Γιάννης Παππάς Υφ. Ναυτιλίας: «Το διαρκώς επίκαιρο παρελθόν της ΝΔ»

Γιάννης Παππάς Υφ. Ναυτιλίας: «Το διαρκώς επίκαιρο παρελθόν της ΝΔ»

Άρθρο  στην εφημερίδα Απογευματινή

«Μια μέρα το παρελθόν θα μας αιφνιδιάσει με τη δύναμη της επικαιρότητάς του» είχε γράψει ο νομπελίστας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης και όσα μεσολάβησαν από το 1974 μέχρι και σήμερα αποδεικνύουν τη σοφία του μεγάλου μας ποιητή. Όσα έχουν συμβεί στη μακρά διαδρομή της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας που θεμελίωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, με τη Νέα Δημοκρατία που ίδρυσε ο Εθνάρχης να είναι ο σταθερότερος πυλώνας του πολιτεύματός μας.

Μας αιφνιδιάζει όταν συνειδητοποιούμε ότι σε όλη αυτή την πορεία, η Νέα Δημοκρατία ήταν εκείνη που ανέλαβε το ιστορικό χρέος να αντισταθεί στα κύματα του λαϊκισμού που απειλούσαν την πρόοδο της πατρίδας και το μέλλον των πολιτών της, να πάρει δύσκολες αποφάσεις, να πει τα μεγάλα «ναι» αλλά και τα δύσκολα «όχι». Όταν οι λαϊκιστές της εποχής διαδήλωναν αντιτιθέμενοι στην ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Όταν έκλειναν τα αυτιά τους στις προειδοποιήσεις για οικονομική δυσχέρεια λόγω αλόγιστης πολιτικής τη δεκαετία του 90. Όταν επιχείρησαν να εργαλειοποιήσουν θεσμούς και να εκμεταλλευτούν την αγωνία και τους προβληματισμούς των συνανθρώπων μας. Όταν κάποιοι αντιμετώπισαν ως ευκαιρία το επικίνδυνο παιχνίδι της πάνω και κάτω πλατείας, του δημοψηφίσματος και των κοινωνικών αυτοματισμών. Όταν υποτίμησαν την κοινή λογική και τις πραγματικές ανάγκες.

Μία αναδρομή στις πέντε δεκαετίες που μεσολάβησαν από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα καταδεικνύουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί το μοναδικό σταθερό και υπεύθυνο πυλώνα του πολιτεύματός μας. Η μεγάλη Νέα Δημοκρατία που απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, όπως έλεγε ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής «ταυτίζει το Έθνος με τον Λαόν, την Πατρίδα με τους Ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους Πολίτες της, την Εθνική Ανεξαρτησία με την Λαϊκή Κυριαρχία, την Πρόοδο με το Κοινό Αγαθό, την Πολιτική Ελευθερία με την Έννομη Τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη». Η Νέα Δημοκρατία που κυβερνάει την Ελλάδα με την εντολή των Ελλήνων πολιτών με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους, που

βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς, όπως αναφέρει η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός μας.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στο τώρα θα γίνουν η επικαιρότητα του παρελθόντος που θα εντυπωσιάζει τις επόμενες γενιές και η αποστολή μας είναι να δημιουργούμε τις συνθήκες για ένα καλύτερο μέλλον κόντρα στους οπαδούς της δήθεν προόδου, της εμμονικής στασιμότητας και του ατέρμονου «ωχαδερφισμού». Κοιτώντας πίσω στην ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας και την προσφορά της Νέας Δημοκρατίας αντλούμε έμπνευση και διδάγματα για τα επόμενα 50 χρόνια.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα 

  Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα  Ο Δήμος Καλυμνίων γνωστοποιεί ότι, λόγω των

©2020 radioproto.gr