Γ. ΧΑΣΑΠΛΑΔΑΚΗΣ: «Η ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ, ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, Η ΕΔΕ»

Γ. ΧΑΣΑΠΛΑΔΑΚΗΣ: «Η ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ, ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, Η ΕΔΕ»

Σημεία των καιρών η καταδίκη του φιλότιμου, η απαξίωση της ευθύνης, η έλλειψη του αισθήματος δικαίου και εν τέλει η ποινικοποίηση όλων αυτών. 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κύριος Χατζημάρκος , επέλεξε να επιτεθεί στους αστυνομικούς, που λειτούργησαν υπέρ της ασφάλειας του πολίτη.
 Μάλιστα, το έκανε μέσω των social media, αγαπημένη μέθοδος διαπόμπευσης ανθρώπων, κυρίως από τους ισχυρούς. 

Ποιο ήταν το έγκλημα των αστυνομικών; Απλά προστάτευσαν τη σωματική ακεραιότητα των οδηγών και την ασφάλεια των οχημάτων, ενεργώντας χωρίς κουτάκια, γραφειοκρατία και πρωτόκολλα. Σταμάτησαν μπετονιέρα ιδιώτη, έριξε τσιμέντο σε λακκούβες επικίνδυνες και οι δύο αστυνομικοί με φτυάρι εκτέλεσαν την εργασία κλεισίματος τους. 

Αυτό, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου το χαρακτήρισε αυτοδικία και επομένως υπέρβαση και παράβαση καθήκοντος. 

Η στάση αυτή του Περιφερειάρχη προκαλεί το αίσθημα δικαίου των πολιτών της τοπικής κοινωνίας του νησιού της Κω. Προκαλεί αγανάκτηση, αφού ο ίδιος με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας δεν κάνει το αυτονόητο: Να προστατέψει τον πολίτη από φυσικές καταστροφές και όχι μόνο. 

Χωρίς ντροπή διαπομπεύει τους δύο αστυνομικούς, αντί να ζητήσει συγγνώμη για τις παραλείψεις και την αμέλεια της Περιφέρειας, που διοικεί. 

Χωρίς ντροπή μιλάει ο Περιφερειάρχης, που έχει σοβαρές ευθύνες για την καταστροφή της Ρόδου από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, την ίδια στιγμή που οι αστυνομικοί λειτουργούσαν με αλληλεγγύη, φροντίζοντας πυρόπληκτους ντόπιους και επισκέπτες.

Μιλάει, αντί να ζητήσει συγγνώμη και να μας παρουσιάσει σχέδιο πολιτικής προστασίας για την Περιφέρεια που διοικεί. 

Και αφού το αίσθημα ευθύνης και το φιλότιμο των δύο αστυνομικών χαρακτηρίζεται αυτοδικία από τον Περιφερειάρχη, έρχεται η Υπηρεσία της Αστυνομίας να διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τους δύο αστυνομικούς. 

Αλήθεια, ποιος “σοφός” διέταξε την ΕΔΕ; 

ΕΔΕ λοιπόν στον αστυνομικό που προστάτεψε τον πολίτη και την περιουσία του από επικίνδυνες λακκούβες! 

Γιατί όχι ΕΔΕ στον ίδιο αστυνομικό που μετά από θυελλώδεις ανέμους μάζευε και τακτοποιούσε κάδους σκουπιδιών, που παρασύρθηκαν στο οδικό δίκτυο και θα μπορούσε να ήταν αιτία ατυχήματος ή και δυστυχήματος; 

Γιατί όχι ΕΔΕ στον ίδιο αστυνομικό, που στα τροχαία συμβάντα τοποθετεί ροκανίδια και άλλα υλικά για την προστασία των οδηγών και των διερχόμενων οχημάτων, ελλείψει προσωπικού; 

Εδώ και τώρα απαιτούμε την άρση εντολής για ΕΔΕ εις βάρος των δύο αστυνομικών. 

Εδώ και τώρα ο Περιφερειάρχης να ζητήσει συγγνώμη, που θα αφορά τόσο στους αστυνομικούς που διαπόμπευσε όσο και στην τοπική κοινωνία του νησιού μας για την αμέλεια και τις παραλείψεις της Περιφέρειας. 

Και επειδή αυτά όλα αφορούν την τοπική μας κοινωνία, ποια είναι η στάση των τοπικών Περιφερειακών Συμβούλων; Συμφωνούν με την ενέργεια του Περιφερειάρχη; 

Σε αναμονή της υπεύθυνης τοποθέτησής τους.

Εκ μέρους της παράταξης “Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίο” 

Γιώργος Χασαπλαδάκης 

Περιφερειακή Ενότητα Κω

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Λαϊκή Συσπείρωση για την ταλαιπωρία τουριστών στην Σενγκεν: Μπροστά στο κέρδος

Λαϊκή Συσπείρωση για την ταλαιπωρία τουριστών στην Σενγκεν: Μπροστά στο κέρδος Ατελείωτες ουρές ταλαιπωρίας σε συνθήκες καύσωνα για εκατοντάδες επισκέπτες στην Σενγκεν  περιμένοντας τον έλεγχο

Ενημέρωση

Συνελήφθησαν στην Κω τέσσερις αλλοδαποί για πλαστογραφία πιστοποιητικών και διευκόλυνση παράτυπων μεταναστών

Συνελήφθησαν στην Κω τέσσερις αλλοδαποί για πλαστογραφία πιστοποιητικών και διευκόλυνση παράτυπων μεταναστών Κατασχεθήκαν 7 πλαστά δελτία ταυτότητας Συνελήφθησαν το μεσημέρι (16 Ιουλίου 2024) στην Κω,

©2020 radioproto.gr