Γ. Χατζημάρκος: Τα μέτρα για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας στα νησιά μας θα δοκιμαστούν στην πράξη

Γ. Χατζημάρκος: Τα μέτρα για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας στα νησιά μας θα δοκιμαστούν στην πράξη

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με ανάρτησή του ενημερώνει για τα νέα μέτρα για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας στα νησιά μας, που αφορούν στελέχωση με νέο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εξοπλισμό, υποδομές, οικονομικά κίνητρα για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που μετακινείται στα νησιά για να εργαστεί.

Η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου:

“Στη Δημόσια Υγεία, νέα μέτρα που αφορούν στην οικονομική ενίσχυση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού γενικά για όλη τη χώρα και ειδικά για τα νησιά ανακοινώθηκαν, μαζί με 6500 προσλήψεις στο 2024.

Στα νησιά μας, στο επίπεδο του ιατροτεχνικού εξοπλισμού έχουν γίνει άλματα τα τελευταία χρόνια, ενώ παρά τις διακηρύξεις των κενών θέσεων εξακολουθούμε να έχουμε εντοπισμένα προβλήματα στην στελέχωση.

Τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν απο την Κυβέρνηση για την βελτίωση των οικονομικών απολαβών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έχουν, ορθά, ειδικές προβλέψεις για τα νησιά μας.

Τα μέτρα αυτά σε συνδυασμό με τις 6500 νέες προσλήψεις, θα δοκιμαστούν στην πράξη εντός του 2024.

Στα σωστά και απολύτως θετικά αυτά μέτρα, πρέπει να προσθέσουμε και τα κίνητρα που επίσης δίνονται απο την Περιφέρεια μας και απο αρκετούς Δήμους μας.

Στην στελέχωση λοιπόν εστιάζεται η μάχη, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει οτι δεν συνεχίζουμε και τον αγώνα των υποδομών. Εναν αγώνα, τον οποίο και η Περιφέρεια μας έχει δώσει με όλες τις δυνάμεις της, με εξαιρετικά κρίσιμες παρεμβάσεις τόσο στο ζήτημα του εξοπλισμού όσο και σε αυτό της στελέχωσης, και δεν θα σταματήσει μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.”.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα 

  Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα  Ο Δήμος Καλυμνίων γνωστοποιεί ότι, λόγω των

©2020 radioproto.gr