Δήλωση του Γ. Νικητιάδη για παραπλανητικές τοποθετήσεις του κ. Β. Κικίλια

Share This Post

Δήλωση του Γ. Νικητιάδη για παραπλανητικές τοποθετήσεις του κ. Β. Κικίλια

Με αφορμή στοιχειοθετημένες διαψεύσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής – Αργοσαρωνικού, στους πανηγυρισμούς του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια ότι «δεν υπάρχουν ελεύθερα δωμάτια στην Αθήνα», ο Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και τ. υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης προχώρησε σε σχετική δήλωση η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης όπως αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι το εξής:

«Η πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής-Αργοσαρωνικού, σε σχέση με το ποσοστό κάλυψης των ξενοδοχείων της περιοχής της το α΄ εξάμηνο του ‘22, αφήνει απολύτως εκτεθειμένο τον Υπουργό Τουρισμού κ. Κικίλια, ο οποίος με δηλώσεις του αναφέρεται σε υπερκάλυψη (overbooking) για την συγκεκριμένη περίοδο στην Αττική, ενώ αντιθέτως για το α΄ εξάμηνο όπως δηλώνουν οι ξενοδόχοι «τα αποτελέσματα δεν εξελίχθηκαν καλά…..».

Ειδικότερα συμφώνως με την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής-Αργοσαρωνικού, το α΄ εξάμηνο έκλεισε με μείωση της τάξης του -21.7% στην πληρότητα ενώ το α΄ πεντάμηνο με πτώση που άγγιξε το -26.8%. Την ίδια ώρα η παραπάνω Ένωση Ξενοδόχων καταθέτει προφανώς προς την κυβέρνηση το εύλογο ερώτημα : «Σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πεντέλη, τα ξενοδοχεία της Αττικής, προσέφεραν ταχύτατα και αυθόρμητα ελεύθερα δωμάτια στους πληγέντες – σε αριθμό που ξεπέρασε τις ανάγκες. Και εύλογα, γεννιούνται ερωτήματα: Πώς άραγε προσφέρθηκαν τόσο γρήγορα, τόσα δωμάτια στους πληγέντες εάν τα ξενοδοχεία της Αθήνας είναι υπερπλήρη;»

ο υπουργός Τουρισμού κ. Κικίλιας οφείλει επιτέλους να αποκτήσει επαφή με την πραγματικότητα της τουριστικής αγοράς, να αφουγκράζεται τους ανθρώπους του κλάδου και να μη προβαίνει σε δηλώσεις και ανακοινώσεις που διαψεύδονται από στοιχεία που παρουσιάζουν οι ειδήμονες του χώρου.

Οφείλουν τέλος ο κ. Κικίλιας και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να σταματήσουν την προσπάθεια παραπλάνησης του λαού, με ανακοινώσεις που προσπαθούν να πείσουν ότι η αύξηση του τουρισμού μας φέτος οφείλεται στις ενέργειες της κυβέρνησης, όταν είναι γνωστό στους πάντες ότι ο τουρισμός ανακάμπτει με τους ίδιους ρυθμούς σε όλες τις χώρες προορισμού της Ευρώπης μετά από δύο χρόνια πανδημίας και οφείλεται στη ζωτική ανάγκη των ανθρώπων για διακοπές μετά από το διετές κλείσιμο στα σπίτια τους και όχι και σε κάποιες ιδιαίτερες δυνατότητες του κ. Κικίλια και της Νέας Δημοκρατίας.

Η προπαγάνδα που έχει στήσει η κυβέρνηση, με άξονα τον τουρισμό καταρρέει καθημερινά, καθώς οι μισοί και πλέον Έλληνες δεν μπορούν να πάνε διακοπές φέτος. Φοβόμαστε ότι θα καταρρεύσει ακόμη περισσότερο, πράγμα που απευχόμαστε, όταν οι επιχειρηματίες θα αναγκαστούν να έρθουν αντιμέτωποι με τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων τους κάτι που διακρίνεται ως «βουνό» για τον ερχόμενο χειμώνα. Και αυτό το βουνό δεν ενδείκνυται ούτε για ορεινό ούτε για χειμερινό τουρισμό… μη μπερδευτεί ο κ. Κικίλιας και ανακοινώσει κάποιο ανάλογο pass!»

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Τάραξε τα «στάσιμα νερά» το 53ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου στην Αρκαδία

Τάραξε τα «στάσιμα νερά» το 53ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου στην Αρκαδία Με επιτυχημένη διοργάνωση στις 17-19 Μαρτίου στην Τρίπολη, όπου

©2020 radioproto.gr is made with by