Δήλωση – ενημέρωση για τουριστική έκθεση Ουτρέχτης Βασίλη Μανιά Προέδρου Γραφείου Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Κω

Δήλωση – ενημέρωση για τουριστική έκθεση Ουτρέχτης Βασίλη Μανιά Προέδρου Γραφείου Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Κω

Την περασμένη Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, ολοκληρώθηκε η παρουσία του Δήμου Κω στην διεθνή τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης, «VAKANTIEBEURS 2020». Ο πρόεδρος του γραφείου τουριστικής προβολής και ανάπτυξης, Βασίλης Μανιάς, πραγματοποίησε πολλές συναντήσεις με επαγγελματίες τους τουρισμού και θεσμικούς παράγοντες.

Οι σημαντικότερες απ’ αυτές ήταν: με το πρέσβη της Ελλάδας στην Ολλανδία, κ. Νικόλαο Πλεξίδα, με την υπεύθυνη του ΕΟΤ Ολλανδίας κ. Ελένη Σκαρβέλη και την συνεργάτιδα της κ.Αγγελική Τζίφα, με τον κ. Stephane Joly, Head of Tourism Partnerships του πολύ σημαντικού για την ολλανδική αγορά tour operator, Sunweb, με τον με τον Brand & Marketing manager της Corendon, ενός από τους μεγαλύτερους Tour Operators της Ολλανδίας, κ. Dick Gussen και με εκπροσώπους της Tui Ολλανδίας.

Οι πτήσεις από Ολλανδία για Κω για τον Τ.Ο. Sunweb, ξεκινάνε 9 Απριλίου και τελειώνουν 22 Οκτωβρίου. Το 2019 έφεραν 17.900 Ολλανδούς τουρίστες στο νησί και φέτος περιμένουν 22.750 (αύξηση 27%). Η Corendon, από τη μεριά της, θα ξεκινήσει τις πτήσεις της για Κω στις 16 Απριλίου και θα τελειώσει το πρόγραμμά της στις 27 Οκτωβρίου. Από 34.000 κόσμο το 2019 περιμένει περίπου 43.000 φέτος. Μιλάμε για άνοδο 30%. Ο τρίτος μεγάλος παίκτης της ολλανδικής αγοράς, η Tui, έφερε 40.610 τουρίστες στο νησί το 2019 και φέτος, μέχρι τώρα, παρουσιάζει μια αύξηση των κρατήσεων της τάξης του 6%.

Αν λοιπόν συνυπολογίσουμε τα στοιχεία των προαναφερθέντων Τ.Ο., Corendon, Sunweb και Tui, που συνολικά κινούν πάνω από το 90% της ολλανδικής αγοράς για την Κω, έχουμε μια πρώτη εικόνα για το πώς θα κινηθεί για το 2020, που δείχνει να είναι αρκετά καλή. Σημειωτέο ότι το 2019 επισκέφτηκαν την Κω, 117.229 Ολλανδοί τουρίστες.

Θα θέλαμε πολύ, η ενημέρωση των πολιτών της Κω να ολοκληρωθεί με βάση τα παραπάνω στοιχεία, που συνιστούν μια πλήρη εικόνα της δυναμικής που παρουσιάζει τη δεδομένη χρονική

περίοδο η ολλανδική αγορά. Όμως, δεν πρέπει να αφήσουμε αναπάντητο το δελτίο τύπου που έβγαλε πριν λίγες μέρες η Δύναμη Αλλαγής για την έκθεση της Ουτρέχτης.

Μας κατηγορούν για μικρό γραφείο της Κω στην έκθεση, όταν το ίδιο είχαν και αυτοί το 2019! Μάλιστα, ο κ.Σιφάκης ήταν αυτός που τα προηγούμενα χρόνια κατήργησε το αυτόνομο περίπτερο της Κω στην Ουτρέχτη, παρά τις αντιδράσεις των φορέων του τουρισμού.

Σίγουρα η Κως, ειδικά για την ολλανδική αγορά, αξίζει κάτι καλύτερο από αυτό που μας άφησε η προηγούμενη διοίκηση, για αυτό και στην τελευταία συνεδρίαση του γραφείου, πριν από περίπου ένα μήνα, παρουσία και εκπροσώπου της Δύναμης Αλλαγής, πάρθηκε η απόφαση η Κως το 2021 να έχει πολύ μεγαλύτερη παρουσία, με δικό της αυτόνομο περίπτερο στην Ουτρέχτη.

Αυτό είναι κάτι, που στο λίγο διάστημα που έχουμε αναλάβει δεν προλαβαίναμε να το οργανώσουμε για την πρόσφατη έκθεση, αφού θα έπρεπε να είχαν γίνει οι κατάλληλες ενέργειες από την προηγούμενη διοίκηση. Απεναντίας όμως, δεν είχε γίνει καμία προετοιμασία για κάτι τέτοιο.

Γράφουν για μια πληρωμένη υπάλληλο που χρησιμοποιήσαμε στην έκθεση, όταν η συγκεκριμένη κυρία, η κ. Anita De Jong, ήταν και πέρσι αλλά και τα τελευταία 13 χρόνια στο περίπτερο της Κω!

Η πιο αστεία βέβαια απ’ όλες, είναι η μομφή ότι δεν πήγαμε από την πρώτη μέρα στην έκθεση, όταν είναι όλοι οι επαγγελματίες εκεί. Τους είναι μάλλον δύσκολο να φανταστούν ότι οι περισσότερες από τις συναντήσεις μας ήταν προγραμματισμένες εδώ και καιρό και δεν πήγαμε στην έκθεση για να συναντήσουμε στην τύχη ανθρώπους. Μάλλον κρίνουν εξ ιδίων τ’ αλλότρια! Όσο για τον ισχυρισμό τους: «Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το μόνο που κατάφερε ο Πρόεδρος της Τουριστικής επιτροπής ήταν να πάρει μια μικρή συνέντευξη του 1 λεπτού από την διευθύντρια του ΕΟΤ στην Ολλανδία», τα βίντεο που έχουμε δημοσιεύσει όλο αυτό το διάστημα με τις συναντήσεις που είχαμε εκεί, μιλούν από μόνα τους και απαντούν με εκκωφαντικό τρόπο στα ασύστολα ψεύδη τους.

Για το Γραφείο Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης Δήμου Κω

Ο Πρόεδρος

Βασίλης Μανιάς

Γραφείο Τύπου

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Γεμάτοι επικίνδυνες λακκούβες οι δρόμοι της Κω

Γεμάτοι επικίνδυνες λακκούβες οι δρόμοι της Κω Πηγή: www.vimatisko.gr Καθημερινά είναι τα παράπονα και τα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε από αναγνώστες για τις εκατοντάδες επικίνδυνες λακκούβες

Αθλητικά Νέα

ΑΕΤΟΣ ΚΩ: Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του ο προπονητής του συλλόγου Απόστολος Παπανικολάου για το 2024

ΑΕΤΟΣ ΚΩ: Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του ο προπονητής του συλλόγου Απόστολος Παπανικολάου για το 2024 Σε δυο σχολές συνεχίζει της σπουδές του

©2020 radioproto.gr