαν εσκεμμένα, κρυμμένη στα συρτάρια τους, απόφαση που καλούσε την επιχείρηση να καταβάλει περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ!

Την ανακάλυψε ο νέος πρόεδρος κ. Ζαχαρός, μόλις μια εβδομάδα πριν εκδικαστεί η υπόθεση!

Ως αντίδραση, στην εξαιρετικά ύποπτη ως δόλια απόκρυψη της, ήρθε η λήψη καταρχήν αναβολής και στη συνέχεια ο ορισμός δύο δικηγόρων για το χειρισμό της, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Ο ένας εξ αυτών από την Αθήνα, αφού η Κως δεν διαθέτει εργατολόγο. Η δε αμοιβή του προκύπτει, σύμφωνα με τη νομοθεσία, ως ποσοστό 1% επί του ποσού που διεκδικείται από την επιχείρηση.

Ο τέως δήμαρχος δεν έπεσε από τον ουρανό. Οι συμπατριώτες μας γνωρίζουν καλά τι έχει πράξει. Δε μπορεί να κοροϊδεύει πια. Τον έχουν μάθει όλοι καλά.

Τα δεκάδες, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που σκορπούσε την περίοδο της θητείας του, αποτελούν κραυγαλέο παράδειγμα προς αποφυγή.

Όσο κι αν τον ενοχλεί δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν του μοιάζουμε.

Η διαχείριση των οικονομικών, τώρα, γίνεται με σεβασμό στον ιδρώτα των συμπολιτών μας. Τα κροκοδείλια δάκρυα ενός ανθρώπου που πλήγωσε με την αδιαφορία, την αδράνεια και την καλοπέραση του ως δήμαρχος, μια ολόκληρη κοινωνία, προκαλούν και προσβάλλουν τη νοημοσύνη των δημοτών μας.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Παράπονα ακροατών για τον στολισμό στην Κω – « Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ» (ηχητικό)

Παράπονα ακροατών για τον στολισμό στην Κω – « Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ» (ηχητικό) Τηλεφωνική παρέμβαση έκανε στην πρωινή εκπομπή του Ράδιο Πρώτο την Πέμπτη

©2020 radioproto.gr is made with by