Β. Καλοπήτας: Να βγάλει η κυβέρνηση τη «θηλιά» από τον λαιμό των ιδιοκτητών μικρών οικοπέδων

Share This Post

 

Β. Καλοπήτας: Να βγάλει η κυβέρνηση τη «θηλιά» από τον λαιμό των ιδιοκτητών μικρών οικοπέδων

Στον αέρα βρίσκονται οι περιουσίες χιλιάδων ιδιοκτητών που διαθέτουν αγροτεμάχια σε εκτός σχεδίου περιοχές, μικρότερα των 4 στρεμμάτων καθώς αν θέλουν να τα αξιοποιήσουν θα πρέπει να εκδώσουν οικοδομική άδεια μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου 2022 διαφορετικά η περιουσία όσων διαθέτουν αγροτεμάχια 750, 1.200 και 2.000 τετραγωνικών μέτρων δεν θα έχει καμία αξία!

Πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα που αδικεί κατάφωρα μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών και στα Δωδεκάνησα αφού το χρονικό περιθώριο τριών μηνών που απομένει για όσους δεν πρόλαβαν να προβούν σε έκδοση οικοδομικής άδειας είναι πολύ μικρό και το κόστος για την έκδοση της άδειας πολύ μεγάλο ειδικά σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Σύμφωνα με την ισχύουσα κατάσταση οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν αγροτεμάχια μικρότερα των 4 στρεμμάτων, που μέχρι την έναρξη της ισχύος του νέου νόμου θεωρούνται κατά παρέκκλιση άρτια και οικοδομήσιμα, θα μπορούν να προβούν σε έκδοση οικοδομικής άδειας μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου 2022, για να κατοχυρώσουν το δικαίωμα ανέγερσης εντός τεσσάρων ετών από την ημερομηνία έκδοσης της άδειας.

Είναι απαραίτητο να μεριμνήσει άμεσα η κυβέρνηση και να δώσει λύση είτε καταργώντας τη ρύθμιση που προβλέπει ότι οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν οικόπεδα μικρότερα των 4 στρεμμάτων χάνουν τη δυνατότητα δόμησης εάν δεν εκδώσουν οικοδομική άδεια έως τις 9 Δεκεμβρίου 2022 είτε δίνοντας τουλάχιστον διετή παράταση στην προθεσμία ώστε να μπορέσουν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. Διαφορετικά η αξία των μικρών αγροτεμαχίων θα μειωθεί κατακόρυφα απαξιώνοντας τις μικρές ιδιοκτησίες ευνοώντας παράλληλα τις μεγαλύτερες, που θα μπορούν να εξαγοράσουν τις μικρότερες διπλανές σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Γενοκτονίας Ποντίων στην Κω

  Συγκίνηση και υπερηφάνεια στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Γενοκτονίας Ποντίων στην Κω Με κάθε λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας, παρουσία πλήθους κόσμου

©2020 radioproto.gr is made with by