Γ. Παππάς: Ρόδος, Κάρπαθος, Σύμη και Αστυπάλαια, προς μείωση αντικειμενικών τιμών ακινήτων

Γ. Παππάς: Ρόδος, Κάρπαθος, Σύμη και Αστυπάλαια, προς μείωση αντικειμενικών τιμών ακινήτων

Σε σύνολο δώδεκα δήμων ανά την Ελλάδα, τέσσερις τελικά, είναι αυτοί από τα Δωδεκάνησα, οδεύουν προς εφαρμογή μείωσης αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, μετά και τις σχετικές ενστάσεις που έχουν υποβληθεί.

Όπως έγινε γνωστό προ ημερών, μετά από την παρέμβαση του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά, προς τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη, έγιναν δεκτές, οι αιτήσεις συνολικά, τεσσάρων δήμων της Δωδεκανήσου και συγκεκριμένα, αυτών, της Ρόδου, Καρπάθου, Σύμης και Αστυπάλαιας.

Σύμφωνα με τις διαδικασίες, τα νησιά που έχουν τις προϋποθέσεις, μετά την αποδοχή ενστάσεων, με το επιχείρημα ότι, οι αντικειμενικές τιμές ακινήτων, είναι δυσανάλογες των εμπορικών, υπερβαίνοντας αυτές, κατά πολύ, οδηγούνται στην επόμενη φάση.

Μετά την επιλογή των 12 περιοχών ανά την Ελλάδα και το ενδιαφέρον του κ. Παππά, ο ίδιος, ενημερώθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, για το ότι τα τέσσερα, προαναφερόμενα νησιά της Δωδεκανήσου, εντάσσονται στις περιοχές όπου, οι διαδικασίες μείωσης αντικειμενικών αξιών, θα επηρεάσουν και το ύψος καταβολής του ΕΝΦΙΑ.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Φωταγωγήσεις Χριστουγεννιάτικων Δέντρων και Γιορτινά Παζάρια σε όλα τα χωριά της Κω

Φωταγωγήσεις Χριστουγεννιάτικων Δέντρων και Γιορτινά Παζάρια σε όλα τα χωριά της Κω Στο πλαίσιο των Χειμερινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Ιπποκράτεια 2025-26» το Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Κω

Ενημέρωση

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Κω για παράνομη διαμονή και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Κω για παράνομη διαμονή και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. Στην Κω πραγματοποιήθηκαν την 10-12-2025 δύο ξεχωριστές επιχειρησιακές δράσεις της Αστυνομίας, που οδήγησαν στη

©2020 radioproto.gr