Γεννήτρια – σύστημα παροχής οξυγόνου δωρεά φαρμακευτικής εταιρείας προς την Κω λύνει το πρόβλημα χάρη μετά από επαφές του φαρμακοποιού Σταύρου Αξαρλή

Τα τελευταία δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν στο νοσοκομείο της Κω σχετικά με τις φιάλες οξυγόνου και την μεταφορά φιαλών από την Κάλυμνο και μάλιστα με την εθελοντική πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κω, ήταν αρκετά για να ωθήσουν πολίτες του τόπου μας για εξεύρεση λύσης στο σημαντικό πρόβλημα που προέκυψε.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του «ΒτΚ» και Ράδιο Πρώτο, ο φαρμακοποιός κ. Σταύρος Αξαρλής επικοινώνησε με στελέχη μεγάλης ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας και εξασφάλισε μία γενναιόδωρη δωρεά για να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε στο νοσοκομείο Κω.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης που αφορούσε τα νέα οδοντιατρικά ιατρεία που θα λειτουργήσουν σε επιλεγμένα νησιά χάρη σε ελληνικούς και αμερικανικούς Ροταριανούς Ομίλους.

Ο κ. Αξαρλής εξήγησε πως προέκυψε η δωρεά της νέας γεννήτριας και του συστήματος παραγωγής οξυγόνου που θα προσφερθεί από ελληνική φαρμακευτική εταιρεία προς το νοσοκομείο Κω, μετά από επαφές που είχε ο ίδιος.

« Το απόγευμα εκείνο που πληροφορήθηκα ότι οι εθελοντές διασώστες μετέφεραν από το νοσοκομείο της Καλύμνου με το φουσκωτό τους ενώ υπήρχε και απαγορευτικό προς το νοσοκομείο της Κω φιάλες οξυγόνου, σκέφτηκα ότι κάτι πρέπει να γίνει άμεσα διότι έρχεται χειμώνας όπου θα επικρατούν συνθήκες κακοκαιρίας και δεν γνωρίζει κανείς ποια θα είναι η πορεία του Covid.

Έτσι ήρθα αμέσως σε επικοινωνία με επαφές που διατηρώ επί σειρά ετών σε μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία με σημαντική φιλανθρωπική δράση στην χώρα και παρουσίασα το πρόβλημα που υπάρχει. Η εταιρεία δέχτηκε και οι διαδικασίες προχωρούν ήδη. Έγιναν συζητήσεις με το νοσοκομείο της Κω, δόθηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για τη νέα γεννήτρια και το σύστημα που θα παράγει και θα γεμίζει τις φιάλες οξυγόνο και όλα έχουν δρομολογηθεί.»

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία υπερσύγχρονη γεννήτρια που θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες ενός μεγάλου νοσοκομείου ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις και να καλύπτονται όλες οι ανάγκες όσες μεγάλες και εάν προκύψουν στην Κω.

Η αξία των μηχανημάτων ανέρχεται στις 65.000 ευρώ και η διαδικασία έχει προχωρήσει τόσο πολύ και έτσι σύντομα θα εγκατασταθεί στο νοσοκομείο μας η νέα γεννήτρια. Μάλιστα, θα έρθει ο ίδιος ο πρόεδρος της φαρμακευτικής στο νησί μας στην επίσημη παρουσίαση όπως δεσμεύτηκε στον κ. Αξαρλή.

Ο φαρμακοποιός μάλιστα ανέφερε ότι ενδεχομένως και αυτή την εβδομάδα να πέσουν οι υπογραφές στα συμφωνητικά της δωρεάς μεταξύ της φαρμακευτικής εταιρείας και του νοσοκομείου Κω. Μετά, θα είναι θέμα χρόνου η παραλαβή της γεννήτριας και η λειτουργία της ώστε ποτέ ξανά να μην μείνει το νοσοκομείο της Κω χωρίς οξυγόνο.

Τέτοιες πρωτοβουλίες συμπολιτών μας είναι άξιες συγχαρητηρίων και θα πρέπει να αναδεικνύονται καθώς επωφελείται το κοινωνικό σύνολο, η δημόσια υγεία και ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών που έχει εκλείψει το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των αλλεπάλληλων προβλημάτων που έχουν προκύψει στο νοσοκομείο μας.

Κατηγορίες: Ενημέρωση

©2020 radioproto.gr is made with by