Γιώργος Χατζημάρκος: Δεν αυξάνει τα δημοτικά τέλη ο ΦοΔΣΑ

Γιώργος Χατζημάρκος: Δεν αυξάνει τα δημοτικά τέλη ο ΦοΔΣΑ

Για την χθεσινή Γενική Συνέλευση του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, η οποία  πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο. κάνει λόγο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στα social media, κάνοντας αναφορά για κάποιους που “επιμένουν να μιλούν για χρεώσεις του ΦοΔΣΑ και ακόμα χειρότερα, της Περιφέρειας”, τονίζοντας πως  “δεν αυξάνει δημοτικά τέλη ο φορέας. Τα Δημοτικά Συμβούλια μόνο μπορούν να το κάνουν αυτό και ο άκρατος λαϊκισμός που αναζητά ψευτοάλλοθι, το βρήκε”

Αναλυτικά η ανάρτηση του Περιφερειάρχη:

Η χθεσινή Γενική Συνέλευση του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο με την παρουσία μετόχων που εκπροσωπούν το 92% κεφαλαίου του. 
Οι νέες μειώσεις στον πίνακα των ετήσιων εισφορών των Δήμων του Νοτίου Αιγαίου πρός τον φορέα και η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, τα θέματα της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης. 
Για ένα περίεργο λόγο, η είδηση των μειώσεων δεν περνά ποτέ πρός τους πολίτες, όπως και το γεγονός οτι το συντριπτικό ποσοστό των εισφορών αυτών αφορούν και προέρχονται απο το Τέλος Ταφής που θεσπίστηκε με νόμο που ενσωμάτωσε στο Ελληνικό Δίκαιο την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Οδηγία που το προέβλεπε. Ομως, κάποιοι επιμένουν να μιλούν για χρεώσεις του ΦοΔΣΑ και ακόμα χειρότερα, της Περιφέρειας. Είναι αυτοί που θέλουν να μιλούν στους πολίτες, στην καλύτερη περίπτωση με μισές αλήθειες και στην χειρότερη με κατασκευασμένα ψεύδη. 
Ο φορέας αυτός, στα τρία μόλις χρόνια της λειτουργίας του έχει βιογραφικό και έργο που είναι και η καλύτερη απάντηση στην προπαγάνδα. Είναι ταυτόχρονα και η καλύτερη απάντηση στην ανάγκη των νησιών για οργάνωση των υποδομών διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. 
Οχι, δεν αυξάνει δημοτικά τέλη ο φορέας. Τα Δημοτικά Συμβούλια μόνο μπορούν να το κάνουν αυτό και ο άκρατος λαϊκισμός που αναζητά ψευτοάλλοθι, το βρήκε. Οπως σε όλα τα πράγματα, η ανάληψη ευθύνης, σε όλα τα επίπεδα, είναι δύσκολη αλλά κάποιοι μπορούν, θέλουν και αντέχουν. Μπορούν, θέλουν και αντέχουν να λειτουργούν υπεύθυνα

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Στο 3ο Kos Youth Festival o Ευκλής Σορωνής

Στο 3ο Kos Youth Festival o Ευκλής Σορωνής Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι ανακοινώσεις των ομάδων που θα δώσουν το παρών στο νησί μας απ’

Ενημέρωση

Φωτιά σε πολυκατοικία στο Ζηπάρι

Φωτιά σε πολυκατοικία στο Ζηπάρι Πηγή: www.vimatisko.gr Φωτιά προκλήθηκε σήμερα το απόγευμα σε πολυκατοικία στο Ζηπάρι. Ευτυχώς η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και έτσι

©2020 radioproto.gr