Γ. Νικητιάδης: Η Κυβέρνηση αντί να λαμβάνει μέτρα ζητά καλούς Σαμαρείτες

Γ. Νικητιάδης: Η Κυβέρνηση αντί να λαμβάνει μέτρα ζητά καλούς Σαμαρείτες

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου και επικεφαλής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Νικητιάδης, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης κ. Σκρέκα μετά τη συνάντηση που είχε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών τροφίμων, υπογράμμισε τα εξής :  

«Η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, είναι αυτή τη στιγμή το σημαντικότερο  μέτρο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που πλήττει τα ελληνικά νοικοκυριά. Η τροπολογία που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση είναι διάτρητη χωρίς ουσιαστικά μέτρα. 

Οι προτάσεις για μειώσεις 5% στις τιμές εναπόκεινται στην καλή θέληση ορισμένων εταιριών και θα εφαρμοστούν στο όριο της νομιμότητας του δικαίου  ανταγωνισμού και προστασίας του καταναλωτή. 

Η Κυβέρνηση αντί να κυβερνά μετατρέπει τον εαυτό της σε διαφημιστικό πρακτορείο και  ζητάει  «ελεημοσύνες».

Αν θέλει η Κυβέρνηση πραγματική μείωση τιμών στην αγορά και την αντιμετώπιση της ακρίβειας να ξεκινήσει  τις συναντήσεις ο υπουργός Ανάπτυξης με τις καταναλωτικές οργανώσεις. 

Η στήριξη της ελληνικής οικογένειας απέναντι στην πληθωριστική κρίση δεν θα γίνει με τα μέτρα που είχε ανακοινώσει το 2008 ο τότε υπουργός Ανάπτυξης κ. Φώλιας και που ο ίδιος παραδέχτηκε ότι είχαν αποτύχει. Αναμένουμε μια σοβαρή επιτέλους αντιμετώπιση της ακρίβειας με μειώσεις στο ΦΠΑ σε βασικά είδη, ελέγχους στην αγορά και υψηλές ποινές στους κερδοσκόπους και ενδυνάμωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού»

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα 

  Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα  Ο Δήμος Καλυμνίων γνωστοποιεί ότι, λόγω των

©2020 radioproto.gr