Δήμαρχος Καλύμνου στο Ράδιο Πρώτο: Ήταν λάθος του Δημάρχου Κω το αίτημα για απαγόρευση μετακίνησης. Να πέσουν οι τόνοι και να ανασκευάσει

Share This Post

Δήμαρχος Καλύμνου στο Ράδιο Πρώτο: Ήταν λάθος του Δημάρχου Κω το αίτημα για απαγόρευση μετακίνησης. Να πέσουν οι τόνοι και να ανασκευάσει

Ήταν λάθος να ζητήσει ο Δήμαρχος Κω την απαγόρευση μετακίνησης των επιβατών μεταξύ Καλύμνου και Κω δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο 91.5 ο Δήμαρχος Καλύμνου το πρωί της Παρασκευής. 

Τα τελευταία 24ωρα υπάρχουν αντιδράσεις στην Κάλυμνο από παρατάξεις και πολίτες με αφορμή την επιστολή που έστειλε ο δήμαρχος Κω στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας στην οποία ζητά την απαγόρευση μετακίνησης επιβατών μεταξύ Καλύμνου και Κω καθώς υπάρχουν πολλά ενεργά θετικά κρούσματα στο νησί των σφουγγαράδων. 

«Τον ιό δεν τον ανακαλύψαμε εμείς στην Κάλυμνο. Ο συνάδελφος (εννοεί τον Δήμαρχο Κω) δεν θα έπρεπε να κινηθεί με αυτόν τον τρόπο. Είμαστε υποχρεωμένοι να θωρακίσουμε τον τόπο μας , να τηρούμε όλοι τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Δεν πρέπει να γίνονται ενέργειες αυτή την ώρα που έχουν χαρακτηριστικά κοινωνικού αποκλεισμού. Ήταν λάθος του Θεοδόση.» 

Σε ερώτηση για το εάν υπήρξε κάποια τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο δημάρχων ο κ. Διακομιχάλης είπε όχι ότι δεν υπήρξε καμία συνεννόηση και δεν γνώριζε ότι θα σταλεί νέα επιστολή από τον κ. Νικηταρά.  

«Είναι η δεύτερη επιστολή. Σε συνέντευξη σε ραδιόφωνο της Ρόδου που βγήκαμε και οι δύο χθες, μου είπε ο κ. Νικηταράς ότι ας δεχθούμε ότι ήταν λάθος. Τι να κάνω εγώ; Να πω να μην έρχονται επιβάτες από Κω και εμπορεύματα; Να μπούμε τώρα σε τέτοιες λογικές; Θα έπρεπε ψύχραιμα να το αντιμετωπίσουμε. Γιατί δεν ζητάει το ίδιο και για όσους έρχονται από την Αθήνα; 

Κάνω έκκληση να πέσουν οι τόνοι από όλες τις μεριές. Ήταν μία κακή στιγμή. Με τον Θεοδόση είμαστε φίλοι. Κάνω έκκληση μέσω του Ράδιο Πρώτο να το σκεφτεί ξανά. Δεν πρέπει να μπούμε σε λογικές μου έκανες θα στο κάνω. Να πέσουν οι τόνοι και να ανασκευάσει.» 

Ο κ. Διακομιχάλης αναφέρθηκε και στην παρουσία του δημάρχου στο Μαστιχάρι κατά την άφιξη του πλοίου από την Κάλυμνο και στους ελέγχους που έγιναν παρουσία και της δημοτικής αστυνομίας. 

Σε ότι αφορά τις δηλώσεις στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος ότι ο Μητροπολίτης Καλύμνου έχει ευθύνες για την διασπορά του ιού στο νησί του, είπε ότι ο ίδιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη αλλά έχει και η εκκλησία ευθύνη όταν στους ναούς υπήρχαν παραπάνω πιστοί και κάποιοι δεν φορούσαν μάσκες. 

«Δικαιώνομαι που δεν ήθελα να ανοίξουν τα σχολεία. Τώρα προέκυψαν κρούσματα και μέσα από τις εκπαιδευτικές δομές.» 

Ο Δήμαρχος Καλύμνου ευχαρίστησε τους υγειονομικούς του νησιού του για τον αγώνα που δίνουν και είπε ότι η μονάδα ΜΑΦ έχει αυτή την στιγμή 6,7 ασθενείς με Covid. « Τα λύματα δείχνουν ότι έχουμε αύξηση στα κρούσμτα.» 

Σε ερώτηση για τα μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν ίσως και σήμερα για την Κάλυμνο, είπε ότι δεν έχει ακόμη καμία ενημέρωση. Επίσης ξεκαθάρισε ότι κανένας δήμαρχος δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει εάν μία περιοχή θα μπει σε καθεστώς lockdown.  

«Υπάρχει παραπληροφόρηση ότι κλείνω την Κάλυμνο και το κράτος μας δίνει χρήματα. Δεν ισχύει διότι το κράτος δίνει χρήματα σε όλους τους δήμους για να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν από την πανδημία και μόνο το κεντρικό κράτος μπορεί να αποφασίσει για το πότε θα ανοίξει και θα κλείσει η κάθε περιοχή. Με τα λεφτά που λαμβάνουμε ενισχύουμε και το νοσοκομείο με υλικό απαραίτητο.» 

Ο κ. Διακομιχάλης δήλωσε επίσης ότι γίνονται ενέργειες για να αποζημιωθούν οι παραγωγοί. Ελπίζει παράλληλα να μπει σε μία τροχιά ο εμβολιασμός ώστε να υπάρξει τουρισμός το καλοκαίρι. 

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: 

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Παράπονα ακροατών για τον στολισμό στην Κω – « Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ» (ηχητικό)

Παράπονα ακροατών για τον στολισμό στην Κω – « Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ» (ηχητικό) Τηλεφωνική παρέμβαση έκανε στην πρωινή εκπομπή του Ράδιο Πρώτο την Πέμπτη

©2020 radioproto.gr is made with by