Γ. Καρανάσιου: Σταματούν οι Χημειοθεραπείες στο Νοσοκομείο Κω λόγω μη ανανέωσης των συμβάσεων υγειονομικών

 

Γ. Καρανάσιου: Σταματούν οι Χημειοθεραπείες στο Νοσοκομείο Κω λόγω μη ανανέωσης των συμβάσεων υγειονομικών

Πηγή: www.vimatisko.gr

Αναστάτωση, οργή και απόγνωση προκαλεί στις  τοπικές κοινωνίες των νησιών του Ν. Αιγαίου η μη ανανέωση των συμβάσεων των υγειονομικών που εργάζονται στο ΕΣΥ μέσω προγραμμάτων ΔΥΠΑ( Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης)πρώην ΟΑΕΔ.

Αγωνιώδη έκκληση προς αρμόδιους υπουργούς και Κυβέρνηση απευθύνει μέσω της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κω, Γαρυφαλλιά Καρανάσιου για άμεσες προσλήψεις  και μονιμοποίηση των συμβασιούχων υγειονομικών που ‘’κρατάνε ‘’όπως τόνισε χαρακτηριστικά ‘’τα Νοσοκομεία’’

Αφορμή η μη ανανέωση των συμβάσεων τους, κάποιες εκ των οποίων ήδη έληξαν, άλλες λήγουν τις επόμενες μέρες ,χωρίς μάλιστα να έχουν πάρει ,όπως εξήγησε, και τις κανονικές τους άδειες  με κίνδυνο να τις χάσουν, καθώς εργάζονταν μέχρι τη τελευταία μέρα.

‘’Ζητάμε’’ συμπλήρωσε, ’’τη μονιμοποίηση αυτών των συναδέλφων γιατί χωρίς αυτούς δεν μπορεί να λειτουργήσει καμία δομή πανελλαδικά ούτε και στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Κω σε 24ωρη βάση .Ήδη από σήμερα σταματούν οι 85 χημειοθεραπείες που γίνονταν στη Παθολογική κλινική καθώς δεν βγαίνουν οι βάρδιες με το υπάρχον μόνιμο προσωπικό που και αυτό έχει αποδυναμωθεί λόγω πρόωρης συνταξιοδότησης η αποχώρησης εξαιτίας των συνθηκών εργασίας.’’

Ο Σύλλογος Εργαζομένων προσέφυγε στη διοίκηση του Νοσοκομείου η οποία υποστήριξε πως έχει στείλει σχετικές επιστολές χωρίς όμως, μέχρι στιγμής, ανταπόκριση.

‘’Μας είπαν πως οι συμβάσεις των συναδέλφων που αφορούν σε 12 υγειονομικούς, είναι προς υπογραφή όμως οι βάρδιες δεν βγαίνουν ενώ οι συνάνθρωποι μας που κάνουν χημειοθεραπείες δεν είναι δυνατόν να περιμένουν ,ούτε βέβαια μπορούν να μετακινηθούν σε άλλα Νοσοκομεία (πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου  θέλουν να πηγαίνουν οι ογκολογικοί ασθενείς στο Νοσοκομείο Ρόδου ), λόγω σοβαρότητας της κατάστασης τους και φυσικά της οικονομικής δυσπραγίας.’’ υπογράμμισε η κ Καρανάσιου.

‘’Έχουμε ξεπεράσει προ πολλού τις δυνατότητες και αντοχές μας καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει με τον νέο νόμο να αντικαταστήσει όλους τους εργαζόμενους με συμβασιούχους χωρίς βασικά δικαιώματα ‘’επισήμανε προσθέτοντας ότι’’ ο χώρος της υγείας έχει γίνει πλέον τιμωρητικός για τον εργαζόμενο ο οποίος ακόμα και με covid υποχρεώνεται να έρθει στη δουλειά με διπλή μάσκα.’’

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στις ελλείψεις βασικών ιατρικών ειδικοτήτων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Κω, Παθολόγου, Καρδιολόγου ,Παιδιάτρου,Ακτινοδιαγνώστη αλλά και στα προβλήματα της Μαιευτικής κλινικής λόγω αποχώρησης μαιών καθώς και στην έλλειψη βοηθών θαλάμων καλώντας εργαζόμενους και φορείς σε απεργιακή κινητοποίηση στις 28 του Φλεβάρη για μια δημόσια δωρεάν υγεία.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

©2020 radioproto.gr