Δήλωση Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά

για την 8η Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Τιμούμε σήμερα, 8 Μαρτίου, τις γυναίκες όλου του κόσμου, που αγωνίστηκαν σε δύσκολες συνθήκες και ακόμα δυσκολότερες εποχές, για κοινωνική πρόοδο, για ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα, για ένα καλύτερο κόσμο.

Τις γυναίκες με τις πολλές ιδιότητες, που υπηρετούν πολλαπλούς ρόλους, που βιώνουν διαχωρισμούς και ανισότητες.

Δυστυχώς, παρά τις κοινωνικές κατακτήσεις αυτών των δεκαετιών, συνεχίζονται οι διακρίσεις λόγω φύλου, η βία κατά των γυναικών, η αναπαραγωγή σεξιστικών προτύπων, η ανισότητα και η εκμετάλλευση με διάφορους τρόπους, ακόμα και σε χώρες με υψηλό επίπεδο κοινωνικών δικαιωμάτων.

Στη χώρα μας, η οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας επιδείνωσε τη θέση της γυναίκας εργαζόμενης, τη θέση της γυναίκας μητέρας, μέσα από την αποδυνάμωση του κοινωνικού κράτους.

Τα ίδια προβλήματα, σε συνδυασμό με τις νέες ανάγκες, τα πρότυπα και τον τρόπο ζωής, φέρνουν γυναίκες και άνδρες στην ίδια πλευρά.

Μαζί οφείλουν να αγωνιστούν για λύσεις σε όλα αυτά και παράλληλα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που απειλεί την κοινωνία μας.

Για ένα κόσμο ισότητας και δικαιοσύνης.

Η 8η Μαρτίου, που εορτάζεται παγκοσμίως, από το 1977 με απόφαση του ΟΗΕ, ως ευκαιρία ανάδειξης των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων, ας αποτελέσει οδηγό όλων μας, ανδρών και γυναικών, για κοινωνία προόδου, χωρίς διακρίσεις και βία.

Για ένα καλύτερο κόσμο.

Γραφείο Τύπου

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by