Γιάννης Παππάς, Υφυπουργός Ναυτιλίας: στο νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών το «Ρόδος pass»

Γιάννης Παππάς, Υφυπουργός Ναυτιλίας: στο νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών το «Ρόδος pass»

Γιάννης Παππάς, Υφυπουργός Ναυτιλίας: «στο νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών το «Ρόδος pass». Παράταση στα όρια ηλικίας απόσυρσης σε ταξί και ΚΤΕΛ».

Με δικαιούχους φυσικά πρόσωπα ανεξαρτήτου υπηκοότητας, που διέμεναν σε ξενοδοχεία της Ρόδου, τα οποία εκκενώθηκαν κατά την εκδήλωση των δασικών πυρκαγιών τον Ιούλιο 2023, ρυθμίζεται σχετική τροπολογία, η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με τη διάταξη της τροπολογίας, προβλέπεται, παροχή οικονομικής στήριξης περίπου 4 εκατ. ευρώ για διαμονή των δικαιούχων σε ξενοδοχεία της Ρόδου, ποσό, που θα δοθεί, από το εθνικό σκέλος του ειδικού προγράμματος Εκτάκτων Αναγκών ΠΔΕ του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Προβλέπεται δε, επταήμερη διαμονή για τα χρονικά διαστήματα από 15 Μαρτίου – 15 Μάϊου 2024 ή εναλλακτικά, από 1η Οκτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου 2024.

Ριζικές αλλαγές στις χερσαία μέσα μαζικής μεταφοράς. Ελληνικό Μετρό, παράταση ορίων ηλικίας τουριστικών λεωφορείων, ταξί και ΚΤΕΛ, μεταξύ των διατάξεων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που έχουν συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων, για την παροχή ενισχύσεων, προς τα ΚΤΕΛ και άλλους συγκοινωνιακούς φορείς, με σκοπό την αντικατάσταση των οχημάτων.

Παρατείνεται η λειτουργία δεξαμενών αποθήκευσης καυσίμων, στους χώρους στέγασης ή στάθμευσης και συντήρησης των λεωφορείων των ΚΤΕΛ A.E. και των

τουριστικών λεωφορείων, αποκλειστικά, για εφοδιασμό ιδιόκτητων ή μισθωμένων λεωφορείων.

Παρατείνονται τα όρια ηλικίας απόσυρσης από την κυκλοφορία, ταξί, ΚΤΕΛ και τουριστικών λεωφορείων. Η παράταση δίδεται, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος ανανέωσης των οχημάτων. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας των μεταφορών, αυτό θα συμβεί για ένα μικρό, μεταβατικό χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι, έχουν ήδη δρομολογηθεί οι αναγκαίες ενέργειες ανανέωσης των στόλων, με τρόπο, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

Επανακαθορίζεται ο σκοπός της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Μεταξύ άλλων, γίνεται συντήρηση δικτύου του αστικού σιδηροδρόμου και του δικτύου ΤΡΑΜ. Τροποποιείται το άρθρο 50 του ν.5014/2023 που αναφέρεται στη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών.

Μαζί και με άλλες διατάξεις που εντάσσονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, η κυβέρνηση, επιδιώκει να συμβάλει στην ανακούφιση επαγγελματιών και γενικότερα της κοινωνίας, με δια νόμου κινήσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα φανούν άμεσα.

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Λαϊκή Συσπείρωση για την ταλαιπωρία τουριστών στην Σενγκεν: Μπροστά στο κέρδος

Λαϊκή Συσπείρωση για την ταλαιπωρία τουριστών στην Σενγκεν: Μπροστά στο κέρδος Ατελείωτες ουρές ταλαιπωρίας σε συνθήκες καύσωνα για εκατοντάδες επισκέπτες στην Σενγκεν  περιμένοντας τον έλεγχο

Ενημέρωση

Συνελήφθησαν στην Κω τέσσερις αλλοδαποί για πλαστογραφία πιστοποιητικών και διευκόλυνση παράτυπων μεταναστών

Συνελήφθησαν στην Κω τέσσερις αλλοδαποί για πλαστογραφία πιστοποιητικών και διευκόλυνση παράτυπων μεταναστών Κατασχεθήκαν 7 πλαστά δελτία ταυτότητας Συνελήφθησαν το μεσημέρι (16 Ιουλίου 2024) στην Κω,

©2020 radioproto.gr