Αυξημένη η κίνηση σε λιμάνι & αερoδρόμιο – Αδειάζει το νησί!

Αυξημένη η κίνηση σε λιμάνι & αερoδρόμιο – Αδειάζει το νησί!

Αυξημένη είναι η επιβατική κίνηση στο λιμάνι της Κω από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο καθώς ξεκίνησαν οι διακοπές για εκατοντάδες εκδρομείς. Σε δηλώσεις του στο Βήμα της Κω ο ναυτιλιακός και τουριστικός πράκτορας κ. Σπύρος Τυρινόπουλος ανέφερε ότι το κύμα αναχωρήσεων χωρίζεται σε δύο μέρη με τους μισούς να αναχωρούν Χριστούγεννα και τους υπόλοιπους την Πρωτοχρονιά. Σε ότι αφορά τις τιμές, παραμένουν σταθερές με κάποιες προσφορές και εκπτώσεις.

Με το κλείσιμο των σχολείων θα αναχωρήσουν οι οικογένειες για να περάσουν τις ημέρες των εορτών σε άλλες πόλεις και μέρη με χριστουγεννιάτικες δράσεις και δρώμενα.

Ξεκίνησαν οι αναχωρήσεις των εκδρομέων των Χριστουγέννων – Πότε κορυφώνεται η κίνηση

Ο έμπειρος κ. Τυρινόπουλος ανέφερε:

« Αυξημένη είναι η επιβατική κίνηση στο λιμάνι της Κω από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Μέχρι και την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου αναμένεται να κορυφωθεί καθώς φεύγουν όλοι οι εκδρομείς των Χριστουγέννων. Τόσο η επιβατική κίνηση και εκείνων των ΙΧ είναι αρκετά μεγάλη αυτές τις ημέρες.

 Σε ότι αφορά τους ταξιδιώτες,  είναι κάτοικοι της Κω που κατάγονται από άλλα μέρη και επιστρέφουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους για τις γιορτές, είναι δημόσιοι υπάλληλοι και εκδρομείς από την Κω. Αντίστοιχη θα είναι και η εικόνα την επόμενη εβδομάδα με όσους θα αναχωρήσουν για την γιορτή της Πρωτοχρονιάς.

Ουσιαστικά οι αναχωρήσεις χωρίζονται σε δύο μέρη. Φεύγουν οι πρώτοι για τις διακοπές των Χριστουγέννων και το 2ο γκρουπ για την Πρωτοχρονιά. Στο δεύτερο κύμα θα φύγουν και δημόσιοι υπάλληλοι και αδειούχοι και όσοι θέλουν να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά σε κάποιο άλλο μέρος. Με την έλευση του νέου έτους, ουσιαστικά επιστρέφουν οι αδειούχοι και μέχρι τα Θεοφάνια ολοκληρώνεται το μεγάλο κύμα της επιστροφής».

Τιμές ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Το κόστος των μεταφορικών παραμένει στα επίπεδα του καλοκαιριού. Ο ναυτιλιακός πράκτορας υπογραμμίζει στο Βήμα της Κω ότι οι τιμές στα ναύλα είναι ίδιες και δεν έχουν πάρει αύξηση από το καλοκαίρι. « Υπάρχουν μόνιμες προσφορές που βέβαια βοηθούν οικονομικά. Επίσης αναπληρωτές και εκπαιδευτικοί λαμβάνουν ειδική έκπτωση στα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια».

Χειμερινοί Τούρκοι επισκέπτες

Μία ηλιαχτίδα ελπίδας και ζωής μέσα στο γκρίζο του χειμώνα είναι οι εκδρομείς από την Τουρκία. Η παρουσία τους είναι αισθητή και κυρίως τονωτική για την τοπική οικονομία.

Σε ότι αφορά την επιβατική κίνηση από Τουρκία, δεν θα είναι και τόσο αυξημένη τις γιορτές διότι θα εορταστεί με λαμπρότητα και με πολλές εκδηλώσεις ανοικτές η Πρωτοχρονιά. « Δεν διαφαίνεται μέχρι στιγμής μεγάλο κύμα Τούρκων τουριστών καθώς θα γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους στην χώρα τους. Σίγουρα όμως με την απλοποίηση των διαδικασιών της βίζας το ενδιαφέρον πλέον είναι πολύ μεγάλο και το νέο χρόνο θα έχουμε πάρα πολλούς επισκέπτες από την Τουρκία».

Σάντυ Λαδικού

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα 

  Δήμος Καλυμνίων: Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες που θα λειτουργούν για το κοινό Πέμπτη και Παρασκευή λόγω καύσωνα  Ο Δήμος Καλυμνίων γνωστοποιεί ότι, λόγω των

©2020 radioproto.gr