Α. Παπανικολάου : ”Οι πολεμικές τέχνες διδάσκουν πολλά”!

Share This Post

 

Α. Παπανικολάου : ”Οι πολεμικές τέχνες διδάσκουν πολλά”!

Ο προπονητής του Αετού Κω (καράτε- Ζίου Ζίτσου) Απόστολος Παπανικολάου καταθέτει τη δική του άποψη για την κατάσταση που βιώνουμε και με ένα ενδιαφέρον άρθρο μιλάει για τον αθλητισμό και τη ζωή. Αναλυτικά, όσα ανέφερε στο 12sports. ”Διανύοντας ίσως την σημαντικότερη ηλικία της ζωής αισθάνομαι πάρα πολύ καλά. Έτοιμος για ένα νέο ταξίδι στις πολεμικές τέχνες στο νησί της Κω.

Κλείνοντας ένα μεγάλο κύκλο εμπειριών, σεμιναρίων και καθημερινής προπόνησης επί πολλά συνεχόμενα έτη βρήκα την ευκαιρία να κάνω ένα μικρό διάλειμμα χαλάρωσης, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που ζει όλος ο πλανήτης. Μεγάλωσα και ζω στην Κω όπου βιώματα και εμπειρίες έχουν περάσει στο υποσυνείδητο και εν συνεχεία σε μαθήματα ζωής αλλά και εμπειριών. Κάπως έτσι έχουν μπει και τα μαχητικά αθλήματα.

Μιλώντας για το κομμάτι αυτό θα έλεγα πως πολλές φορές η ζωή του ανθρώπου είναι απρόβλεπτη καθώς το περισσότερο που θα γνωρίσει είναι οι καθημερινές ήττες της ζωής και εν συνεχεία θα πέσει αλλά καλείται και να σηκωθεί.  Αυτό συμβαίνει γιατί μέσα μας. ίσως δεν έχουμε μάθει η ζήσει έντονα τέτοιου είδους ήττες. Ο άνθρωπος είναι οι πράξεις του και καθ’ όλη την διαδρομή του χρειάζεται τις ήττες στο να μάθει να σηκώνεται και να μην ενοχλείται από αυτές.  Έτσι λοιπόν μέσα από τις πολεμικές τέχνες μαθαίνεις την ήττα, μαθαίνεις να την διαχειρίζεσαι πολλές φορές, ξανά και ξανά. Και αυτό συνεπώς συμβαίνει κατά την διάρκεια της εκμάθησης και της καθημερινής ασχολίας τους. Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ σε κάτι άλλο. Καθ’ όλη την διαδρομή μου είχα τα φώτα όσων τους ζήτησα τη βοήθεια από τις ψυχολογικές και λειτουργικές εμπειρίες στους. Και είναι εκείνοι που διέπρεψαν στην πολεμικές τέχνες, τις ανέδειξαν και πέρασαν έντονα στο πνευματικό μέρος της ζωής τους.

Ο καθένας από αυτούς έχει την δική ιστορία. Είναι άνθρωποι καθημερινοί, ήρωες θα έλεγα στις ημέρες μας. Έτσι λοιπόν πολλοί είναι εκείνοι που στάθηκαν στο κάλεσμα μου ερχόμενοι από διάφορα μέρη όπου ζουν για ένα σεμινάριο η μία γνωριμία δίνοντας μας τις δικές τους εμπειρίες από τις γνώσεις τους. Παγκόσμιοι πρωταθλητές του Καράτε, του ζιου ζιτσου, του ΜΜΑ. Δάσκαλοι, προπονητές, ομοσπονδιακοι προπονητές, αθλητές φίλοι κ.λ.π. Δίπλα τους κατάφερα και έχτισα ακόμη περισσότερες εμπειρίες που με βοήθησαν στην εξέλιξη μου. Πεπεισμένος λοιπόν σήμερα μέσα από όσα περνάμε ως άνθρωποι αργά ή γρήγορα  θα έρθει η στιγμή της επανεκκίνησης και τότε καλούμαστε όλοι να είμαστε ξανά μαζί δίπλα ο ένας για τον άλλο και πάνω από όλα ζωντανοί.  Δίπλα λοιπόν σε δύο μεγάλες ομοσπονδίες η μία του Καράτε και η άλλοι του Ζιου Ζιτσου, βάζουμε νέους στόχους στον σύλλογο Αετό Κω. Εύχομαι υγεία και καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο».

 

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Εμπορικός σύλλογος Κω: ΔΕΙΤΕ το Εορταστικό Ωράριο των Χριστουγέννων

Εμπορικός σύλλογος Κω: ΔΕΙΤΕ το Εορταστικό Ωράριο των Χριστουγέννων Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων που αρχίζει την ΚΥΡΙΑΚΗ 11

Ενημέρωση

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου

Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς το Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας, με έγγραφη

©2020 radioproto.gr is made with by