Βραδιές Σινεμά ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ – Προβολή Τρίτης 4/10

Share This Post

 

Βραδιές Σινεμά ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ – Προβολή Τρίτης 4/10

Ακόμα και μέσα στο φθινόπωρο, καιρού επιτρέποντος, η ΚΙ.ΛΕ.ΚΩ επανέρχεται για μια ακόμα βραδιά σινεμά στον Θερινό Κινηματογράφο Ορφέα, την Τρίτη 4/10 στις 21:30με το βραβευμένο τρυφερό δράμα του Φιλίπ Φαλαρντό O Εξαιρετικός Κύριος Lazhar.

 

O Εξαιρετικός Κύριος Lazhar (Monsieur Lazhar)

Σκηνοθεσία: Φιλίπ Φαλαρντό

Παραγωγή: Καναδάς. 2011. Διάρκεια: 94’

Παίζουν: Μοχάμεντ Φελάγκ, Σοφί Νελίς, Εμιλιέν Νερόν, Ντανιέλ Προυλ.

 

Υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας (2012), Βραβείο Κοινού στα Φεστιβάλ Τορόντο και Ρότερνταμ, περισσότερα από 30 βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ.

 

Trailer:

 

O κύριος Lazhar από την Αλγερία προτείνει τον εαυτό του ως αντικαταστάτη μιας δασκάλας που αυτοκτόνησε σε ένα δημοτικό σχολείο της Γαλλίας. Από τη στιγμή που προσλαμβάνεται κάνει τα πάντα για να έρθει πιο κοντά στα παιδιά, να τους συμπαρασταθεί και να τους εξηγήσει την ανεξήγητη, ακόμα και για τους μεγάλους, συνθήκη της απώλειας. Ωστόσο, κανείς από τους συναδέλφους, γονείς, παιδιά, δε γνωρίζει το παρελθόν του κυρίου Lazhar κι ότι από στιγμή σε στιγμή μπορεί απελαθεί. Προσαρμογή του θεατρικού έργου της Evelyne de la Cheneliere, με τον κύριο Lazhar να ενσαρκώνει τη συνάντηση δύο διαφορετικών κόσμων και τη δύναμη της ειλικρίνειας. Ο σκηνοθέτης Philippe Falardeau με χιούμορ, ευαισθησία και ειλικρινή «ψέματα», προσφέρει μια ταινία που γοητεύει.

 

Είσοδος: 5 €

Σας περιμένουμε!

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Εθνική Επετείου της 25ης Μαρτίου: Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα. Χριστιάνα Καλογήρου, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση

Εθνική Επετείου της 25ης Μαρτίου: Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα. Χριστιάνα Καλογήρου, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, τελέστηκε

©2020 radioproto.gr is made with by