Γ.Νικητιάδης: Μύθος ότι τα πρόστιμα της ΝΔ στις πολυεθνικές ρίχνουν τις τιμές

Γ.Νικητιάδης: Μύθος ότι τα πρόστιμα της ΝΔ στις πολυεθνικές ρίχνουν τις τιμές

Ανακοίνωση Γιώργου Νικητιάδη Βουλευτή Δωδεκανήσου και υπευθύνου Κ.Τ.Ε. Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής για την αναποτελεσματικότητα των προστίμων.

«Το αφήγημα της κυβέρνησης ότι τα «πρόστιμα ρίχνουν τις τιμές» των βασικών προϊόντων και ότι τα μέτρα κατά της ακρίβειας αποδίδουν, καταρρέει με το χειρότερο τρόπο, όπως προκύπτει από στοιχεία ιστοσελίδων μεγάλων σούπερ μάρκετ. Δυστυχώς οι Έλληνες με την χαμηλότερη αγοραστική τους δύναμη στην Ευρώπη συνεχίζουν να πληρώνουν ολοένα και ακριβότερα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Πιο συγκεκριμένα μέσα από τα στοιχεία ιστοσελίδων μεγάλων σούπερ μάρκετ και στα αντίστοιχα φυλλάδια προσφορών και εκπτώσεων τους, προκύπτει ότι όχι μόνο οι τιμές μετά τα πρόστιμα στις πολυεθνικές εταιρίες δεν έπεσαν αλλά αντιθέτως αυξήθηκαν ως και 43%. Η ακρίβεια συνεχίζει να μαστίζει τα Ελληνικά νοικοκυριά και η κυβέρνηση συνεχίζει παραμένει ανίκανη να την αντιμετωπίσει.

Ειδικότερα σε 13 βασικά προϊόντα όπως εμφανίζονται στις προαναφερθείσες ιστοσελίδες η πραγματική τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής αυξήθηκε μέχρι και 43% όπως αναφέραμε παραπάνω. Όπως φαίνεται, η ονομαστική τιμή των προϊόντων αυτών έχει μεν μειωθεί, αλλά την ίδια ώρα μειώνεται ακόμη περισσότερο η «έκπτωση» που υπήρχε στον πελάτη με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να πληρώνει εκ των υστέρων ακριβότερα το ίδιο προϊόν. Ορισμένα μόνο προϊόντα και οι τιμές τους είναι ενδεικτικά της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί. Για παράδειγμα :

Καφές φίλτρου 250 g να πωλείται 8,3% ακριβότερα

Μαγιονέζα 450 g να πωλείται 19,9% ακριβότερα

Μουστάρδα 500 g να πωλείται 20% ακριβότερα

Απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων 40 μεζ. να πωλείται 13% ακριβότερα

Κάψουλες πλυντηρίου πιάτων 40 τεμ.+40 τεμ.(δώρο) να πωλείται 16,9% ακριβότερα

Μαλακτικό ρούχων 55 μεζ να πωλείται 2,3% ακριβότερα

Βρεφική κρέμα 300 g να πωλείται 33,2% ακριβότερα

Αφρόλουτρο 1 lit να πωλείται 41,88% ακριβότερα

Υγρό Απορρυπαντικό Πιάτων 660ml να πωλείται 1,1% ακριβότερα

Υγρό απορρυπαντικό πιάτων 500 ml να πωλείται 8,9% ακριβότερα

Βρεφικό σαμπουάν 1 lit να πωλείται 20% ακριβότερα

Cappuccino Καφές Original 8×11,6 g να πωλείται 43,10% ακριβότερα

Μουστάρδα 500 g να πωλείται 20% ακριβότερα

Τα παραπάνω προκύπτουν από τον επισυναπτόμενο πίνακα και το ακόμη πιο τραγικό είναι ότι τα περισσότερα από τα προϊόντα που ερευνήσαμε βρίσκονται ή στο καλάθι του νοικοκυριού ή στο ταμπελάκι με μείωση τιμής μόνιμα τουλάχιστον 5%. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους καταναλωτές».

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Λιμεναρχείο Κω: Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων

Λιμεναρχείο Κω: Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα μετο Έκτακτο Δελτίο Αναγγελίας Θυελλωδών Ανέμων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που ισχύει έως  αύριο Τετάρτη 24-04-2024

©2020 radioproto.gr