ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Ένα νέο “ταξίδι” ξεκινά για τους μαθητές των Λυκείων μας, οι οποίοι πριν από λίγες ημέρες, μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Βάσεων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ετοιμάζουν βαλίτσες, για τον επόμενο “σταθμό” τους, την φοιτητική ζωή. Η επιτυχία τους, αποτελεί το επιστέγασμα μίας πολύχρονης και κοπιώδους προσπάθειας, πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες, ωστόσο όπως μας λένε, οι θυσίες αυτές έπιασαν τόπο…

Αξίζουν επίσης συγχαρητήρια και στους μαθητές που δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ προσπάθησαν, καθώς τους δόθηκε η δυνατότητα να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, ευκαιρία που σίγουρα θα τους δοθεί και στο μέλλον. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι σημασία δεν έχει πάντα ο προορισμός, αλλά κυρίως το ταξίδι…

Η Μαρία, η Βασιλική, η Μυρτώ και ο Νίκος, μας μίλησαν για την εμπειρία τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, τα μαθήματα που τους δυσκόλεψαν στα φετινά θέματα, τις ώρες που διάβαζαν, τα μυστικά της επιτυχίας τους, ενώ ξετυλίγουν και τα όνειρά τους για το μέλλον.

* Να σημειωθεί ότι η διαδικασία συγκέντρωσης των αποτελεσμάτων, είναι και φέτος ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας, δεν επιτρέπεται σε κανένα Φορέα, να δώσει στοιχεία για τις επιδόσεις των μαθητών.

Αυτό σημαίνει, ότι υπάρχει η πιθανότητα, να μην μπορέσουμε να έρθουμε σε επαφή, με μαθητές που έχουν αντίστοιχα καλές επιδόσεις.

Εάν γνωρίζετε κάποιο συγγενή ή φίλο, που πέτυχε τους στόχους του (όποιοι και αν είναι αυτοί) στις Πανελλήνιες, 

μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εφημερίδας μας, στα τηλέφωνα 22420-23372 & 6948890996, ώστε να έρθουμε σε επαφή μαζί του και να συμπεριληφθεί στο ρεπορτάζ.

Mαρία Μυρωνίδη: Οι θυσίες μου έπιασαν τόπο…

Η Μαρία Μυρωνίδη, μαθήτρια του Ιπποκρατείου Λυκείου, της Θεωρητικής κατεύθυνσης, συγκέντρωσε 18.230 μόρια και πέρασε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη από την επιτυχία της, καθώς ήταν η πρώτη της επιλογή. «Είχα αποφασίσει – είπε- εδώ και καιρό, ότι το συγκεκριμένο Τμήμα ήταν αυτό που ήθελα να ακολουθήσω και τα κατάφερα. Με ενδιέφεραν τα μαθήματα και εδώ και τρία χρόνια έψαχνα και μάθαινα για το συγκεκριμένο Τμήμα».

Τα φετινά θέματα, όπως μας λέει, της φάνηκαν εύκολα, με το μάθημα που την δυσκόλεψε περισσότερο, να ήταν Αρχαία. 

Η Μαρία, πήγαινε φροντιστήριο και την βοήθησε αρκετά. Θεωρεί ότι είναι πιο δύσκολο, να πετύχει κάποιος χωρίς την βοήθεια του φροντιστηρίου.

Ελεύθερο χρόνο, είχε περιορισμένο, ωστόσο, όποτε μπορούσε συνήθιζε να πηγαίνει βόλτα με τις φίλες της, για να ξεκουραστεί λίγο, πριν πιάσει πάλι το διάβασμα.

Ως μυστικά της επιτυχίας, για να γράψει κάποιος καλά στις εξετάσεις, θεωρεί τον σωστό προγραμματισμό και τους στόχους που πρέπει να βάζει και να ακολουθεί ο μαθητής.

Για όσους δεν κατάφεραν να περάσουν στο Τμήμα που επιθυμούσαν ή δεν πέρασαν πουθενά, τους συστήνει να μην στεναχωριούνται και αν θέλουν να ξαναδοκιμάσουν να δώσουν Πανελλήνιες ή να βρουν ένα άλλο “δρόμο”.

Μυρτώ Τσολάκη: Απαιτητικά τα φετινά θέματα

Η Μυρτώ Τσολάκη, μαθήτρια του Λυκείου Ζηπαρίου, συγκέντρωσε 17.700 μόρια και πέρασε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Είναι πολύ ευχαριστημένη από την επιτυχία της, καθώς ήταν η πρώτη της επιλογή και το είχε αποφασίσει εδώ και καιρό ότι θα ακολουθήσει το συγκεκριμένο Τμήμα. 

Τα φετινά θέματα των εξετάσεων, όπως μας είπε, ήταν απαιτητικά, όχι όμως ιδιαίτερα δύσκολα γι’ αυτούς που είχαν προετοιμαστεί καλά, με την Χημεία να είναι το μάθημα που την δυσκόλεψε περισσότερο.

Το φροντιστήριο την βοήθησε αρκετά, και θεωρεί ότι δυστυχώς, χωρίς την βοήθειά του, δύσκολα μπορεί να πετύχει κάποιος σε μάι υψηλόβαθμη Σχολή.

Η Μυρτώ, δεν είχε ελεύθερο χρόνο, κυρίως στην 3η Λυκείου, καθώς όπως λέει τα ξενύχτια και οι πολλές ώρες διάβασμα, ήταν καθημερινό φαινόμενο.

Εκτός βέβαια από τα παραπάνω, όπως αναφέρει, για να πετύχει κάποιος στις Πανελλήνιες, πρέπει να έχει πείσμα, θέληση αλλά και επιμονή. 

Για όσους δεν κατάφεραν να γράψουν καλά, θεωρεί ότι είναι δύσκολο να περάσουν ξανά όλο αυτόν το Γολγοθά των εξετάσεων, ωστόσο τονίζει ότι επιτυχημένος δεν είναι μόνο αυτός που έχει κάνει σπουδές, καθώς υπάρχουν και άλλοι δρόμοι…

Νίκος Μπουλάς: Όνειρό μου η δημοσιογραφία

Ο Νίκος Μπουλάς, μαθητής του 2ου Λυκείου Κω, συγκέντρωσε 17.100 μόρια (μαζί με το ειδικό μάθημα) και κατάφερε να εισαχθεί στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δηλώνει ικανοποιημένος, καθώς ήταν μία από τις βασικές του επιλογές, καθώς του αρέσει το Τμήμα, έχει έρθει σε επαφή με φοιτητές και έχει ενημερωθεί για τα ενδιαφέροντα μαθήματά του. Όπως μας λέει, του αρέσει να επικοινωνεί με τον κόσμο και να μεταφέρει τα προβλήματά του, υπογραμμίζοντας ότι ήταν όνειρό του, να γίνει δημοσιογράφος και μάλιστα στο πλαίσιο μίας εργασίας στο σχολείο, είχε πάρει συνέντευξη από την δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ Σία Κοσιώνη.

Τα φετινά θέματα του φάνηκαν βατά, ενώ το μάθημα που φοβήθηκε ήταν τα Λατινικά, αλλά ευτυχώς έγραψε καλά.

Το φροντιστήριο που πήγαινε, τον βοήθησε να οργανώσει καλύτερα το διάβασμά του και θεωρεί ότι παίζει σημαντικό ρόλο στο να γράψει κάποιος καλά, καθώς σου δείχνει τον τρόπο για το πώς πρέπει να διαβάζεις σωστά, γλιτώνοντας κόπο και χρόνο.

Στον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο που είχε συνήθιζε να ξεκουράζεται και να κολυμπάει, καθώς είναι αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Κω, ενώ μας εξέφρασε και το παράπονό του, για την απουσία ενός κλειστού κολυμβητηρίου στο νησί μας. 

Συμβουλεύει τους νέους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων, να έχουν σωστό προγραμματισμό, να κάνουν συστηματικό διάβασμα και να είναι συγκεντρωμένοι την ώρα που διαβάζουν.

Όσο για αυτούς που δεν έγραψαν καλά, δεν πρέπει όπως μας αναφέρει, να το δουν ως αποτυχία, αλλά ως ένα περιθώριο βελτίωσης και να προσπαθήσουν πάλι για να πετύχουν τον στόχο τους, έχοντας ως εφόδια την φετινή τους εμπειρία.

Βασιλική Μυρωνίδη: Φοιτήτρια στην ίδια πόλη με την δίδυμη αδελφή της

Η Βασιλική Μυρωνίδη, είναι δίδυμη αδελφή με την Μαρία και είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που θα βρίσκονται μαζί, ως φοιτήτριες πλέον στην ίδια πόλη. Η Βασιλική που πήγαινε στο Ιπποκράτειο Λύκειο, στη Θετική κατεύθυνση, συγκέντρωσε 13.850 μόρια και πέτυχε την εισαγωγή της στο Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών. Αν και η πρώτη της επιλογή, ήταν το Τμήμα Αστυφυλάκων, δηλώνει ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, καθώς το Τμήμα της έχει ενδιαφέροντα μαθήματα.

Τα φετινά θέματα, μας λέει ότι ήταν βατά για όσους είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα, με το μάθημα της Φυσικής Κατεύθυνσης, να την δυσκολεύει περισσότερο.

Το φροντιστήριο έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να γράψει καλά, καθώς όπως επισήμανε της έβαλε σε ένα σωστό πρόγραμμα.

Οι πολλές ώρες διάβασμα, είχαν ως αποτέλεσμα, η Βασιλική, να σταματήσει το αγαπημένο της άθλημα, το βόλεϊ και να περιοριστεί στις λίγες ώρες ξεκούρασης και χαλάρωσης που είχε διαθέσιμες.

Για να γράψει κάποιος καλά στις Πανελλήνιες, μας αναφέρει ότι πρέπει να είναι συγκεντρωμένος την ώρα που διαβάζει, να έχει σωστό προγραμματισμό και να βάλει εξ αρχής τον στόχο που θέλει να πετύχει.

Σε όσους δεν τα κατάφεραν στις Πανελλήνιες, συμβουλεύει ότι δεν πρέπει να νιώθουν ότι απέτυχαν, αλλά να σηκώσουν κεφάλι και αν επιθυμούν να ξαναδοκιμάσουν να δώσουν Πανελλήνιες και αυτή τη φορά ίσως πετύχουν τον στόχο τους.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Ισχυρή Κως: Τα σχέδια του νέου νοσοκομείου Κω

Ισχυρή Κως: Τα σχέδια του νέου νοσοκομείου Κω Σας παρουσιάζουμε τα σχέδια του νέου νοσοκομείου. Γιατί όσοι ασχολούνται με την πολιτική πρέπει να πληροφορούν τον

©2020 radioproto.gr