Δήμος Κω: Δίμηνη παράταση για τη δήλωση αδήλωτων τετραγωνικών

Δήμος Κω: Δίμηνη παράταση για τη δήλωση αδήλωτων τετραγωνικών

Δίμηνη παράταση, έως τις 31 Αυγούστου, έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών για την υποβολή δήλωσης αδήλωτων τετραγωνικών ακινήτων στους Δήμους.

Η ρύθμιση για τη δήλωση των τετραγωνικών στους Δήμους αφορά τους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν τα έχουν δηλώσει ή έχουν δηλώσει μικρότερο εμβαδόν από το πραγματικό, όπως διαμερίσματα, μονοκατοικίες, καταστήματα, γραφεία, αποθήκες, κ.α. σε νόμιμα κτίρια ή τακτοποιημένα αυθαίρετα.

Εάν δεν δηλωθούν τα σωστά τετραγωνικά μέτρα, μετά τη λήξη της προαναφερόμενης προθεσμίας, θα ισχύσουν ξανά οι προηγούμενες διατάξεις που προέβλεπαν αναδρομικές οφειλές με πρόστιμα, οι οποίες θα ενεργοποιηθούν είτε όταν αρχίσουν οι διασταυρώσεις των στοιχείων του ΔΕΔΔΗΕ με τα στοιχεία του Ε9, στα οποία έχουν πλέον πρόσβαση οι ΟΤΑ της χώρας, είτε όταν ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης ή οι κληρονόμοι του ζητήσουν πιστοποιητικό μη οφειλής ΤΑΠ για μεταβίβαση, γονική παροχή ή αποδοχή κληρονομιάς του ακινήτου.

Η πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://tetragonika.govapp.gr/.

Για να εισέλθει όποιος ενδιαφέρεται σε αυτή και να ολοκληρώσει τη διαδικασία απαιτούνται συγκεκριμένα βήματα:

1. Σύνδεση μέσω των στοιχείων πρόσβασης στο TAXISnet.

2. Δημιουργία δήλωσης για κάθε ακίνητο για το οποίο πρέπει να διορθωθούν στοιχεία, επιλέγοντας καταρχήν το δήμο στον οποίο βρίσκεται το ακίνητο.

3. Επιλογή του ακινήτου προς διόρθωση στοιχείων και τροποποίηση των τετραγωνικών μέτρων, σύμφωνα με τα δηλωθέντα τετραγωνικά μέτρα στο Ε9.

4. Υποβολή της δήλωσης.

Οι ιδιοκτήτες που θα προβούν σε διορθώσεις χρεώνονται μόνο με τα ποσά δημοτικών φόρων και τελών τα οποία αναλογούν στα επιπλέον τετραγωνικά μέτρα.

Αφορούν στη χρονική περίοδο από την 1-1-2020 και θα απαλλαγούν από την πληρωμή των προστίμων.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

©2020 radioproto.gr