Δήμαρχος Λέρου στο Ράδιο Πρώτο 91.5: «Λουκέτο την Τετάρτη στη Λέρο. Η περιφέρεια πρέπει έστω και τώρα να ενωθεί μαζί μας για το καλό των νησιών. Δεν θα γίνει η Λέρος ξανά φυλακή»

Δήμαρχος Λέρου στο Ράδιο Πρώτο 91.5: «Λουκέτο την Τετάρτη στη Λέρο. Η περιφέρεια πρέπει έστω και τώρα να ενωθεί μαζί μας για το καλό των νησιών. Δεν θα γίνει η Λέρος ξανά φυλακή»

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο οι υπηρεσίες, τα σχολεία και τα μαγαζιά στη Λέρο μετά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Παράλληλα φορείς και επαγγελματικές ενώσεις έχουν εκδώσει σχετικές ενημερώσεις για την συμμετοχή τους στην διαμαρτυρία κατά των κλειστών δομών.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Μιχάλης Κόλιας στο Ράδιο Πρώτο 91.5 το πρωί της Τρίτης, θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στο δημαρχείο του νησιού. Στη συνέχεια οι δήμαρχοι των 5 νησιών το βράδυ θα επισκεφθούν το αρμόδιο υπουργείο για να καταθέσουν ψήφισμα. Εξέφρασε και την χαρά του για το γεγονός ότι και η Κως συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης όπως και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. 

Ο κ. Κόλιας κάλεσε για ακόμη μία φορά την περιφέρεια να σταθεί στο ύψος της να βάλει στην άκρη τις διαφορές και να στηρίξει τα νησιά. «Ζητάμε αποσυμφόρηση του νησιού μας. Έχουμε περισσότερο από 3.500 μετανάστες και δυστυχώς δεν κρατήθηκαν οι υποσχέσεις για μεταφορά μεταναστών είτε στην ηπειρωτική Ελλάδα είτε μέσω της μεθόδου επαναπροώθησης στην Τουρκία».

Σχετικά με τις ανοικτές διαφορές που υπάρχουν με την περιφέρεια το τελευταίο διάστημα ο κ. Κόλιας έριξε τους τόνους και κάλεσε την περιφερειακή αρχή αλλά και όλες τις παρατάξεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συμπαρασταθούν στα αιτήματα της Κω και της Λέρου. « Δεν είμαι στρατιωτάκι κανενός ούτε της περιφέρειας. Όμως έστω και τώρα την ύστατη στιγμή παρά τις προσβολές που έχω δεχτεί , κάνω έκκληση να ενωθούμε για τα συμφέροντα των νησιών μας. Είπαν όχι στη Ρόδο και ναι σε Κω και Λέρο. Δυστυχώς και εδώ όλες οι παρατάξεις της περιφέρειας λειτουργούν ψηφοθηρικά. Η Λέρος έκανε μεγάλο αγώνα να μπει στον τουριστικό χάρτη. Δεν μπορεί και πάλι να δεχτεί μία φυλακή ανθρώπων. Αρκετά.»

Ο δήμαρχος ρωτήθηκε για τυχόν αντισταθμιστικά που του προτάθηκαν από την κυβέρνηση για την δημιουργία κλειστής δομής. Όπως είπε στην συνέντευξη στο Ράδιο Πρώτο 91.5, από την περιφέρεια του ήρθε έγγραφο για ανταποδοτικά που θα δοθούν από την κυβέρνηση. « Μας χρωστάνε δεν τους χρωστάμε. Δεν θέλουμε κανένα ανταποδοτικό, ούτε κλειστή δομή. Μόνο κέντρο καταγραφής και φιλοξενίας συγκεκριμένου αριθμού ανθρώπων έως ότου προωθηθούν αλλού».

Σάντυ Λαδικού

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

©2020 radioproto.gr