Αστυνομικός που υπηρετούσε στο ΚΥΤ της Κω κρίθηκε ένοχος για πλαστογραφία

Αστυνομικός που υπηρετούσε στο ΚΥΤ της Κω κρίθηκε ένοχος για πλαστογραφία

Πηγή: www.vimatisko.gr

Αστυνομικός που τοποθετήθηκε σε κέντρο ταυτοποίησης και υποδοχής μεταναστών στην Κω, καταδικάστηκε για πλαστογραφία στην πρώτη ετυμηγορία στα ελληνικά δικαστήρια για υπόθεση που ερευνήθηκε και διώχθηκε από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) στην Αθήνα (Ελλάδα).

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός εκτελούσε καθήκοντα στο πλαίσιο της δράσης «Ενίσχυση αστυνομικών υπηρεσιών με προσωπικό για την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης των Νήσων Ανατολικού Αιγαίου», που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε.

 Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ.συν, ο δημόσιος λειτουργός καταδικάστηκε, στις  31 Οκτωβρίου 2023, σε φυλάκιση 18 μηνών, με αναστολή τριών ετών και χρηματική ποινή 400 ημερήσιων μονάδων (10 ευρώ ανά ημερήσια μονάδα)  από το Πρωτοδικείο Αθηνών για την υποβολή πλαστών αποδείξεων, κατά τη διάρκεια της θητείας του, για έξοδα ταξιδιού και διαμονής –καλυπτόμενα από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας της Ε.Ε. (ISF)– που δεν είχαν γίνει ποτέ.

Συγκεκριμένα  οι αποδείξεις φέρεται να εκδόθηκαν από ξενοδοχείο στο ελληνικό νησί της Κω, όπου είχε τοποθετηθεί να εργαστεί ο αστυνομικός. Κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε ψευδή σφραγίδα και πλαστογραφημένη υπογραφή του παρόχου υπηρεσιών. Τα πλαστά έξοδα ανήλθαν σε 12.000 €.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη καταδίκη στην Ελλάδα μετά από δίωξη της EPPO, από την έναρξη των εργασιών της, τον Ιούνιο του 2021.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι η ανεξάρτητη εισαγγελία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, τη δίωξη και την εκδίκαση εγκλημάτων κατά των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ.

Share This Post

Περισσότερα για εξερεύνηση

Ενημέρωση

“Πεδίο μάχης” το κέντρο της Κω – Απίστευτες σκηνές με σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες

“Πεδίο μάχης” το κέντρο της Κω – Απίστευτες σκηνές με σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες Πηγή: www.vimatisko.gr Μπορεί τα επεισόδια στο Πυλί ανάμεσα στους μετανάστες

Αθλητικά Νέα

Μία ακόμη χρυσή χρονιά ολοκληρώθηκε για την Ακαδημία Κω – Ποδηλασία, Ironman και διεθνείς αγώνες! 

Κολάζ φωτογραφίας: Aegeanews.gr Μία ακόμη χρυσή χρονιά ολοκληρώθηκε για την Ακαδημία Κω – Ποδηλασία, Ironman και διεθνείς αγώνες!  Η ολοκλήρωση του διήμερου αγώνα ορεινής ποδηλασίας

©2020 radioproto.gr