Γιώργος Νικητιάδης – Επίσημη επίσκεψη στην Κάλυμνο

Share This Post

 

Γιώργος Νικητιάδης – Επίσημη επίσκεψη στην Κάλυμνο

Την Κάλυμνο, το νησί των σφουγγαράδων, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, ο τ.υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού και Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής. Γιώργος Νικητιάδης.

Ο κ. Νικητιάδης συναντήθηκε αρχικά με το Δήμαρχο Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη. Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε έγινε αναφορά στα σημαντικά ζητήματα τα οποία απασχολούν το νησί και ο σχεδιασμός που υπάρχει για την αντιμετώπιση τους. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο θέμα της επιστροφής των χάλκινων αρχαιολογικών ευρημάτων, που βρέθηκαν στην Κάλυμνο και φυλάττονται στην Αθήνα από την αρμόδια Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων. Μέχρι στιγμής, παρά τις συνεχείς οχλήσεις από την πλευρά του Δήμου Καλύμνου στην αρμόδια εφορία, δεν έχει δρομολογηθεί η επιστροφή τους. Σε σχέση με το θέμα, αυτό ο κ.Νικητιάδης, τόνισε εμφαντικά στο Δήμαρχο ότι είναι αδιανόητο η χώρα να ζητάει τα μάρμαρά του Παρθενώνα και να μην επιστρέφει τα «Μάρμαρα της Κάλυμνου»

Στη συνέχεια ο τ. υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Καλύμνου Νικόλαο Τσαγκάρη και μέλη του Δ.Σ του φορέα, Νικόλα Μαγριπλή και Σταμάτη Κουτούζη. Στη δίωρη συζήτηση που έγινε αναπτύχθηκαν τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο τουρισμός στο νησί.

Κατά τη δίωρη συνάντηση συμφωνήθηκε η εκ μέρους του κ. Νικητιάδη ανάληψη πρωτοβουλίας για την οργάνωση ημερίδας από τον ΣΕΤΕ στην Κάλυμνο που να σχετίζεται με τον τουρισμό του νησιού.

Ο κ. Νικητιάδης τόνισε κατά τη συνάντηση για μία ακόμη φορά πως θα πρέπει να υπάρξει ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη σε βάθος δεκαπενταετίας.

Ο Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής είχε παράλληλα συνάντηση με τα μέλη της νεοεκλεγήσας Συντονιστικής Επιτροπής της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Καλύμνου.

Η επίσκεψη του τ.υφυπουργού Πολιτισμού Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη ολοκληρώθηκε με προσκύνημα στον Ιερό Ναό Παναγίας της Θρηνοδούσας, που είναι αφιέρωμα της κυρίας Μαρίας Αλεξανδράκη, όπου τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σάρδεων Ευαγγέλου, με αφορμή την απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Κώστας Καΐσερλης: Τι δηλώνει με την ολοκλήρωση των δικαστηρίων που αφορούν τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις

  Κώστας Καΐσερλης: Τι δηλώνει με την ολοκλήρωση των δικαστηρίων που αφορούν τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Αγαπητοί φίλοι, Αυτές τις ημέρες μετά από δέκα χρόνια,

Ενημέρωση

Ο Προέδρος Ασφενδιού Μ. Γιωργαλλή καταγγέλλει για δολιοφθορά σε δένδρο στο παραλιακό μέτωπο στο Τιγκάκι

  Ο Προέδρος Ασφενδιού Μ. Γιωργαλλή καταγγέλλει για δολιοφθορά σε δένδρο στο παραλιακό μέτωπο στο Τιγκάκι Κάποιοι είστε απαράδεκτοι!!! Τζάμπα μάγκες λυπάμαι. Στην πρόσφατη κακοκαιρία

©2020 radioproto.gr is made with by