Γ. Φωλιάς: Πασχαλινές ευχές από τον Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου στους ακροατές του Ράδιο Πρώτο 91.5

 

Γ. Φωλιάς: Πασχαλινές ευχές από τον Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου στους ακροατές του Ράδιο Πρώτο 91.5

Εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Κώου και Νισύρου και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Ναθαναήλ, έστειλε ευχές στο ακροατήριο του Ράδιο Πρώτο ο κ. Γιώργος Φωλιάς.

Ο επίτροπος του Μητροπολιτικού Ναού του Αγ. Νικολάου μίλησε για τις άγιες ημέρες του Πάσχα εξηγώντας και δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για τις λειτουργίες των ημερών.

Μίλησε για την επιστροφή των πιστών στις εκκλησίες μετά την πανδημία αλλά και την χαρά που υπάρχει διάχυτη εξαιτίας της αποκατάστασης των ναών που είχαν υποστεί ζημιές από το σεισμό.

« Φέτος θα γίνει κανονικά η περιφορά των επιταφίων και θα συναντηθούν στην Πλατεία Ελευθερίας όπως συνέβαινε όλα τα χρόνια. Ένα έθιμο που επιστρέφει μετά από 3,4 χρόνια. Βλέπουμε οι εκκλησίες γεμίζουν αυτές τις ημέρες με νέα παιδιά που επίσης είναι ελπιδοφόρο. Φέτος όλες οι συνθήκες είναι ιδανικές για να εορταστεί η Ανάσταση του Κυρίου με λαμπρότητα».

Παράλληλα μίλησε και για την ξεχωριστή λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα καθώς υπάρχει ένα μοναδικό τελετουργικό όπου οι ιερείς ντύνουν τον Μητροπολίτη στο παρεκκλήσι του Ευαγγελισμού και στη συνέχεια με πομπή μαζί με την φιλαρμονική πηγαίνουν στην Αγία Παρασκευή όπου γίνεται η ανάγνωση του Ευαγγελίου σε πολλές γλώσσες.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα: 

12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ

Λειτουργία Προηγιασμένων-Ἀρχιερατική Χοροστασία στόν Ἱερό Ναό Ἁγίου Ἀθανασίου-Ἀρχαγγέλου Γαβριήλ Πλατανίου 07:00 π.μ.

Μυστήριο Ἱ. Εὐχελαίου-Ἀρχιερατική Χοροστασία στόν Ιερό Ναό Ἁγίων Πάντων Παραδεισίου Κῶ  05:00 μ.μ.

 

13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ

Θεία Λειτουργία Μεγάλου Βασιλείου-Ἀρχιερατική Χοροστασία ἐν τῇ Ἱερᾷ Μονῇ Ἁγίου Νεκταρίου 07:00 π.μ.

Ἀκολουθία Ἁγίων Παθῶν-Ἀρχιερατική Χοροστασία στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Ἁγίου Νικολάου πόλεως Κῶ 07:00 μ.μ.

 

14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ἀκολουθία Μεγάλων Ὡρῶν καί Ἑσπερινός-Ἀρχιερατική Χοροστασία στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Ἁγίου Νικολάου πόλεως Κῶ 10:00 π.μ.

Ἀκολουθία τοῦ Ἱεροῦ Ἐπιταφίου Ἀρχιερατική Χοροστασία στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Ἁγίου Νικολάου πόλεως Κῶ 07:00 μ.μ.

Λιτάνευσις τοῦ Ἱεροῦ Ἐπιταφίου 09:30 μ.μ.

 

15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟ

Ἑσπερινός – Θεία Λειτουργία Μεγάλου Βασιλείου-Ἀρχιερατική Χοροστασία Ἱερό Ναό Ἁγίου Γεωργίου Νέας Ἁλικαρνασσοῦ Κῶ 07:00 π.μ.

 

16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΓΙΟΥ ΠΑΣΧΑ

Ὄρθρος-Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Ἁγίου Νικολάου πόλεως Κῶ 11:00 μ.μ.

 

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΠΡΩΙ

Ἔναρξη στίς 10:00 π.μ.

Ἔνδυση τῶν Ἱερῶν Ἀμφίων τοῦ Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Ναθαναήλ στό Ἱερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου πόλεως Κῶ. Ἀμέσως μετά θά ξεκινήσει ἡ πομπή πρός τόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Ἁγίου Νικολάου πόλεως Κῶ, ὅπου θά γίνει ἡ ἔναρξη τοῦ Ἑσπερινοῦ στόν ὁποῖο θά χοροστατήσει ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας. Ἐν συνεχείᾳ ἅπαντες θά μεταβοῦν στόν Ἱερό Καθεδρικό Ναό Ἁγίας Παρασκευῆς πόλεως Κῶ, ὅπου θά πραγματοποιηθεῖ ἡ συνέχεια καί ἡ Ἀπόλυση τοῦ Ἑσπερινοῦ χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ἀγκύρας κ.κ. Ἱερεμίου.

Σάντυ Λαδικού

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Πολιτική

Μίκα Ιατρίδη από Πάτμο και Λέρο: «Ξεκάθαρο το μήνυμα της αυτοδύναμης επιλογής για σιγουριά, σταθερότητα, ασφάλεια και πρόοδο!»

Μίκα Ιατρίδη από Πάτμο και Λέρο: «Ξεκάθαρο το μήνυμα της αυτοδύναμης επιλογής για σιγουριά, σταθερότητα, ασφάλεια και πρόοδο!» Στην Πάτμο και τη Λέρο βρέθηκε η

©2020 radioproto.gr