Δήμαρχος Λέρου στο Ράδιο Πρώτο 91.5: Διαμαρτυρία για το μεταναστευτικό και την μεταφορά μεταναστών από άλλα νησιά. « Ας τους πάνε στη Ρόδο όχι στη Λέρο»

Δήμαρχος Λέρου στο Ράδιο Πρώτο 91.5: Διαμαρτυρία για το μεταναστευτικό και την μεταφορά μεταναστών από άλλα νησιά. « Ας τους πάνε στη Ρόδο όχι στη Λέρο»

Στα απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση με το μεταναστευτικό στη Λέρο. Προκειμένου να ακουστεί η φωνή της Λέρου στην Αθήνα ο Δήμαρχος Μιχάλης Κόλιας μαζί με στελέχη της δημοτικής αρχής και κατοίκους του νησιού, προχώρησαν σε κλείσιμο του λιμανιού της Αγίας Μαρίνας.

Όπως δήλωσε ο κ. Κόλιας το πρωί της Παρασκευής στο Ράδιο Πρώτο 91.5 και την δημοσιογράφο Σάντυ Λαδικού, δεν ήθελαν να επιτρέψουν στο καταμαράν να δέσει καθώς μετέφερε μετανάστες από τη Σύμη στις δομές φιλοξενίας του νησιού.

Ο ίδιος ήταν αγανακτισμένος καθώς το νησί φιλοξενεί αυτή τη στιγμή περισσότερους από 3000 μετανάστες με τους 2000 να διαμένουν στις παραλίες χωρίς καν σκηνές αφού δεν υπάρχει πουθενά χώρος στέγασης.

Η δε κατάσταση στο θεραπευτήριο Λέρου είναι εκρηκτικό καθώς οι ασθενείς δεν μπορούν να δεχθούν την θεραπεία τους ούτε να ηρεμήσουν αφού στον ίδιο χώρο έχουν μεταφερθεί εκατοντάδες μετανάστες.

« Δεν διαμαρτυρόμαστε ενάντια στους πρόσφυγες αλλά κατά της κυβέρνησης για να μας ακούσουν. Το νησί μας πρέπει να αποσυμφορηθεί. Δεν υπάρχουν γιατροί ούτε για τους μόνιμους κατοίκους πόσο μάλλον για τους μετανάστες που καθημερινά αυξάνονται. Είπαμε ότι η Λέρος δεν μπορεί να δέχεται κόσμο εκτός διοικητικών ορίων. Είναι απαράδεκτο να θέλουν να μεταφέρουν κόσμο από τη Σύμη στη Λέρο. Ας τους πάνε στη Ρόδο σε κάποιο ξενοδοχείο ή χώρο. Όχι στην Κω, όχι στη Λέρο.

Το γεγονός ότι συστεγάζονται με ψυχασθενείς είναι άκρως επικίνδυνο. Δεν μπορούν τα 5 νησιά να σηκώσουν άλλο το βάρος. Διαμαρτυρόμαστε διότι θέλουμε να προλάβουμε καταστάσεις. Σύντομα θα έρθει ο χειμώνας και τότε τι θα γίνει με τόσο κόσμο;»

Ο κ. Κόλιας δίνει και μία άλλη διάσταση στο θέμα καθώς όπως είπε μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο ο δήμος δεν μπορεί να διαχειριστεί τα απορρίμματα. Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Λέρου έχει ελάχιστο προσωπικό και δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της αποκομιδής σκουπιδιών 3000 επιπλέον ανθρώπων.

Ο δήμαρχος Λέρου ανέφερε ότι στις διαμαρτυρίες θα λάμβανε μέρος και ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Θεμέλαρος. Σύμφωνα πάντως με δημοσίευμα της Kosnews24.gr, οι μετανάστες τελικά μεταφέρθηκαν στο Χοτ Σποτ στην Κω που παρουσιάζει τεράστιο πρόβλημα χωρητικότητας και υποδομών καθώς αν και έχει σχεδιαστεί για 800 άτομα, σήμερα φιλοξενεί σχεδόν 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων.  

Δείτε παρακάτω το βίντεο από την διαμαρτυρία σήμερα στη Λέρο όπως δημοσιεύτηκε στο Twitter του ΣΚΑΙ: 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Κ. Καϊσερλης: Κείμενα διαλόγου για το πενταετές σχέδιο ανάπτυξης της Κω

Κ. Καϊσερλης: Κείμενα διαλόγου για το πενταετές σχέδιο ανάπτυξης της Κω Με ευθύνη της προσωρινής Διοίκησης του Ομίλου, συστάθηκε η επιτροπή προετοιμασίας  για την σύνταξη

Advertorials

Η Κ. ΑΣΗΜΙΝΑ ΤΖΙΚΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ELVIAL, ΣΤΟ ΣΕΒ4GROWTH – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ

Η Κ. ΑΣΗΜΙΝΑ ΤΖΙΚΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ELVIAL, ΣΤΟ ΣΕΒ4GROWTH – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ H κ. Ασημίνα Τζίκα Διευθύνουσα Σύμβουλος της ELVIAL και Γενική

©2020 radioproto.gr