Α. Κεφαλιανός: Απελπιστική η κατάσταση στο Πυλί, λόγω του μεταναστευτικού – Τι προτείνει

Α. Κεφαλιανός: Απελπιστική η κατάσταση στο Πυλί, λόγω του μεταναστευτικού – Τι προτείνει

Πηγή: www.vimatisko.gr

Με αφορμή την ραγδαία αύξηση των διαμενόντων στη Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Μεταναστών στο Πυλί, τόσο εξαιτίας της αύξησης των ροών, όσο και της μεταφοράς μεταναστών προσφύγων από άλλα μέσα, μας εξέφρασε την αγανάκτηση των κατοίκων, για τα όσα συμβαινουν πλέον στο Χωριό. Αναλυτικάη δήλωσή του: 

Λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων – μεταναστών που φιλοξενούνται στο Κέντρο Yποδοχής στο Πυλί, δημιουργούνται καθημερινά πολλά προβλήματα που σχετίζονται, κυρίως, με την καθαριότητα και την υγιεινή, όχι μόνο των διαμενόντων, αλλά και όλων των κατοίκων του χωριού, αλλά κυρίως της γύρω περιοχής. Θα έπρεπε η Διοίκηση του Κέντρου Υποδοχής, αλλά και το αρμόδιο Υπουργείο, να φροντίζουν για τον εντατικό καθαρισμό, όχι μόνο μέσα στο Κέντρο, αλλά και της γύρω περιοχής. Ο όγκος των σκουπιδιών, αλλά και η καθημερινή εικόνα, αν περπατήσει κανείς τους δρόμους τριγύρω, είναι απελπιστική. Να φροντίσουν επίσης, την άμεση αποσυμφόρηση του Κέντρου.

Θα πρέπει να ανατεθεί σε καθημερινή βάση ο καθαρισμός της γύρω περιοχής. Ο Δήμος μας, με το λιγοστό προσωπικό, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τόσες αυξημένες ανάγκες.

Να γίνεται ενημέρωση σε όλες τις γλώσσες, για τους ανθρώπους του Κέντρου, να διατηρούν καθαρό το μέρος, γιατί προέρχονται από χώρες με διαφορετική κουλτούρα και νοοτροπία. Τις τελευταίες μέρες παρουσιάζονται προβλήματα, με τον Βιολογικό στο κέντρο και είναι έντονη η δυσοσμία και οι ακαθαρσίες τριγύρω Οι περιπολίες από τους αστυνομικούς ή τους συνοριοφύλακες, να αυξηθούν γιατί καθημερινά παρατηρούνται εντάσεις και διαπληκτισμοί μεταξύ τους. Καλό θα ήταν να επαναλειτουργήσει το Αστυνομικό Τμήμα Πυλίου, αλλά και να τηρείται το ωράριο εξόδου. Δεν μπορεί να κάθονται εκτός δομής, μέχρι ότι ώρα θέλουν, καθώς όπως ανέφερα, τα περισσότερα “επεισόδια» γίνονται το βράδυ. 

Τόσα λεφτά που ξοδεύτηκαν για να φτιαχτεί το Κέντρο Υποδοχής και τόσα άτομα που εργάζονται, αλλά και με τις εγγυήσεις που έδιναν, ότι θα λειτουργούσε σωστά, δεν δικαιολογούν  τα τόσα προβλήματα. Έπρεπε η διαχείριση και η λειτουργία του να ήταν καλύτερη. Τι θα γίνει δηλαδή, αν αυξηθεί και άλλο ο αριθμός τους, που όπως δείχνουν δυστυχώς όλα τα στοιχείa, προς τα εκεί οδεύουμε;

Σε επικοινωνία που είχα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Ζαχαρό, μου ανέφερε ότι το Κέντρο ζήτησε από την ΔΕΥΑΚ να τους βγάλει ένα κοστολόγιο για να συνδεθούν με τον Βιολογικό του Δήμου. Η ΔΕΥΑΚ τους απάντησε, ωστόσο εκείνοι δεν συνδέθηκαν ποτέ και εξυπηρετούνται με δική τους βιολογική εγκατάσταση, η οποία εδώ και αρκετό διάστημα, είναι εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα όλα τα ακάθαρτα νερά να καταλήγουν στο ποτάμι της γύρω περιοχής και όλοι μπορούμε να φανταστούμε τις επιπτώσεις που θα μπορεί να έχει και την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Κ. Καϊσερλης: Κείμενα διαλόγου για το πενταετές σχέδιο ανάπτυξης της Κω

Κ. Καϊσερλης: Κείμενα διαλόγου για το πενταετές σχέδιο ανάπτυξης της Κω Με ευθύνη της προσωρινής Διοίκησης του Ομίλου, συστάθηκε η επιτροπή προετοιμασίας  για την σύνταξη

Advertorials

Η Κ. ΑΣΗΜΙΝΑ ΤΖΙΚΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ELVIAL, ΣΤΟ ΣΕΒ4GROWTH – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ

Η Κ. ΑΣΗΜΙΝΑ ΤΖΙΚΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ELVIAL, ΣΤΟ ΣΕΒ4GROWTH – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ H κ. Ασημίνα Τζίκα Διευθύνουσα Σύμβουλος της ELVIAL και Γενική

©2020 radioproto.gr