Γ. Σεγραίδος: Άρχισε ήδη το κλείσιμο τουριστικών επιχειρήσεων στο Νησί

Γ. Σεγραίδος: Άρχισε ήδη το κλείσιμο τουριστικών επιχειρήσεων στο Νησί

Ευχαριστημένος εμφανίζεται ο κόσμος της εστίασης για την φετινή τουριστική περίοδο παρά το γεγονός ότι οι εθνικές εκλογές και οι οικονομικοί παράγοντες λειτούργησαν σε κάποιες περιπτώσεις αποτρεπτικά. Ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κω κ. Γιώργος Σεγρέδος σε δηλώσεις του στο Βήμα της Κω παραθέτει πληροφορίες για τον κλάδο του σε σχέση με το καλοκαίρι ενώ σχολιάζει και το μεγάλο θέμα της έλλειψης προσωπικού που οδηγεί επιχειρήσεις να κατεβάσουν ρολά νωρίτερα.

Η αποτίμηση της σεζόν 

« Το φετινό καλοκαίρι ξεκίνησε δειλά λόγω των εθνικών εκλογών και παρέμεινε συγκρατημένη η κίνηση μέχρι και τις 15 Ιουνίου. Μετά άρχισε η άνοδος στον χώρο της εστίασης και πήγε θετικά. Να σημειωθεί ότι είχαμε περισσότερο κόσμο στην Κω σε σχέση με το 2022, όμως είχαμε λιγότερη κατανάλωση κάτι που ήταν αναμενόμενο. Αυτό συνέβη λόγω των οικονομικών συγκυριών και είναι κάτι που το βλέπουμε μέχρι και σήμερα. Δηλαδή έχουμε κόσμο για τα δεδομένα της εποχής, όμως η κατανάλωση είναι κάπως συγκρατημένη. Είναι μια καλή σεζόν και δεν πρέπει να είμαστε αχάριστο».

Ποιοι οι λόγοι που καθυστέρησαν το άνοιγμα των επιχειρήσεων και  επίσπευσαν το κλείσιμο

Ο φετινός Οκτώβρης έχει υπέροχο καιρό και αρκετό τουρισμό για τα δεδομένα της εποχής. Όμως όπως άλλες χρονιές έτσι και φέτος, από τις 15 Οκτωβρίου παρατηρήθηκε το φαινόμενο να κλείνουν εστιατόρια και καφέ ενώ υπάρχει ακόμη ικανός αριθμός τουριστών. Κάτι που όπως σημειώνουν τουριστικοί παράγοντες είναι κάτι που πολλές φορές βάζει και φρένο στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου εστίασης το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού είναι ο λόγος του πρόωρου κλεισίματος αλλά και του καθυστερημένου ανοίγματος επιχειρήσεων.

« Ο φετινός Οκτώβριος ευνοεί από άποψη καιρού, όμως η ποσότητα των τουριστών δεν αρκεί. Γνωρίζουμε όλοι ότι από τα μέσα του Οκτώβρη αρχίζει και πέφτει αριθμητικά ο τουρισμός καθώς μέχρι τέλος του μήνα κλείνει ουσιαστικά και η καλοκαιρινή περίοδος.

Οπότε αρχίζουν και οι επιχειρήσεις να κλείνουν διότι ενδεχομένως δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος το να λειτουργούν με λίγους πελάτες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι το προσωπικό. Δεν αρκεί το προσωπικό και έτσι το μεγαλύτερο βάρος το σηκώνουν συνήθως οι ιδιοκτήτες οι οποίοι πλέον δεν αντέχουν την κούραση.

Ήδη από τα τέλη του Σεπτέμβρη οι εποχικοί υπάλληλοι που έχουν έρθει από άλλα μέρη αρχίζουν και αναχωρούν για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Έτσι όπως ξεκινάμε στην αρχή της σεζόν καταλήγουμε και στο τέλος με σοβαρά κενά στη στελέχωση της κάθε επιχείρησης.

Το ίδιο πρόβλημα σημειώνεται και στην αρχή του καλοκαιριού όπως προανέφερα και για αυτό πολλές φορές λόγω ελλείψεων καθυστερούν τα ανοίγματα των καταστημάτων εστίασης.

Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου έρχεται από το αεροδρόμιο και όχι από τις επιχειρήσεις εστίασης. Αν υπάρχουν πτήσεις και τον Νοέμβριο εμείς θα είμαστε εδώ για να τους εξυπηρετήσουμε».

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

“Πεδίο μάχης” το κέντρο της Κω – Απίστευτες σκηνές με σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες

“Πεδίο μάχης” το κέντρο της Κω – Απίστευτες σκηνές με σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες Πηγή: www.vimatisko.gr Μπορεί τα επεισόδια στο Πυλί ανάμεσα στους μετανάστες

Αθλητικά Νέα

Μία ακόμη χρυσή χρονιά ολοκληρώθηκε για την Ακαδημία Κω – Ποδηλασία, Ironman και διεθνείς αγώνες! 

Κολάζ φωτογραφίας: Aegeanews.gr Μία ακόμη χρυσή χρονιά ολοκληρώθηκε για την Ακαδημία Κω – Ποδηλασία, Ironman και διεθνείς αγώνες!  Η ολοκλήρωση του διήμερου αγώνα ορεινής ποδηλασίας

©2020 radioproto.gr