Α. Γκιντιζές: «Κάκιστο το επαρχιακό οδικό δίκτυο Κω . Άστοχες οι δηλώσεις της επάρχου. Μόνιμα σβηστά στα φώτα Φυτώριο – Κεφάλου» (audio)

Α. Γκιντιζές: «Κάκιστο το επαρχιακό οδικό δίκτυο Κω . Άστοχες οι δηλώσεις της Eπάρχου. Μόνιμα σβηστά τα φώτα Φυτώριο – Κεφάλου»(audio)

Το Σωματείο Τουριστικών Λεωφορείων Κω και ο πρόεδρος κ. Γκιντιζές έχουν προσφύγει μέχρι και στην δικαιοσύνη για ζητήματα οδικής ασφάλειας στην Κω.

Με αφορμή τα όσα έχουν προκύψει στο νησί μετά το κλείσιμο της επίμαχης λακκούβας στο επαρχιακό δίκτυο της Κω και τα όσα ακολούθησαν παραχώρησε συνέντευξη στο Ράδιο Πρώτο 91.5 ο κ. Αντώνης Γκιντιζές.

Ο πρόεδρος μίλησε για την ποιότητα του οδικού δικτύου, την τήρηση της ασφάλειας από την αστυνομία, την επικινδυνότητα, τις άστοχες – όπως είπε ο ίδιος – δηλώσεις της νέας επάρχου, τη μη λειτουργία των φωτιστικών συστημάτων φυτώριο – Κεφάλου, τους κρατήρες στους δρόμους που κλείνουν οι ίδιοι οι πολίτες, τις δαπανηρές φθορές στα οχήματα εξαιτίας των δρόμων της Κω, τον μη έλεγχο του δρόμου, τα ατυχήματα που έχουν γίνει, τις συναντήσεις με τον πρώην έπαρχο κ. Γιάννη Καμπανή για τους δρόμους και τι πρέπει να γίνει για να αναβαθμιστούν οι δρόμοι της Κω.

Τώρα μιλούν οι πολίτες και πρέπει να σιωπήσουμε

Ο πρόεδρος των τουριστικών λεωφορείων ξεκίνησε λέγοντας χαρακτηριστικά « Τώρα μιλάνε οι πολίτες και πρέπει να σιωπήσουμε εμείς» σχολιάζοντας παράλληλα την ποιότητα του επαρχιακού αλλά και αστικού δικτύου αρμοδιότητας του δήμου.

Το κλείσιμο των λακκούβων από πολίτες και η λύση από την αστυνομία

« Κάθε χρόνο χτυπούσαμε το καμπανάκι για την επικινδυνότητα των δρόμων. Τώρα έγινε γνωστό και στους απλούς οδηγούς. Ανοίγουν οι κρατήρες περισσότερο τώρα λόγω βροχών. Οι συμπολίτες μας πήραν το επαρχείο τηλέφωνο τις τεχνικές υπηρεσίες στο δήμο για να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν να λυθεί το πρόβλημα. Πήραν τις ίδιες απαντήσεις που παίρνουμε εμείς δηλαδή καμία απάντηση. Ειδοποίησαν στη συνέχεια την αστυνομία για να κάνουν καταγγελία και να ζητήσουν τη βοήθεια. Πήγε η αστυνομία έκλεισε τον κρατήρα για να δώσει μια λύση. Και τι έγινε; Διατάχθηκε μια ΕΔΕ γιατί; Επειδή είναι αστυνομικό σώμα; Αν ήταν ένας απλός πολίτης με το ίδιο στόμφο θα γινόταν κάτι τέτοιο;

 Επιβεβαιώνω ότι κατά καιρούς οι πολίτες οι ίδιοι κλείνουν λακκούβες μόνοι τους. Γίνονται συνεχώς ρεπορτάζ στο σύνολο των τοπικών μέσων ενημέρωσης για τους δρόμους της Κω. Το θέμα είναι ποιοι ακούνε;»

Σβηστά τα φώτα Φυτώριο – Κεφάλου. «Να γίνει ΕΔΕ για τα κλειστά φώτα» Τροχαία λόγω της κακής ποιότητας

 Συνεχίζει λέγοντας: «Ακούω με έκπληξη από τη Ρόδο από την περιφέρεια ότι έχουν δώσει για 3 χρόνια την επιτήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου. Να σας θυμίσω ότι 4, 5 χρόνια έχει ολοκληρωθεί ο ηλεκτροφωτισμός Φυτώριο – Κέφαλος και ζήτημα αν έχουν ανάψει τα φώτα πάνω από 5 ημέρες. Εκεί λοιπόν γιατί δεν γίνεται μία ΕΔΕ να δούμε γιατί έχουν δαπανηθεί χιλιάδες ευρώ των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών και το σύστημα φωτισμού στο επαρχιακό δίκτυο Φυτώριο – Κέφαλος δεν έχει ανάψει ποτέ. Με αυξημένη κυκλοφορά στο πιο στενό σημείο του επαρχιακού δικτύου. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι σβηστό. Πιάσαμε ένα μεμονωμένο γεγονός επειδή το κλείσιμο της λακκούβας έγινε από ένστολους και τους ζητήσαμε τι; Να μην συμβάλλουν στην ασφάλεια των πολιτών;

Γνωρίζω πολύ καλά την επικινδυνότητα. Ξέρω καλά. Άγιο έχουμε που μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί (εννοεί ατύχημα) αν και στις «πόρτες» έχει χάσει τη ζωή της μια Αγγλίδα πρόσφατα και έχουν σημειωθεί γενικότερα πάρα πολλά τροχαία ,ανατροπές διότι της ποιότητας του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κω. Είναι πλέον ξεπερασμένο ,μικρό και δεν επαρκεί. Οι δύο βαθμοί αυτοδιοίκησης να δουν πως θα δώσουν λύσεις και ασφάλεια στους οδηγούς».

Άστοχες οι δηλώσεις της Επάρχου – Κάκιστη η ποιότητα του επαρχιακού οδικού δικτύου χωρίς ασφάλεια

Ο κ Γκιντιζές σχολίασε και τις δηλώσεις της επάρχου περί κατασκευασμένου ρεπορτάζ τονίζοντας ότι ήταν άστοχες αλλά και τις δηλώσεις του αντιπεριφεριάρχη Γ. Κρητικό περί καλού οδικού δικτύου χαρακτηρίζοντας το επαρχιακό δίκτυο της Κω ως ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα.

« Η έπαρχος να ενημερωθεί περισσότερο ήταν άστοχη η δήλωσή της και να πάρει αυτή την άστοχη δήλωση πίσω.»

Σχετικά με τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη κ. Κρητικού ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κω είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν στην Ελλάδα είπε: « όσο για το καλύτερο οδικό δίκτυο είναι κάκιστη ποιότητα. Δεν παρέχει καθόλου ασφάλεια και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς εάν πάρει το βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας.»

Ο ανύπαρκτος έλεγχος και συντήρηση των δρόμων, οι συναντήσεις με τον πρώην έπαρχο και η αδυναμία παρέμβασης

Ο κύριος Γκιντιζές ρωτήθηκε για το εάν έχει ο ίδιος δει κάποια οδική συντήρηση και εποπτεία του οδικού δικτύου καθώς βρίσκεται στο τιμόνι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του όλο το 24ωρο ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. « Δεν έχω δει ποτέ συντήρηση ούτε έλεγχο. Επικοινώνησα προσωπικά πάνω από 6 φορές με τον πρώην έπαρχο τον κ.Γιάννη Καμπάνη για τα προβληματικά σημεία στους δρόμους της Κω. Δήλωνε ο έπαρχος αδυναμία να παρέμβει ακόμη και για να κοπούν κάποια κλαδιά δέντρου. Έλεγαν δεν έχουμε πόρους δεν έχουμε προσωπικό. Εμείς πως θα βρούμε άκρη για να μην πάω στις αρμοδιότητες ένας δρόμος ανήκει στην περιφέρεια άλλος δρόμος ανήκει στο δήμο. Ό τι έγινε σχετικά με αυτό το περιστατικό ουσιαστικά είναι η κραυγή αγωνίας των πολιτών προς την αστυνομία. Είπε ο κύριος περιφερειάρχης ότι δεν τηρούσαν μέτρα οι αστυνομικοί. Μα το ίδιο το περιπολικό ήταν παρών και ελήφθησαν τα μέτρα ασφαλείας.

50 τουριστικά λεωφορεία στην Κω με φθορές άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ

 Ο πρόεδρος των τουριστικών λεωφορείων μίλησε και για τις φθορές που έχουν υποστεί και τα επαγγελματικά οχήματα. Ανέφερε ότι την ώρα της συνέντευξης βρισκόταν στο σ ένα σημείο όπου υπήρχαν 50 τουριστικά λεωφορεία όλα προς επισκευή. « Ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο το κόστος επισκευής των φθορών και όλα αυτά λόγω της ποιότητας του οδικού δικτύου της Κω σε τι είναι ακριβώς καλύτερο αυτό το οδικό δίκτυο;»

Ο κ. Γκιντιζές επεσήμανε και τα σημεία που είναι αρκετά δύσκολα και προβληματικά όπως είναι: Πελαργός, Πάχος σουβλάκια, Σταυρού Πέραμα, Πόρτες και Φυτώριο.

«Η νέα έπαρχος, ο δήμος, οι τεχνικές υπηρεσίας να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να μιλήσουμε με ειλικρίνεια και να ιεραρχήσουν εκείνοι τις ανάγκες τα προβλήματα και να βρουν και να εφαρμόσουν επιτέλους τις λύσεις».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Γιάννης Παππάς: «Ενίσχυση των τοπικών συγκοινωνιών στην Κάλυμνο – Παράδοση λεωφορείων από την Ο.ΣΥ Α.Ε.»

Γιάννης Παππάς: «Ενίσχυση των τοπικών συγκοινωνιών στην Κάλυμνο – Παράδοση λεωφορείων από την Ο.ΣΥ Α.Ε.» Στην Κάλυμνο βρέθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης

©2020 radioproto.gr