Γ. Καμπανής: Σημαντικές και ουσιώδεις παρεμβάσεις της Περιφέρειας στον τομέα της Υγείας

Share This Post

 

Γ. Καμπανής: Σημαντικές και ουσιώδεις παρεμβάσεις της Περιφέρειας στον τομέα της Υγείας

Αισθάνομαι την ανάγκη ως ιατρός και στενός συνεργάτης του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου να υπενθυμίσω ουσιώδεις και σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν από την Περιφέρεια μας στον τομέα της Υγείας. 

Παρόλο που η Περιφέρεια δεν είναι Υπουργείο Υγείας, ο Περιφερειάρχης δεν έπαψε ποτέ να ασκεί πιέσεις στην ηγεσία του Υπουργείου για περισσότερο ιατρονοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, να έχει προτείνει δημοσίως η Περιφέρεια να αναλάβει την ευθύνη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και να είναι ο βασικός χρηματοδότης στην ανέγερση του νέου νοσοκομείου στην Κω. Επίσης, έχει ζητήσει τον διαχωρισμό της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Νήσων Αιγαίου, σε Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά και αυτόνομη, ανεξάρτητη Υγειονομική Περιφέρεια Νήσων Αιγαίου. 

Θέσπισε πρώτος εδώ και έξι (6) χρόνια το ειδικό οικονομικό κίνητρο σε ιατρούς επικουρικούς και νοσηλευτές και ενίσχυσε διευρίνοντας αυτήν την πολιτική και κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Στο σημείο αυτό, θέλω να τονίσω ότι οι παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη ήταν έμπρακτες, σημαντικές και ουσιώδεις και κατά τη διάρκεια του covid-19. Αναφέρω ότι προμήθευσε πρώτος το EKAB με δύο (2) κλωβούς αρνητικής πίεσης για διακομιδή ασθενών με κορωνοϊό, εξόπλισε τα νοσοκομεία-Κ.Υ. των νησιών μας με ειδικούς αναλυτές για PCR, ειδικούς θαλάμους ISO BOX και διένειμε χιλιάδες rapid tests και pcr σε δομές υγείας, δημόσιες υπηρεσίες, συλλόγους κτλ – μέρος των οποίων διένειμα εγώ ο ίδιος. 

Με λόγια απλά, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος είναι ο «πρωταθλητής» Περιφερειάρχης που ξεπερνώντας ακόμα και τα όρια των αρμοδιοτήτων του έχει φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα στην Περιφέρεια Ν . Αιγαίου. 

Εξακολουθούμε να έχουμε ως βασικό στόχο μας την πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Περιφέρειας μας, ανεξαρτήτως του πληθυσμού τους. 

Ο αγώνας μας για καλύτερες υπηρεσίες υγείας παραμένει διαρκής. 

            

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Τάραξε τα «στάσιμα νερά» το 53ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου στην Αρκαδία

Τάραξε τα «στάσιμα νερά» το 53ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου στην Αρκαδία Με επιτυχημένη διοργάνωση στις 17-19 Μαρτίου στην Τρίπολη, όπου

©2020 radioproto.gr is made with by