Γιατρός στη Ψέριμο- Άμεση η ανταπόκριση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Share This Post

Γιατρός στη Ψέριμο- Άμεση η ανταπόκριση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Άμεσα τοποθετείται νέος οπλίτης-γιατρός στη Ψέριμο . Χθες το πρωί ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς μετά από εντολή του Υπουργού κ. Παναγιωτόπουλου επικοινώνησε με το Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνο Κόνσολα και τον ενημέρωσε για την εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάνος Κόνσολας είχε αναδείξει το ζήτημα με παρεμβάσεις του, τόσο προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας όσο και προς τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων , τονίζοντας ότι είναι θέμα τιμής για το Ελληνικό Κράτος να τοποθετηθεί άμεσα γιατρός στη Ψέριμο.

Η θητεία του προηγούμενου οπλίτη-γιατρού έληξε στις 17 Νοεμβρίου 2022 και εδώ και μέρες το νησί ήταν χωρίς γιατρό.

Μάλιστα υπήρξαν περιστατικά στα οποία η έλλειψη γιατρού ανέδειξε στο μέγιστο βαθμό το πρόβλημα.

« Θέλω να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για τη συνεργασία αλλά και για την άμεση ανταπόκριση που έδειξε, προχωρώντας άμεσα στην τοποθέτηση γιατρού .

Σε νησιά όπως η Ψέριμος, η Πολιτεία έχει δύο φορές υποχρέωση και ευθύνη να εγγυάται το δικαίωμα του πολίτη στη δημόσια υγεία.

Γιατί οι κάτοικοι που ζουν σε αυτά τα νησιά φυλάνε Θερμοπύλες, έχουν καρδιά και ψυχή.

Για μένα προσωπικά είναι μεγάλη η ηθική ικανοποίηση που νιώθω. Σε κάποιους η τοποθέτηση ενός οπλίτη-γιατρού σε ένα μικρό νησί στα Δωδεκάνησα ενδεχομένως να μη σημαίνει πολλά πράγματα. Για τους ανθρώπους όμως που ζουν εκεί, ξέρω ότι σημαίνει πολλά».

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Αύριο Δευτέρα το τελευταίο αντίο στον Βαλεντίνο

Αύριο Δευτέρα το τελευταίο αντίο στον Βαλεντίνο Αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου θα αποχαιρετήσουν η οικογένειά του, φίλοι και γνωστοί τον 36χρονο συμπολίτη μας Βαλεντίνο Ζώγα

Ενημέρωση

Τη δέσμευση να δοθεί το όνομα του Δημήτρη Παπούλη στο Κλειστό Γυμναστήριο Κω ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κω

Τη δέσμευση να δοθεί το όνομα του Δημήτρη Παπούλη στο Κλειστό Γυμναστήριο Κω ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κω Τη δέσμευση να δοθεί το όνομα του Δημήτρη

©2020 radioproto.gr is made with by