Δήμος Κω: Δεν επιτρέπεται η εμπλοκή του Δήμου στη διαχείριση-ανακοίνωση κρουσμάτων κορωνοϊού

Share This Post

Δήμος Κω: Δεν επιτρέπεται η εμπλοκή του Δήμου στη διαχείριση-ανακοίνωση κρουσμάτων κορωνοϊού

Είναι γνωστό σε όλους, ότι την αποκλειστική εκ του νόμου ευθύνη για τη διαχείριση, την ανακοίνωση της πορείας της πανδημίας, του αριθμού των κρουσμάτων και τη γεωγραφική κατανομή αυτών, την έχει ο ΕΟΔΥ και η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας. Κανείς άλλος δεν επιτρέπεται να εμπλέκεται. Ούτε ο Δήμος, ούτε η περιφέρεια, ούτε οι διοικήσεις των νοσοκομείων, ούτε οποιοσδήποτε τρίτος που θα επιθυμούσε να το πράξει.

Η επιστημονική προσέγγιση και η επιχειρησιακή ετοιμότητα με δεδομένη και την εμπειρία από την πρώτη περίοδο της πανδημίας, ανήκει αποκλειστικά στους παραπάνω.

Ο Δήμος μας, όταν και όποτε του ζητήθηκε να συνδράμει, το έπραξε με τον καλύτερο τρόπο.

Η δε πολιτική προστασία του Δήμου μας, έχει ανταποκριθεί με υψηλότατο αίσθημα ευθύνης και αποτελεσματικότητα.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη στο αεροδρόμιο Ιπποκράτης του Υφυπουργού πολιτικής προστασίας κ. Χαρδαλιά , έγινε απόλυτα ξεκάθαρο προς όλους ότι δεν εμπλέκεται κανείς πλην αυτών που αναφέρθηκαν. Η δήλωση του αντιδημάρχου κ. Σταμάτη Καμπουράκη, ενός ανθρώπου που ήταν παρών στη συνάντηση αυτή και ο οποίος δίνει όλες του τις δυνάμεις καθημερινά για το κοινό καλό , με ιδιαίτερη μάλιστα επιτυχία και αποτελεσματικότητα, ακριβώς αυτή τη διάσταση δίνει.

Τώρα που η τοπική κοινωνία δίνει τη μεγάλη μάχη της οικονομικής επιβίωσης, ας προτάξουμε όλοι την ατομική μας ευθύνη, αντιστεκόμενοι στον πειρασμό της παραφιλολογίας, των υποθετικών σεναρίων και της ισοπέδωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Ας εμπιστευτούμε αυτούς που η πολιτεία επέλεξε να ηγηθούν και να ελέγχουν την εξέλιξη της πανδημίας, σε επιστημονικό και επιχειρησιακό επίπεδο.

Καλούμαστε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους χωρίς ακρότητες, χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή και την τοπική οικονομία.

Επιβάλλεται να εστιάσουμε στα μέτρα πρόληψης και στην ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων της διασποράς του ιού. Είναι η καλύτερη προσφορά προς τους εαυτούς μας, τους συνανθρώπους μας, προς τον τόπο μας.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Αύριο Δευτέρα το τελευταίο αντίο στον Βαλεντίνο

Αύριο Δευτέρα το τελευταίο αντίο στον Βαλεντίνο Αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου θα αποχαιρετήσουν η οικογένειά του, φίλοι και γνωστοί τον 36χρονο συμπολίτη μας Βαλεντίνο Ζώγα

Ενημέρωση

Τη δέσμευση να δοθεί το όνομα του Δημήτρη Παπούλη στο Κλειστό Γυμναστήριο Κω ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κω

Τη δέσμευση να δοθεί το όνομα του Δημήτρη Παπούλη στο Κλειστό Γυμναστήριο Κω ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κω Τη δέσμευση να δοθεί το όνομα του Δημήτρη

©2020 radioproto.gr is made with by