Δήμος Κω: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών

Share This Post

Δήμος Κω: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών

25η Νοεμβρίου αποτελεί ημέρα ορόσημο για κάθε γυναίκα απανταχού της γης.

Πρεσβεύει τους αγώνες που δόθηκαν και εξακολουθούν να δίνονται για την εξάλειψη της ανισότητας, του εξευτελισμού, της διάκρισης και της βίας εις βάρος των γυναικών.

Τα τελευταία χρόνια, αυτή η πραγματικότητα της βίας και των διακρίσεων αποκαλύφθηκε με τρόπους ειδεχθείς, αποκλείοντας τα περιθώρια για κάθε αμφισβήτηση της παγίωσης ενός φαινομένου, που παρότι συμβαίνει αιώνες τώρα, η παρούσα έξαρση αφήνει εμβρόντητο κάθε αμφισβητία και παγώνει κάθε συνείδηση.

Το θηλυκό γένος κάθε ηλικίας παραβιάζεται, κατατροπώνεται και αγωνίζεται για να διαφυλάξει την αξιοπρέπειά του, συχνά, ακόμα και με το κόστος της ίδιας του της ζωής.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κω, παραμένοντας ενεργό και σταθερό στη συμβολή του στον αγώνα αυτό, βάζοντας σε προτεραιότητα τη γυναίκα, τις ανάγκες και τα δικαιώματά της, τιμά την ημέρα αυτή και προσκαλεί τους πολίτες της Κω, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, σε ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας.

Τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής, με γνώμονα την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους θα βρίσκονται εκεί για να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικές με το φαινόμενο, για τις υπηρεσίες που παρέχονται από τη δομή και θα διανείμουν ενημερωτικό υλικό.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Εμπορικός σύλλογος Κω: ΔΕΙΤΕ το Εορταστικό Ωράριο των Χριστουγέννων

Εμπορικός σύλλογος Κω: ΔΕΙΤΕ το Εορταστικό Ωράριο των Χριστουγέννων Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων που αρχίζει την ΚΥΡΙΑΚΗ 11

Ενημέρωση

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας, με έγγραφη

©2020 radioproto.gr is made with by