Γ. Κυρίτσης : «Κοροϊδία να παίζουν με τον πόνο των Κώων για νέο νοσοκομείο. Δεν υπάρχει καν κωδικός» Τι είπε για αποχωρήσεις ιατρών, παραίτηση Μανιά , μέτρα στήριξης και εκλογές

Share This Post

Γ. Κυρίτσης : «Κοροϊδία να παίζουν με τον πόνο των Κώων για νέο νοσοκομείο. Δεν υπάρχει καν κωδικός» Τι είπε για αποχωρήσεις ιατρών, παραίτηση Μανιά , μέτρα στήριξης και εκλογές

Για το θέμα του νέου νοσοκομείου, τις δηλώσεις και εξαγγελίες που έχουν γίνει, την έλλειψη ιατρών στο υφιστάμενο,  την παραίτηση του κυρίου Βασίλη Μανιά από σύμβουλος τουρισμού , μέτρα στήριξης πολιτών αλλά και για το εάν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, μίλησε στο Ράδιο Πρώτο ο Γιώργος Κυρίτσης, επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής. 

Ο τέως δήμαρχος ήταν αρκετά καυστικός σε ότι αφορά τα όσα έχουν ανακοινωθεί περί νέου νοσοκομείου. «Πάνω από 20 χρόνια μπαίνει το νερό στο αυλάκι για το νέο νοσοκομείο. Περισσότεροι από 5 βουλευτές όλα αυτά τα χρόνια έχουν μιλήσει για νέο νοσοκομείο. Πρόκειται περί παραμύθιασμα της τοπικής κοινωνίας που αγωνιά για καλύτερη υγεία. Το ευκολότερο πράγμα είναι να πούμε για ένα νέο νοσοκομείο όταν οι δομές υγείας βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Είναι κοροϊδία όταν δεν ανακοινώνεται από τον Υπουργό Υγείας, το Υπουργικό Συμβούλιο ή τον ίδιο τον πρωθυπουργό.» 

Ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής είπε ότι το νέο νοσοκομείο δεν έχει ενταχθεί σε κανένα πρόγραμμα ούτε κωδικό. « Φαντάζει κοροϊδία και κάποιοι παίζουν με τον πόνο των κατοίκων της Κω, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές , τους επισκέπτες. Ζητήσαμε να ανοίξει ένας κωδικός στον προϋπολογισμό για το νέο νοσοκομείο. Να δεσμευθούν επίσημα με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση και όχι ένας βουλευτής να αναλάβει την ευθύνη.» 

Ο κ. Κυρίτσης αναφέρθηκε και στην αποχώρηση γιατρών , την αποδυνάμωση του προσωπικού καθώς και τις άλλες δομές υγείας. « Φεύγουν γιατροί, αναχωρεί προσωπικό και δεν καλύπτονται οι θέσεις. Δεν γίνονται νέες προκηρύξεις. Υπάρχουν πολλές ελλείψεις στις δομές. Το Κέντρο Υγείας στην Αντιμάχεια λειτουργεί με μόλις ένα γιατρό. Έχουμε όλα αυτά τα προβλήματα και λέμε για νέο νοσοκομείο. Δεν γίνονται τα νέα νοσοκομεία με φωτογραφήσεις και χάρτες από το Google. Μακάρι όμως να γίνει. Πιθανόν έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο με τους βουλευτές να προχωρούν σε ανακοινώσεις έργων. Τα ζητήματα υγείας όμως δεν είναι για προεκλογικά παιχνίδια.» 

Ο  τέως δήμαρχος ερωτώμενος για τις δηλώσεις του βουλευτή κ. Γιάννη Παππά για την έναρξη των διαδικασιών που αφορούν το νέο νοσοκομείο ανέφερε τα εξής: « Εκτιμώ τον Γιάννη Παππά αλλά ρε αδερφέ , λίγη σοβαρότητα.»  

Αναφορικά με τις δηλώσεις του εξαιρετικού ιατρού κ. Μαυροειδή ο οποίος εξέφρασε την αγωνία του και τον προβληματισμό του για την αποχώρηση ιατρών ο κ. Κυρίτσης πήρε θέση.  

« Τι να πει κανείς για τον κ. Μαυροειδή. Μόνος του παλεύει και μέχρι και κρεβάτι έχει στο ιατρείο του για να είναι ώρες ατελείωτες στο νοσοκομείο. Πάμε για νέο νοσοκομείο και δεν λέμε να στελεχωθεί το υπάρχον. Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι κάποιοι επιφυλάσσουν για την Κω τον ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου. Θα είναι μέγιστη η προσφορά προς το προσωπικό του νοσοκομείου, προς την κοινωνία η κάλυψη των κενών θέσεων. Η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας με συνθήκες δημόσιας υγείας και όλες οι δομές του νησιού.» 

Ο κ. Κυρίτσης απάντησε και σε ερώτημα σχετικά με την παραίτηση του κ. Βασίλη Μανιά και την νέα αντιδημαρχία Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού. « Ο κ. Μανιάς θα πρέπει να πει για ποιο λόγο παραιτήθηκε. Το οφείλει σε όσους τον ψήφισαν, το οφείλει στους συνεργάτες του και στους πολίτες της Κω. Δεν τον βοήθησαν, τον υπονόμευσαν, δεν είχε χρόνο, πρέπει να βγει και να τα πει. Από την άλλη και οι διοικούντες θα πρέπει να μιλήσουν για το θέμα. Μπορεί το μοντέλο τουρισμού να μην λειτούργησε. Εμείς εκπλαγήκαμε που για πρώτη φορά δεν υπήρχε αντιδημαρχία τουρισμού.» 

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ο τέως δήμαρχος αναφέρθηκε και στα μέτρα στήριξης του δήμου προς τους πολίτες που δοκιμάζονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας αναφέροντας και κάποια μέτρα που είχαν παρθεί επί δημαρχίας του εν μέσω οικονομικής κρίσης αλλά κα τα μέτρα που πρότεινε η Δύναμη Αλλαγής στην παρούσα φάση. 

 « Καταθέσαμε προτάσεις για στήριξη του συνόλου της κοινωνίας που δοκιμάζεται από την πανδημία. Δεν έγινε δεκτή η πρότασή μας καθώς μας απάντησαν ότι μπορούν να κινηθούν βάση όσων προβλέπει η νομοθεσία. Μου έχουν αναφέρει συμπολίτες ότι ο δήμος δεν έχει κάνει ούτε τις δηλώσεις στις πλατφόρμες για να λάβει χρήματα αποζημίωσης από τα μειωμένα ενοίκια που εισπράττει. Τα μέτρα που πήραν δεν έχουν φανεί στην κοινωνία. Δεκάδες πράγματα έχουν μείνει πίσω. Με ψέματα κέρδισαν τον δήμο και με ψέματα διοικούν. Ψέματα ότι δεν γίνονται εργασίες λόγω κορονοϊού. Πήραν 105 εργαζόμενους και δεν τους βλέπουμε. Μόνο απαράδεκτα κλαδέματα αντικρύζουμε ακόμη και των ιδιωτών. Πετάνε την μπάλα στην εξέδρα για νέο νοσοκομείο και τμήμα μεταπτυχιακό.» 

Τέλος, ο τέως δήμαρχος δεχόμενος ερωτήσεις από ακροατές για το εάν θα είναι υποψήφιος δεν απάντησε ξεκάθαρα, αλλά αρκέστηκε να πει τα εξής: « Αγωνιούν για το εάν θα είμαι υποψήφιος. Δεν βλέπω να ρωτάτε άλλους πόσοι θα είναι ξανά υποψήφιοι; Αν αγωνιούν για το εάν θα προχωρήσει η Κως. Πρέπει με πράξεις να προχωρήσει μπροστά η Κως. Ας αφήσουμε τα εύκολα λόγια και τις φωτογραφίες και πάμε για πράξεις και ενέργειες.» 

Σάντυ Λαδικού  

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Γιώργος Χατζημάρκος στο Συνέδριο της ΕΝΠΕ: «Ετοιμότητα – Εξωστρέφεια – Ευθύνη – Εμπιστοσύνη, ο οδικός χάρτης για την μετάβαση προς την Περιφερειακή Διακυβέρνηση και την Ελλάδα της επόμενης μέρας»

  Γιώργος Χατζημάρκος στο Συνέδριο της ΕΝΠΕ: «Ετοιμότητα – Εξωστρέφεια – Ευθύνη – Εμπιστοσύνη, ο οδικός χάρτης για την μετάβαση προς την Περιφερειακή Διακυβέρνηση και

Ενημέρωση

Ερυθρός Σταυρός τμήμα Κω: Δωρεάν εκπαίδευση νέων εθελοντών του Τομέα Υγείας

  Ερυθρός Σταυρός τμήμα Κω: Δωρεάν εκπαίδευση νέων εθελοντών του Τομέα Υγείας Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κω απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους

©2020 radioproto.gr is made with by