Δήλωση του Μανώλη Γλυνού για την επέτειο της 7ης Μαρτίου

Share This Post

Δήλωση του Μανώλη Γλυνού για την επέτειο της 7ης Μαρτίου

Με αφορμή την επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα ο επικεφαλής της παρατάξεως κ. Μανώλης Γλυνός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Πολλαπλοί είναι οι συμβολισμοί της φετινής επετείου Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα. Ο εορτασμός συμπίπτει με την έξαρση του μεταναστευτικού προβλήματος το οποίο, έχει γίνει μοχλός πίεσης από την γειτονική χώρα Τουρκία προς τη χώρα μας.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία η επανένωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα σηματοδοτεί πολλά. Θυμίζει τη γεωπολιτική σημασία που έχουν τα νησιά μας για τη χώρα. Υπογραμμίζει τους αγώνες που έγιναν για να είναι αυτή η περιοχή τα σύνορα όχι μόνο της χώρας αλλά και της ΕΕ.

Σε μια περίοδο όπου η διαχείριση του μεταναστευτικού προσφυγικού προβλήματος, απαιτεί γρήγορους αποτελεσματικούς χειρισμούς και οπωσδήποτε όχι πειραματισμούς η επέτειος της 7ης Μαρτίου είναι ξεχωριστή. Τώρα που η εκτός από κράτος διακινητής η γειτονική χώρα , αποδεικνύει ότι επιδιώκει να γίνει και κράτος κατακτητής με μνημόνια που έχουν ακυρωθεί ήδη στην πράξη με εμπρηστικές δηλώσεις, με οτιδήποτε θα μπορούσε να ανάψει τη φωτιά της έντασης στην περιοχή η 7η Μαρτίου έχει ιδιαίτερη σημασία και συμβολισμό .

Στο χέρι όλων μας είναι να αναδείξουμε την αξία των νησιών μας . Να αγωνιστούμε και αν χρειαστεί να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τον τόπο μας έναντι οποιασδήποτε απειλής και κινδύνου παρουσιαστεί . Και θα το κάνουμε όλοι μαζί, ενωμένοι υπερασπιζόμενοι τις αρχές ,τις αξίες, την ιστορία, τον πολιτισμό τους αγώνες των προγόνων μας.

Τα νησιά είναι το πιο ξεχωριστό και πολύτιμο κομμάτι της Ελλάδας το οποίο εμείς οι νησιώτες έχουμε ύψιστο καθήκον να διαφυλάξουμε.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Oμιλία για την παγκόσμια ημέρα Τουρισμού με θέμα «Εκπαιδευτικά συμπόσια & αθλητικές διοργανώσεις ως μέσα επανατοποθέτησης της τουριστικής Κω»

  Oμιλία για την παγκόσμια ημέρα Τουρισμού με θέμα «Εκπαιδευτικά συμπόσια & αθλητικές διοργανώσεις ως μέσα επανατοποθέτησης της τουριστικής Κω» Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας

Αθλητικά Νέα

Ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας

  Ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας Με σύνθημα «Συνδυάζω –Μετακινούμαι» ο Δήμος Κω συμμετέχει στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα

©2020 radioproto.gr is made with by