Γιάννης Παππάς στο Ράδιο Πρώτο 91.5: Τι δήλωσε για νέο νοσοκομείο, αναχωρήσεις ιατρών και τις καθυστερήσεις στα επιδόματα ανεργίας

Share This Post

Γιάννης Παππάς στο Ράδιο Πρώτο 91.5: Τι δήλωσε για νέο νοσοκομείο, αναχωρήσεις ιατρών και τις καθυστερήσεις στα επιδόματα ανεργίας

Για τις ενέργειες που γίνονται σχετικά με το νέο νοσοκομείο στην Κω, την στελέχωση του υφιστάμενου , την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας στην Κω αλλά και τις καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων ανεργίας, μίλησε στο Ράδιο Πρώτο 91.5 ο βουλευτής Γιάννης Παππάς.

Ο κ. Παππάς εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις διαδικασίες του νέου νοσοκομείου καθώς μετά από ενημέρωση που παρείχε στον πρωθυπουργό, δόθηκε η εντολή να τρέξουν οι διαδικασίες άμεσα.

Σχετικά με την στελέχωση του νοσοκομείου καθώς σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της εφημερίδας το Βήμα της Κω, αναχωρούν 6 ιατροί με τους περισσότερους να δηλώνουν ότι ήθελαν να παραμείνουν αλλά εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν προκηρύχθηκαν μόνιμες θέσεις , αποχωρούν ο κ. Παππάς είπε:

« Στο παρελθόν έγιναν προκηρύξεις για μόνιμες θέσεις και δεν καλύφθηκαν. Ο διοικητής κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να υπάρχει ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου. Έχω ενημερώσει τον υπεύθυνο της ΔΥΠΕ ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα καλυφθούν άμεσα οι θέσεις. Σχετικά με την Αντιμάχεια γίνονται ενέργειες ώστε να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο είναι στον ευρύτερο σχεδιασμό. Θα ενδυναμώσουμε τα Κέντρα Υγείας των νησιών και μάλιστα την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι εμβολιασμοί στα μικρά νησιά ίσως με πρώτο νησί το Καστελόριζο.»

Ο βουλευτής απάντησε και σε ερωτήσεις ακροατών του Ράδιο Πρώτο 91.5 σχετικά με τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στις πιστώσεις των επιδομάτων ανεργίας. Δεσμεύθηκε ότι θα δει άμεσα τα αιτήματα των ανέργων, καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχε συνάντηση με το Εργατικό Κέντρο Ρόδου για μία σειρά από ζητήματα.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Για το θέμα του νέου νοσοκομείου ο βουλευτής έστειλε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Παππάς Ιωάννης: Το νέο νοσοκομείο της Κω παίρνει σάρκα και οστά.

Έπειτα από τη συνάντηση του Βουλευτή Δωδεκάνησου Ιωάννη Παππά, ο Πρωθυπουργός, Κυριακός Μητσοτάκης, έδωσε το «πράσινο φως» για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου της Κω.

Πιο συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα, ο Βουλευτής Δωδεκάνησου Ιωάννης Παππάς, πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό, Κυριακό Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, για πλήθος ζητημάτων που αφορούν στα Δωδεκάνησα. Ένα από αυτά ήταν και η προώθηση του αιτήματος των Κώων για την ανέγερση νέου νοσοκομείου στο νησί.

Ο κύριος Παππάς, ο οποίος προώθησε προσωπικά το θέμα στον Πρωθυπουργό, έπειτα από την έγκριση που δόθηκε, πραγματοποίησε σύσκεψη με το Δήμαρχο Κω, κύριο Θεοδόση Νικηταρά, τον Πρόεδρο των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε, κύριο Τιμολέων Κατσιπό και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κύριο Αθανάσιο Γιάνναρη, με σκοπό τον σχεδιασμό για την υλοποίηση της ανέγερσης του νέου νοσοκομείου στην Κω.

Το νέο-σύγχρονο νοσοκομείο θα ανεγερθεί στην περιοχή του Λινοποτίου και θα εφοδιαστεί με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του νησιού. Η μελέτη για την κατασκευή του, είναι έτοιμη και θα επικαιροποιηθεί με τα δεδομένα του χώρου που προκρίνεται.

Είναι δε, όψιμη η ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ για την υλοποίηση του εν λόγω έργου, όταν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής τους, οι εκλεγμένοι βουλευτές του στο νομό Δωδεκάνησου, δεν έκαναν το παραμικρό, για το νησί.

Πλέον, όμως, μπαίνουν τα θεμέλια ώστε το νησί του Ιπποκράτη να αποκτήσει ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο για να εξυπηρετεί όλους τους Κώους, τα γειτονικά νησιά καθώς και τους χιλιάδες φιλοξενούμενους του νησιού.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Γιώργος Κακοσαίος – «Είναι Χριστούγεννα… γι αυτό»

Throw Back Thursday: Τις Πέμπτες θυμόμαστε αγαπημένες μεγάλες επιτυχίες!  Γιώργος Κακοσαίος – «Είναι Χριστούγεννα… γι αυτό» Ο Γιώργος Κακοσαίος βάζει τη δική του, ξεχωριστή, μουσική «πινελιά» στις γιορτές με το

©2020 radioproto.gr is made with by