Γιατρός στη Ψέριμο- Άμεση η ανταπόκριση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Γιατρός στη Ψέριμο- Άμεση η ανταπόκριση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Άμεσα τοποθετείται νέος οπλίτης-γιατρός στη Ψέριμο . Χθες το πρωί ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς μετά από εντολή του Υπουργού κ. Παναγιωτόπουλου επικοινώνησε με το Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνο Κόνσολα και τον ενημέρωσε για την εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάνος Κόνσολας είχε αναδείξει το ζήτημα με παρεμβάσεις του, τόσο προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας όσο και προς τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων , τονίζοντας ότι είναι θέμα τιμής για το Ελληνικό Κράτος να τοποθετηθεί άμεσα γιατρός στη Ψέριμο.

Η θητεία του προηγούμενου οπλίτη-γιατρού έληξε στις 17 Νοεμβρίου 2022 και εδώ και μέρες το νησί ήταν χωρίς γιατρό.

Μάλιστα υπήρξαν περιστατικά στα οποία η έλλειψη γιατρού ανέδειξε στο μέγιστο βαθμό το πρόβλημα.

« Θέλω να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για τη συνεργασία αλλά και για την άμεση ανταπόκριση που έδειξε, προχωρώντας άμεσα στην τοποθέτηση γιατρού .

Σε νησιά όπως η Ψέριμος, η Πολιτεία έχει δύο φορές υποχρέωση και ευθύνη να εγγυάται το δικαίωμα του πολίτη στη δημόσια υγεία.

Γιατί οι κάτοικοι που ζουν σε αυτά τα νησιά φυλάνε Θερμοπύλες, έχουν καρδιά και ψυχή.

Για μένα προσωπικά είναι μεγάλη η ηθική ικανοποίηση που νιώθω. Σε κάποιους η τοποθέτηση ενός οπλίτη-γιατρού σε ένα μικρό νησί στα Δωδεκάνησα ενδεχομένως να μη σημαίνει πολλά πράγματα. Για τους ανθρώπους όμως που ζουν εκεί, ξέρω ότι σημαίνει πολλά».

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

©2020 radioproto.gr