Γ. Καμπανής στο Ράδιο Πρώτο 91.5 : Διευκρινήσεις για την παθολόγο που έφυγε σε 5 μέρες. «Δεν τρολάρω. Σέβομαι τον κόσμο» (ηχητικό)

Share This Post

 

Γ. Καμπανής στο Ράδιο Πρώτο 91.5 : Διευκρινήσεις για την παθολόγο που έφυγε σε 5 μέρες. «Δεν τρολάρω. Σέβομαι τον κόσμο» (ηχητικό)

Διευκρινήσεις και απαντήσεις στα όσα είπε ο διαμαρτυρόμενος πολίτης κ. Γιάννης Μαντούκος στο Ράδιο Πρώτο σε παρέμβαση του, έδωσε το πρωί της Παρασκευής ο Έπαρχος Κω Νισύρου και γιατρός κ. Γιάννης Καμπανής.

Θυμίζουμε ότι με αφορμή δηλώσεις παθολόγου και του επάρχου στα πλαίσια κάποιας εορταστικής εκδήλωσης στο Επαρχείο, η κωακή κοινωνία υποδέχτηκε με χαρά την είδηση της έλευσης της γιατρού θεωρώντας ότι πρόκειται για νέο στέλεχος του νοσοκομείου.

Στη συνέχεια η ίδια η γιατρός με σχόλιό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκάλυψε ότι είχε ήδη φύγει από την Κω καθώς είχε έλθει για λίγες ημέρες (5) με την μορφή της προσωρινής μετακίνησης.

Οι χρήστες των social media σε εκατοντάδες σχόλια εξέφρασαν την αγανάκτησή τους και την οργή τους καθώς το νοσοκομείο της Κω συμπληρώνει ένα χρόνο χωρίς παθολόγο και είναι το μοναδικό νοσοκομείο στην Ελλάδα χωρίς γιατρό αυτής της ειδικότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μαντούκος εξέφρασε δημοσίως την αγανάκτησή του καθώς οι ασθενείς βρίσκονται αντιμέτωποι όχι μόνο με την οποιαδήποτε ασθένειά τους, αλλά και της απουσίας γιατρών στο νοσοκομείο του νησιού μας.

Ο κ. Καμπανής ανέφερε στην πρωινή εκπομπή ότι δεν τρολάρει κανέναν και σέβεται τον κόσμο. « Η έλλειψη παθολόγου είναι επικίνδυνη και δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι το νοσοκομείο. Και εμείς είμαστε αποδέκτες υπηρεσιών υγείας έχουμε οικογένεια , εγγόνια και επίσης φοβόμαστε μην αρρωστήσουμε. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας πρέπει να ενισχυθεί».

Για την συγκεκριμένη γιατρό ο κ. Καμπανής εξήγησε ότι καλέστηκε στο Επαρχείο από το προσωπικό που γιόρταζε με σουβλάκια και κάλεσαν την παθολόγο για να γνωριστούν και στα πλαίσια της επίσκεψης έκανε δηλώσεις στην δημοτική τηλεόραση όπου ανέφερε ότι ήρθε να καλύψει τις ανάγκες της παθολογικής και δεν είπαμε ότι θα μείνει μόνιμα.

« Αυτό έγινε όπως τα περιγράφω. Δεν τρολάρω τον κόσμο, ούτε παίζω με τους ανθρώπους και ούτε κοροϊδεύω. Σέβομαι τον κόσμο. Αυτές είναι αρχές μου. Τι δουλεία έχει και ειπώθηκε ότι κάνω αντιπολίτευση στον Χατζημάρκο. Πολλοί που πρόκειται να έρθουν βρίσκουν τρόπους να μην έρθουν πχ με αναρρωτική άδεια. Μου αποκάλυψε ότι είναι προσωπική φίλη του περιφερειάρχη. Τα ίδια που είπα εγώ είπε και εκείνη στην τηλεόραση και δεν με διέψευσε. Την Τρίτη την αναζήτησα στο νοσοκομείο και πληροφορήθηκα ότι έφυγε. Ήρθε για 5, 10 μέρες και έφυγε 2 μέρες νωρίτερα προφανώς λόγω καιρού».

Για το θέμα των χημειοθεραπειών ο κ. Καμπανής είπε ότι συνεχίζονται κανονικά στο νοσοκομείο της Κω υπό την επίβλεψη της κα. Καρανίκα. Απάντησε και για την επικείμενη μετακίνηση του κ. Κωνσταντουδάκη εξηγώντας ότι το νόμο του δίνει το δικαίωμα μετά από θητεία 5 ετών σε νοσοκομείο στην παραμεθόριο.

Σε ότι αφορά το κομμάτι της αυτοδιοίκησης στην διαχείριση του συστήματος υγείας, είπε ότι η περιφέρεια και ο δήμος στήριξαν το νοσοκομείο κατά της διάρκεια της πανδημίας με διάφορους τρόπους όμως θα πρέπει να εκχωρηθούν αρμοδιότητες ώστε να γίνονται και περισσότερα όπως είναι με τις προσλήψεις γιατρών και άλλων ειδικοτήτων.

Επανέλαβε τα αιτήματα που έχει καταθέσει μέχρι και στον Υπουργό Υγείας για νέες μόνιμες προσλήψεις, λειτουργία ΚΥ Ανιτμάχειας τα οποία μάλιστα είχε παρουσιάσει στον κ. Πλεύρη, τον κ. Αντώνη Σαμαρά και τον Γιάννη Πρετεντέρη σε συμπόσιο στη Νίσυρο το καλοκαίρι.

Τέλος έκλεισε λέγοντας ότι η κριτική είναι καλοδεχούμενη από όπου και αν προέρχονται. « Τα αιτήματά μου είναι μόνιμα και τα λέω χρόνια. Θυμάστε λοιδορήθηκα όταν είπα το καλοκαίρι ότι θα πηγαίνουν οι συμπολίτες μας στα απέναντι γειτονικά παράλια για να γιατρευτούν».

Σάντυ Λαδικού 

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ι. Χρυσουλάκη στη Λ.Δ. του Κονγκό

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ι. Χρυσουλάκη στη Λ.Δ. του Κονγκό Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας

Αθλητικά Νέα

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΈΚΤΗΣΕ ΤΟ ΧΆΛΚΙΝΟ ΜΕΤΆΛΛΙΟ ΣΤΑ 60Μ ΣΤΟ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΎ ΣΤΊΒΟΥ

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΈΚΤΗΣΕ ΤΟ ΧΆΛΚΙΝΟ ΜΕΤΆΛΛΙΟ ΣΤΑ 60Μ ΣΤΟ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ  ΚΛΕΙΣΤΟΎ ΣΤΊΒΟΥ           Ο Έλληνας Παγκόσμιος πρωταθλητής Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ,

©2020 radioproto.gr is made with by