Ασυνείδητος ιδιοκτήτης, άφησε το άλογό του στην Αντιμάχεια, χωρίς νερό και τροφή μέσα στον ήλιο

Ασυνείδητος ιδιοκτήτης, άφησε το άλογό του στην Αντιμάχεια, χωρίς νερό και τροφή μέσα στον ήλιο

Πηγή: www.vimatisko.gr

Λίγες μόλις ημέρες μετά το τραγικό περιστατικό στην Κέρκυρα, όπου ένα άλογο, πέθανε στη μέση του δρόμου, κατά την διάρκεια δρομολογίου με την άμαξα, για τουριστικούς λόγους, δυστυχώς άλλο ένα περιστατικό, αυτή τη φορά στην Κω, ήρθε για να καταδείξει την ανάγκη καλύτερης μεταχείρισης των ζώων, από τον άνθρωπο.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το μεσημέρι, με ανάρτησή της στο Facebook, μια συμπολίτισσά μας, “ανέβασε” φωτογραφία με ένα άλογο στην Αντιμάχεια, κοντά στο Πεδίο Βολής, το οποίο ήταν σε άθλια κατάσταση (βλέπε φωτό), σκελετωμένο, χωρίς φαγητό και νερό μέσα στον καυτό ήλιο.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν συμπολίτες μας αλλά και το Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλειδών, όπου μετέβη στην περιοχή, μάταια όμως, καθώς από ότι φαίνεται η δημοσίευση “έφτασε” στα αυτιά και του ιδιοκτήτη που πρόλαβε να απομακρύνει το άλογο από την περιοχή.

Ωστόσο όπως μας ενημέρωσαν από το Τμήμα, θα γίνουν τις επόμενες ημέρες έρευνες, μήπως και μπορέσουν να ταυτοποιήσουν τον ιδιοκτήτη.

Ας ελπίσουμε, ότι τουλάχιστον “πήρε το μήνυμα” και ότι από εδώ και πέρα, έστω και από φόβο (καταγγελία, πρόστιμο κτλ) θα προσφέρει τα “απαραίτητα” στο ταλαιπωρημένο ζώο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, φυσικά δεν είναι μεμονωμένο. Πολλά ζωάκια ιδιαίτερα αυτές τις μέρες λόγω καύσωνα, περνάνε δύσκολα και πρέπει όλοι να βάζουμε ένα χέρι όπου κρίνουμε ότι υπάρχει ανάγκη, είτε δίνοντας λίγο νεράκι σε ένα αδέσποτο, είτε καταγγέλλοντας παρόμοια περιστατικά, ενώ και η Πολιτεία πρέπει κάποια στιγμή, να δει το όλο θέμα πιο σοβαρά, με νόμους που θα “τσακίζουν κόκαλα” και ελεγκτικούς μηχανισμούς της προκοπής, ώστε τέτοια φαίνομαι να αρχίσουν να γίνονται όλο και πιο σπάνια, καθώς δεν αξίζει σε κανένα ον, να ζει όπως αυτό το κακόμοιρο άλογο…

 

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

Λαϊκή Συσπείρωση για την ταλαιπωρία τουριστών στην Σενγκεν: Μπροστά στο κέρδος

Λαϊκή Συσπείρωση για την ταλαιπωρία τουριστών στην Σενγκεν: Μπροστά στο κέρδος Ατελείωτες ουρές ταλαιπωρίας σε συνθήκες καύσωνα για εκατοντάδες επισκέπτες στην Σενγκεν  περιμένοντας τον έλεγχο

Ενημέρωση

Συνελήφθησαν στην Κω τέσσερις αλλοδαποί για πλαστογραφία πιστοποιητικών και διευκόλυνση παράτυπων μεταναστών

Συνελήφθησαν στην Κω τέσσερις αλλοδαποί για πλαστογραφία πιστοποιητικών και διευκόλυνση παράτυπων μεταναστών Κατασχεθήκαν 7 πλαστά δελτία ταυτότητας Συνελήφθησαν το μεσημέρι (16 Ιουλίου 2024) στην Κω,

©2020 radioproto.gr