Β. Πλατώνης διοικητής τροχαίας Κω: Με επιτυχία εξελίσσεται η ενημερωτική εκστρατεία της τροχαίας σε μαθητές για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου

Β. Πλατώνης διοικητής τροχαίας Κω: Με επιτυχία εξελίσσεται η ενημερωτική εκστρατεία της τροχαίας σε μαθητές για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 ολοκληρώνεται η εβδομαδιαία δράση για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου. Το τμήμα τροχαίας Κω υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, επισκέφτηκε όλα τα δημοτικά σχολεία του νησιού στα πλαίσια της καμπάνιας.

Το πρωί της Πέμπτης μίλησε στο Ράδιο Πρώτο 91.5 και Βήμα της Κω ο διοικητής της τροχαίας κ. Βασίλης Πλατώνης. Όπως εξήγησε υπάρχει τεράστια ανταπόκριση από μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού με τους μικρούς μαθητές να δείχνουν ενδιαφέρον για το πως μπορούν να είναι σωστοί ποδηλάτες.

Στα πλαίσια των ενημερωτικών εκδηλώσεων θα κληρωθούν 12 ποδήλατα και κράνη στην κεντρική εκδήλωση της υπηρεσίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου στον κινηματογράφο Ορφέα.

Στον Ορφέα θα μοιραστούν έντυπα φυλλάδια, θα παρουσιαστούν κάποιες εργασίες τους και θα αναδειχθούν με κλήρωση οι νικητές μαθητές στους οποίους θα μοιραστούν ποδήλατα με κράνη ποδηλασίας από χορηγούς, στέλνοντας το μήνυμα: «ποδηλατώ με ασφάλεια φορώντας πάντα κράνος» είπε μεταξύ άλλων ο διοικητής.

Σύμφωνα με τον κ. Πλατώνη οι ποδηλάτες οφείλουν να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και φυσικά υπάρχουν και κυρώσεις. Έδωσε συμβουλές σωστής οδήγησης του ποδηλάτου κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και νύχτας.

Παράλληλα επεσήμανε τις υποχρεώσεις των οδηγών οχημάτων απέναντι στους ποδηλάτες. Μάλιστα υπάρχουν σκέψεις για να διοργανωθούν ανάλογες εκδηλώσεις που απευθύνονται σε ενήλικες.

Τέλος ο κ. Πλατώνης ευχήθηκε σε όλους καλές αποκριές παραθέτοντας συμβουλές σωστής οδήγησης. Κυρίαρχο μήνυμα βεβαίως να μην οδηγούμε υπό την επήρεια αλκοόλ καθώς μπορεί να αποβεί μοιραία αυτή η πράξη.

Στ παρακάτω βίντεο ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη:

Σάντυ Λαδικού

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Λιμεναρχείο Κω: Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων

Λιμεναρχείο Κω: Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα μετο Έκτακτο Δελτίο Αναγγελίας Θυελλωδών Ανέμων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που ισχύει έως  αύριο Τετάρτη 24-04-2024

©2020 radioproto.gr