Αύξηση των τακτικών πόρων των Νησιωτικών Δήμων

Αύξηση των τακτικών πόρων των Νησιωτικών Δήμων

Δόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών ο συγκριτικός πίνακας με τα τακτικά έσοδα των Δήμων μετά την αλλαγή των κριτηρίων για τις κατανομές των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) που ισχύουν από το 2024.

Τα έσοδα αυτά δείχνουν την τεράστια αύξηση της χρηματοδότησης στους νησιωτικούς Δήμους της χώρας που φτάνει μέχρι και το 75% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Τα νέα κριτήρια προέκυψαν από πρωτοβουλία της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου 2019-2023 που κατόρθωσε με μελέτη που εκπόνησε για λογαριασμό της η ΕΤΑΑ και υιοθέτησε ομόφωνα η ΚΕΔΕ να πετύχει σημαντικότατη αύξηση στους Νησιωτικούς Δήμους επικαλούμενη τεκμηριωμένα τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες των Νησιών μας.

Σημειωτέον, οι ΚΑΠ αποτελούν τη βασική χρηματοδότηση της Πολιτείας προς τους Δήμους για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών τους.

Στο Δήμο της Ρόδου, προκύπτει αύξηση κατά 24% από τα 14.155.503,72 ευρώ που ίσχυε μέχρι το 2023 σε 17.553.180,35 δηλαδή αύξηση 3.397.676,64 ενώ πχ στο Δήμο Καρπάθου η αύξηση φτάνει στο 75%.

Και σημαντικές αυξήσεις ισχύουν σε όλους τους Νησιωτικούς Δήμους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Πρόκειται ουσιαστικά λοιπόν για μια σημαντική προίκα που αφήνει η διοίκηση της απερχόμενης ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίους τους Δήμους μας και δίνει και ισχυρές και αφοπλιστικές απαντήσεις σε όσους από τις νέες Δημοτικές Αρχές επενδύουν στο λαϊκισμό ότι βρήκαν «καμένη γη».

Πηγή: www.vimatisko.gr

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Πολιτική

Ερώτηση του Βασίλη Α. Υψηλάντη στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τις ανάγκες των Αστυνομικών Διευθύνσεων και Υποδιευθύνσεων Δωδεκανήσου

Ερώτηση του Βασίλη Α. Υψηλάντη στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τις ανάγκες των Αστυνομικών Διευθύνσεων και Υποδιευθύνσεων Δωδεκανήσου Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής

Αθλητικά Νέα

Rhodes International Cycling Events : Αύριο η έναρξη της 8ης διεθνούς διοργάνωσης με την στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Rhodes International Cycling Events : Αύριο η έναρξη της 8ης διεθνούς διοργάνωσης με την στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  Γ. Χατζημάρκος: Στους Διεθνείς Ποδηλατικούς Αγώνες της Ρόδου αναγνωρίσαμε ένα

©2020 radioproto.gr