Δήμος Κω: Κάκιστο παράδειγμα για τους νέους ο κ. Κυρίτσης

Share This Post

 

Δήμος Κω: Κάκιστο παράδειγμα για τους νέους ο κ. Κυρίτσης

Αντί να πει μια καλή κουβέντα για τους νέους που προσφέρουν στον τόπο μας από υπεύθυνες θέσεις του Δήμου, όπως ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Παναγιώτης Χατζηχριστοφής, και να στείλει ευχές στους συμπατριώτες μας, μέρες που είναι, ο κ. Κυρίτσης συνεχίζει να δίνει το κακό παράδειγμα.

Προσπαθεί να κρύψει τα πολιτικά αδιέξοδα και την κοινωνική του απομόνωση, με πρόχειρες ανακοινώσεις, που δείχνουν επαναλαμβανόμενη άγνοια για τις διαδικασίες, αδιαφορία για το νόμιμο των διαδικασιών. Ή, εξίσου πιθανό, σκόπιμα παραπλανά για να δημιουργεί εντυπώσεις.

Τις τακτικές του τις έχουν μάθει καλά οι συμπατριώτες μας επί 25ετία.

Τι θα μπορούσε άλλωστε να αλλάξει στη δύση της πολιτικής του παρουσίας;

Όσον αφορά στην ουσία, για να γνωρίζουν οι συνδημότες μας την μοναδική αλήθεια, τα γεγονότα έχουν ως εξής:

1. Ο ΔΟΠΑΒΣ, κάθε χρόνο, εγγράφει στον προϋπολογισμό του χρηματοδότηση για τη φιλοξενία παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» το οποίο λήγει 31 Αυγούστου για την προηγούμενη χρήση και ανανεώνεται 1η Σεπτεμβρίου για την νέα περίοδο.

2. Το ποσό για τους μήνες Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο, που αφορά στη νέα σχολική χρονιά, εγγράφεται με αναμόρφωση στον προϋπολογισμό τρέχοντος έτους.

3. Εφέτος η επικύρωση της αναμόρφωσης αυτής δόθηκε από την Αποκεντρωμένη στις 5 Δεκεμβρίου 2022.

4. Αυτή η καθυστέρηση προκάλεσε καθυστερήσεις και σε αναγκαίες προμήθειες του Οργανισμού, παρότι είχαν προετοιμαστεί έγκαιρα, με κίνδυνο περαιτέρω καθυστέρησης πολλών μηνών, λόγω λήξης του έτους και σε αυτή την περίπτωση μεταφοράς τους στο επόμενο.

5. Για να μη χαθεί και άλλος χρόνος για την αναγκαία προμήθεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών, αίτημα από πολύ καιρό του τμήματος παιδικών σταθμών, η αρμόδια υπηρεσία του ΔΟΠΑΒΣ ακολούθησε την νόμιμη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, όπως ο νόμος ορίζει.

6. Η Οικονομική Υπηρεσία του ΔΟΠΑΒΣ έχει όλα τα στοιχεία και οι αρμόδιοι υπάλληλοι ελέγχουν τη νομιμότητα των διαδικασιών.

 

Όσον αφορά τον κ. Κυρίτση, δεν προκαλεί σε κανέναν εντύπωση, πάντα αυτός ήταν.

Καλό είναι όμως να μην θίγει έμπειρους εργαζόμενους του Δήμου, ιδιαίτερα αυτούς που και ο ίδιος εμπιστεύτηκε, οι οποίοι τηρούν όλες τις διαδικασίες και όσα η νομοθεσία προβλέπει.

Μακάρι το νέο έτος να καταφέρει να σταθεί έστω και την ύστατη στιγμή, λίγο πιο υπεύθυνα στα ζητήματα του δήμου και του νησιού μας.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Σε τροχιά επιτυχιών η ομάδα ρομποτικής του In Studies  – Νέα επιτυχία στην Ρόδο. Επόμενη στάση η Θεσσαλονίκη

  Σε τροχιά επιτυχιών η ομάδα ρομποτικής του In Studies  – Νέα επιτυχία στην Ρόδο. Επόμενη στάση η Θεσσαλονίκη Ένα ταξίδι γεμάτο ελπίδες και όνειρα

Ενημέρωση

Ο Ιμάμης Κω στο Ράδιο Πρώτο για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία – Συρία (ηχητικό)

  Ο Ιμάμης Κω στο Ράδιο Πρώτο για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία – Συρία (ηχητικό) Το πρωί της Τρίτης

©2020 radioproto.gr is made with by