Γ. Νικητιάδης με ερώτηση στη Βουλή «Ούτε την τιμή στο γάλα μπορεί να ελέγξει η Κυβέρνηση»

Γ. Νικητιάδης με ερώτηση στη Βουλή «Ούτε την τιμή στο γάλα μπορεί να ελέγξει η Κυβέρνηση»

Η πλήρης αποτυχία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, να ελέγξει τις τιμές σε βασικά είδη διατροφής, αποτυπώνεται με το χειρότερο τρόπο στις τιμές του γάλακτος. Την ίδια στιγμή που η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων είναι σε ιστορικά χαμηλά, καθώς είναι προτελευταία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, η τιμή του γάλακτος ενός προϊόντος που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι είναι η δεύτερη ακριβότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμφώνως με την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ένα ακόμη παράδοξο στοιχείο που έρχεται να προστεθεί σε αυτή την τραγική κατάσταση είναι το γεγονός ότι οι τιμές γαλακτοπαραγωγού μειώνονται συνεχώς και σήμερα βρίσκονται χαμηλότερα από τον Ιούνιο του 2022, χωρίς μάλιστα αυτή η τιμή να περνάει στην λιανική τιμή καταναλωτή.

Το θέμα έφερε στη βουλή με σχετική ερώτηση του, ο βουλευτής Δωδεκανήσου και τ. υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης. Η ερώτηση κατατέθηκε την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου απευθύνεται προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα.

Σύμφωνα με την ερώτηση οι τιμές παραγωγού έχουν πέσει στα επίπεδα του Ιουνίου του 2022 και ότι αντίστοιχες μειώσεις δεν έχουν περάσει στο ράφι. Οι τιμές στο φρέσκο γάλα στην Ελλάδα είναι με διαφορά από τις υψηλότερες στην Ευρώπη, όπως υψηλότερο είναι και το χάσμα μεταξύ των υψηλότερων και των χαμηλότερων τιμών στο ράφι. Επίσης οι γαλακτοβιομηχανίες συνεχίζουν να ανακοινώνουν προκλητικά κέρδη, παρά τα πολυδιαφημισμένα μέτρα της Κυβέρνησης για καλάθι του νοικοκυριού και πλαφόν στα ποσοστά κέρδους

Ο αρμόδιος υπουργός ερωτάται εάν έχει ζητήσει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού τα συμπεράσματα, τις προτάσεις καθώς και τις παρεμβάσεις της για το φρέσκο γάλα. Επίσης ερωτάται για μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση ώστε να περάσουν άμεσα οι μειώσεις στην τιμή του φρέσκου γάλακτος αν έχει γίνει ο σχετικός έλεγχος στο πλαφόν του ποσοστού κέρδους των γαλακτοβιομηχανιών.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 27 Σεπτεμβρίου 2023

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 27 Σεπτεμβρίου 2023 Ο Δήμος Κω με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στο Τιγκάκι στον κεντρικό

©2020 radioproto.gr