Δήλωση δημάρχου Κω για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ

Share This Post

Δήλωση δημάρχου Κω για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ

Ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία έχει καθοριστεί η 3η Δεκεμβρίου, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, την οποία έχει κυρώσει η χώρα μας από το 2012, με απόφαση της ολομέλειας της Βουλής.

Με αυτή την ευκαιρία ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς δήλωσε:

«Οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας, με δυνατότητες και ίδια δικαιώματα. Η Πολιτεία πρέπει να συμβάλλει με κάθε τρόπο στη βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους, στην ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και στην εργασία, όπου παρά τα βήματα που έχουν γίνει σημειώνεται υστέρηση.

Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα καθενός και η αποδοχή των συνανθρώπων μας με αναπηρία από όλους μας, αποτελούν προϋπόθεση ομαλής κοινωνικής ένταξης.

Αυτό είναι το ζητούμενο για όλες τις κοινωνίες, αν αναλογιστούμε ότι περίπου ένα δισεκατομμύριο συνάνθρωποί μας παγκοσμίως έχουν κάποιας μορφής αναπηρία, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

Ο Δήμος μας στηρίζει δράσεις υποστήριξης, εκπαίδευσης και ένταξης των συνδημοτών μας με αναπηρίες. Στην ίδια κατεύθυνση θα συνεχίσει.»

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Santorini Experience 2022: Πολιτισμός και Αθλητικός Τουρισμός

Santorini Experience 2022: Πολιτισμός και Αθλητικός Τουρισμός Ντρισμπιώτη, Rouwendaal, Carlin, Ιακωβάκης και άλλα παγκόσμια αστέρια βρέθηκαν στη Σαντορίνη. Χορηγός επικοινωνίας: Ράδιο Πρώτο 91.5  – www.radioproto.gr 

©2020 radioproto.gr is made with by