Δήλωση της υποψήφιας βουλετή του ΚΚΕ, Κικής Μακρή για τις “μέρες καριέρας” στο hotspot της Κω

Δήλωση της υποψήφιας βουλετή του ΚΚΕ, Κικής Μακρή για τις “μέρες καριέρας” στο hotspot της Κω

Η αναζήτηση εργατικού δυναμικού από το hotspot της Κω από επαγγελματίες του τουρισμού – επισιτισμού αναδεικνύει την άλλη πλευρά της εκμετάλλευσης και της εργαλειοποίησης των κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών. Οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αφού έστησαν τα στρατόπεδα εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών της ΕΕ, τώρα τους παραδίδουν ως φτηνό εργατικό δυναμικό – οι περισσότεροι χωρίς δικαιώματα. Στήνουν σύγχρονα σκλαβοπάζαρα και μάλιστα με τη βούλα της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες. Δε πέφτουμε από τα σύννεφα πρόκειται για μια απάνθρωπη πρακτική που τη ζούμε άτυπα τα τελευταία χρόνια. Τώρα γίνεται κι επίσημα. Έτσι άλλωστε κάνουν και με τις διακρατικές συμφωνίες εργατικού δυναμικού.

Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι αν θέλουν να αντιμετωπίσουν την έλλειψη χεριών να εφαρμόσουν υποχρεωτικά τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας, να δοθούν γενναίες αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό, να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και διαμονής για έλληνες και πρόσφυγες – μετανάστες εργαζόμενους και όχι να αξιοποιηθούν οι κατατρεγμένοι για να ρίξουν κι άλλο μισθούς και μεροκάματα. Να κλείσουν τώρα τα κέντρα φυλακές της ΕΕ στα νησιά μας. Να δοθεί άσυλο σε όσους επιθυμούν να μείνουν στην Ελλάδα με πλήρη δικαιώματα και ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους θέλουν να πάνε σε άλλες χώρες.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Πολιτική

Μίκα Ιατρίδη από Πάτμο και Λέρο: «Ξεκάθαρο το μήνυμα της αυτοδύναμης επιλογής για σιγουριά, σταθερότητα, ασφάλεια και πρόοδο!»

Μίκα Ιατρίδη από Πάτμο και Λέρο: «Ξεκάθαρο το μήνυμα της αυτοδύναμης επιλογής για σιγουριά, σταθερότητα, ασφάλεια και πρόοδο!» Στην Πάτμο και τη Λέρο βρέθηκε η

©2020 radioproto.gr