Δήλωση Προέδρου Σχολικών Επιτροπών Μανώλη Μήτρου για νηπιαγωγείο Καρδάμαινας

Δήλωση Προέδρου Σχολικών Επιτροπών Μανώλη Μήτρου για νηπιαγωγείο Καρδάμαινας

Μου προκάλεσε εντύπωση, πραγματικά, η ανακοίνωση του Προέδρου της Καρδάμαινας κ.Πόγια για το νηπιαγωγείο, διότι πάντα τον ενημέρωνα για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη σχολική στέγη, εκεί που έχει και ο ίδιος ευθύνη.

Δεν θα απαντήσω στο ίδιο επιθετικό ύφος γιατί πιστεύω ότι σε τούτη τη δύσκολη εποχή τα πολλά λόγια και η τοξικότητα περισσεύουν.

Θέλω μόνο να πω, για να γνωρίζουν οι συμπατριώτες μας, ότι ο ίδιος ήταν ενήμερος, ως Πρόεδρος της Κοινότητας Καρδάμαινας και την προηγούμενη δημοτική περίοδο, και γνώριζε ότι η θέρμανση είχε προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζονταν με μικροσυντηρήσεις.

Επέλεξε βέβαια να βγάλει ανακοίνωση τώρα που είδε ότι λύθηκαν στο Νηπιαγωγείο Καρδάμαινας, όπως και στο Δημοτικό Σχολείο Αντιμάχειας.

Γνωρίζει ότι μέσα από τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής Νικηταρά, για παρεμβάσεις βελτίωσης σε όλα τα σχολεία, καταφέραμε και αλλάξαμε τον καυστήρα, σώματα και κάποιες σωληνώσεις.

Γνωρίζει επίσης ότι, ως Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών ανταποκρίνομαι άμεσα στις ανάγκες του Νηπιαγωγείου, όπως ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αναγνωρίζει.

Άλλωστε μετά από ενέργειες μας όλες οι αίθουσες και οι κοινόχρηστοι χώροι θερμαίνονταν επαρκώς και τα παιδιά ποτέ δεν έμειναν για έναν ολόκληρο χειμώνα χωρίς θέρμανση, όπως ισχυρίζεται, αφού για να καλύψουμε τις ανάγκες προμηθεύσαμε το σχολείο με σώματα θέρμανσης.

Να θυμίσω επίσης ότι και το κτίριο βάφτηκε, πριν μήνες, εσωτερικά και εξωτερικά.

Για τα παιχνίδια στην αυλή θα γίνουν συντηρήσεις, όπως γίνεται όπου υπάρχει ανάγκη.

Άλλωστε είναι γνωστό στη σχολική κοινότητα,, ότι τα προβλήματα στον εξωτερικό τάπητα αυλής καθώς και στα εξωτερικά παιχνίδια, καταγράφονται ως αίτημα σχεδόν όλων των νηπιαγωγείων του νησιού.

Για αυτό το λόγο πραγματοποιήσαμε συνάντηση, παρουσία της Αντιδημάρχου Παιδείας Γεωργίας Κασσιώτη, και των Προϊσταμένων νηπιαγωγείων, για ενημέρωση σχετικά με τις ανάγκες τους σε παιχνίδια.

Οι ανάγκες καταγράφηκαν, εξετάστηκαν οι αύλειοι χώροι και συντάχθηκε μελέτη ύψους 70.000€ ενώ προχωράει η διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας των παιχνιδιών.

Όσον αφορά στο δάπεδο ασφαλείας εξωτερικού χώρου, είναι γνωστό ότι έχουμε ως προτεραιότητα μας την ασφάλεια των μαθητών, για να απολαμβάνουν το παιχνίδι χωρίς κινδύνους.

Για αυτό ο δήμος μας, όπως καλά γνωρίζει ο κ. Πόγιας, τοποθέτησε ασφαλές δάπεδο, εισαγωγής από Ολλανδία, το οποίο αποτελείται από:

1) Υπόστρωμα με πάχος 10cm από άμμο κοκκομετρίας 0,4- 1,0mm

2) Μεσαία στρώση με πάχος 24mm, κατασκευασμένο από διογκωμένο πολυπροπυλένιο

3) Συνθετικό χλοοτάπητα από ίσια ίνα 5.000 Dtex από 100% πολυαιθυλένιο, με ύψος πέλους 22mm και συνολικού ύψους 24mm.

4) Χαλαζιακή άμμο, κοκκομετρίας 0,4-1,0mm και πλήρωση 12,5kg/m2

με υπόστρωμα κατασκευασμένο από διογκωμένο πολυπροπυλένιο και έχει πιστοποίηση για πτώση ύψους 1,5 μέτρου, προκειμένου τα νήπια να απολαμβάνουν το παιχνίδι στις αυλές των νηπιαγωγείων.

Τα συγκεκριμένα δάπεδα τοποθετήθηκαν σε νηπιαγωγεία του νησιού μας που υπήρχε ανάγκη, μεταξύ αυτών και στο νηπιαγωγείο Καρδάμαινας.

Λυπάμαι πραγματικά για την ανακοίνωση του και το ύφος που αποπνέει για αυτό άφησα για το τέλος το ζήτημα αποκατάστασης του τοιχίου περίφραξης.

Δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν πεσμένα τσιμέντα από διαβρωμένη κολώνα, μόνο και μόνο για να δημιουργήσει κακές εντυπώσεις, αποκρύπτοντας ότι η καθαίρεση των σαθρών υλικών έγινε από τον εργολάβο που θα αποκαταστήσει εντός των ημερών την περίφραξη, προκειμένου να αξιολογήσει το πρόβλημα και να εκτιμήσει το ύψος της δαπάνης.

Πραγματικά κρίμα, διότι το γνώριζε εδώ και ένα μήνα ότι είχαμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Η αλήθεια είναι ότι τέτοιου επιπέδου ανακοινώσεις μόνο θλίψη προκαλούν.

Δεν είναι καλό για τον Πρόεδρο μιας Κοινότητας, όπως η Καρδάμαινα, να προκαλεί για μικροπολιτικούς λόγους ανασφάλεια στο χώρο των σχολείων με φόντο τα παιδιά.

Ο κ. Πόγιας ξεχνά, όλο και συχνότερα, ότι είναι Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας και όχι στέλεχος παράταξης.

Κλείνοντας, θέλω να τονίσω πως, η ευαισθησία για τα παιδιά, η δική μου προσωπικά και της Δημοτικής Αρχής είναι αδιαπραγμάτευτη.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια του εντυπωσιακού αγάλματος του Ιπποκράτη στην Κω

Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια του εντυπωσιακού αγάλματος του Ιπποκράτη στην Κω Πηγή: www.vimatisko.gr Ιστορικό γεγονός αποτελεί για την Κω η τοποθέτηση του αγάλματος του

©2020 radioproto.gr