Για θέματα του Δήμου συναντήσεις του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά στην Αθήνα

Για θέματα του Δήμου συναντήσεις του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά στην Αθήνα

Συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών είχε ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, για ζητήματα που αφορούν στο δήμο Κω αλλά και γενικότερα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Θεοδόσης Νικηταράς μετέφερε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω που αντιτίθεται στην κατάργηση του ΔΟΠΑΒΣ και της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ και δεν συμφωνεί με την ενσωμάτωσή τους στο Δήμο, διότι με την αυτοτελή λειτουργία τους υπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο οι αρμοδιότητές τους και οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Ως αποτέλεσμα της συζήτησης προέκυψε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών δεν προτίθεται να κάνει εξαιρέσεις, ούτε για περιπτώσεις όπως της δημοτικής συγκοινωνίας Κω, παρά την αναγκαιότητα της στο συγκοινωνιακό έργο και στην εξυπηρέτηση του τουρισμού.

Όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση νομοθέτησε, προ διμήνου, την κατάργηση των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου των Δήμων (όπως ο ΔΟΠΑΒΣ και οι Σχολικές Επιτροπές) και των Κοινωφελών Επιχειρήσεων (όπως η ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ) και την ενσωμάτωση των λειτουργιών τους στον κορμό του Δήμου.

Εκτός αυτών, ο Δήμαρχος Κω ζήτησε ξανά την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που αφορά στην πρόσληψη των εποχικά εργαζόμενων ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Όπως τόνισε στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, είναι αδιανόητο να προσλαμβάνονται οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι Ιούλιο και Αύγουστο κάθε έτους, αντί για τον Μάρτιο που ετοιμάζεται το νησί μας για την τουριστική περίοδο.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Λιμεναρχείο Κω: Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων

Λιμεναρχείο Κω: Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα μετο Έκτακτο Δελτίο Αναγγελίας Θυελλωδών Ανέμων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που ισχύει έως  αύριο Τετάρτη 24-04-2024

©2020 radioproto.gr