Βαγγέλης Τζόγιας: Αιμοδοσίας συνέχεια…

Share This Post

 

Βαγγέλης Τζόγιας: Αιμοδοσίας συνέχεια…

Αγαπητοί φίλοι, αιμοδοσίας συνέχεια στην πρόταση του κ. Καμπανή, επάρχου Κω.

Η πρόταση να μετακινηθεί η αιμοδοσία είναι θετική, διότι ο εθελοντής αιμοδότης, έτσι όπως είναι σήμερα διαμορφωμένοι οι χώροι πρέπει να διασχίσει όλους τους νοσοκομειακούς διαδρόμους-με ο,τι κακό αυτό συνεπάγεται για την υγεία του- έως ότου φτάσει στο χώρο του τμήματος.

Ας μη ξεχνάμε ότι αιμοδοτούν μόνο οι απολύτως υγιείς άνθρωποι. Εγώ, λοιπόν, ως παλιός κι ακόμη ενεργός αιμοδότης, επαναφέρω την πρόταση του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών: η αιμοδοσία να πάει στο γραφείο του κυρίου διοικητή κι ο διοικητής στον χώρο της αιμοδοσίας. Οι αιμοδότες θα προσέρχονται από την οδό Ιπποκράτους, κατ’ ευθείαν στον χώρο τους κι από την ίδια πόρτα θα φεύγουν, όντας προφυλαγμένοι από ιούς, μικρόβια κι ο,τιδήποτε άλλο. Έτσι, το νοσοκομείο δε θα στερηθεί τις υπηρεσίες της μοναδικής αιματολόγου-θα είναι πάντα παρούσα- οι αιμοδότες δε θα κινδυνεύουν κι όλα θα λειτουργήσουν άψογα. Είναι ένας επωφελής στόχος για το νέο διοικητή η μεταφορά αυτή.

Έτσι όπως λειτουργεί σήμερα η αιμοδοσία, αρκεί ένας έλεγχος από το υπουργείο Υγείας για να κλείσει το τμήμα. Δεν είναι δυνατόν να δίνουμε αίμα στον διάδρομο του νοσοκομείου, που βρίσκεται έξω από το ..μικροβιολογικό (σας λέει, κάτι αυτό;!) τμήμα.

Οφείλω να ομολογήσω πάντως, ότι η αιμοδοσία της Κω, η οποία κατορθώνει να καλύψει τις ανάγκες όλου του Βόρειου συγκροτήματος της Δωδεκανήσου, ουδέποτε βρισκόταν σε κατάλληλο χώρο.

Τα πρώτα χρόνια, αιμοδοτούσαμε σε φορεία, πλάϊ στο γραφείο του διοικητή, σε έναν χώρο του οποίου το ταβάνι έσταζε. Οι αιμολήπτριες λοιπόν, ήλεγχαν τη…ροή υδάτων κι όταν έσταζαν πάνω μας, μετακινούσαν τα φορεία.

Οι φίλοι αιμοδότες, Χαρτοφίλης Μιχάλης, Γαμπιεράκης Σταύρος, Ρήνος Κώστας όταν ξάπλωναν για να αιμοδοτήσουν…μάζευαν τα πόδια τους για να περάσει κάποιος. Κι αυτό γινόταν αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Κωμικοτραγικές καταστάσεις, πέρα για πέρα αληθινές, σε ένα σύστημα υγείας που προσπαθεί μέχρι και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, να ανταπεξέλθει και να φέρει εις πέρας το ανθρωπιστικό του έργο.

Είναι ανάγκη σήμερα, και υπό τη νέα απειλή του κορωνοϊού Covid-19, να μετακινηθεί το τμήμα. Κύριε Διοικητά, νομίζω είναι ένα στοίχημα για εσάς. Μεταφερθείτε, για την ασφάλεια των αιμοδοτών και την απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματος.

Φιλικά,

Βαγγέλης Τζόγιας

Περισσότερα για εξερεύνηση

Αθλητικά Νέα

Oμιλία για την παγκόσμια ημέρα Τουρισμού με θέμα «Εκπαιδευτικά συμπόσια & αθλητικές διοργανώσεις ως μέσα επανατοποθέτησης της τουριστικής Κω»

  Oμιλία για την παγκόσμια ημέρα Τουρισμού με θέμα «Εκπαιδευτικά συμπόσια & αθλητικές διοργανώσεις ως μέσα επανατοποθέτησης της τουριστικής Κω» Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας

Αθλητικά Νέα

Ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας

  Ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας Με σύνθημα «Συνδυάζω –Μετακινούμαι» ο Δήμος Κω συμμετέχει στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα

©2020 radioproto.gr is made with by