Δήλωση δημάρχου Κω για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ

Δήλωση δημάρχου Κω για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ

Ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία έχει καθοριστεί η 3η Δεκεμβρίου, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, την οποία έχει κυρώσει η χώρα μας από το 2012, με απόφαση της ολομέλειας της Βουλής.

Με αυτή την ευκαιρία ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς δήλωσε:

«Οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας, με δυνατότητες και ίδια δικαιώματα. Η Πολιτεία πρέπει να συμβάλλει με κάθε τρόπο στη βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους, στην ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και στην εργασία, όπου παρά τα βήματα που έχουν γίνει σημειώνεται υστέρηση.

Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα καθενός και η αποδοχή των συνανθρώπων μας με αναπηρία από όλους μας, αποτελούν προϋπόθεση ομαλής κοινωνικής ένταξης.

Αυτό είναι το ζητούμενο για όλες τις κοινωνίες, αν αναλογιστούμε ότι περίπου ένα δισεκατομμύριο συνάνθρωποί μας παγκοσμίως έχουν κάποιας μορφής αναπηρία, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

Ο Δήμος μας στηρίζει δράσεις υποστήριξης, εκπαίδευσης και ένταξης των συνδημοτών μας με αναπηρίες. Στην ίδια κατεύθυνση θα συνεχίσει.»

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Κ. Καϊσερλης: Ζητά την αναβολή της συνεδρίασης της Επιτροπή Διαβούλευσης για το Τεχνικό Πρόγραμμα

Κ. Καϊσερλης: Ζητά την αναβολή της συνεδρίασης της Επιτροπή Διαβούλευσης για το Τεχνικό Πρόγραμμα Να αναβάλλει την σύγκληση της  επιτροπής διαβούλευσης, που συνεδριάζει στις 9

Ενημέρωση

Συνεχίζεται καθημερινά το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διενέργειας test Covid_19 από την Κ.Ομ.Υ. Κω

Συνεχίζεται καθημερινά το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διενέργειας test Covid_19 από την Κ.Ομ.Υ. Κω Συνεχίζεται καθημερινά το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διενέργειας test Covid_19 από την Κ.Ομ.Υ. Κω, από

©2020 radioproto.gr